Milyen jövője lesz a születendő gyermeknek? Ez alapján?
Egy távoli rokonom(nagypapám testvérének az unokája aki nekem màsodunokatestvérem) hívők ő még a férje is. 31 éves az unokanővérem, 33 a férje. Már 19 éves korukban megtértek. Bemerítkeztek. Járnak minden héten hitközösségbe. Erős hívők. A világi helyeket kerülik. (Disco, bálok, bulik) csak dolgoznak, meg étterembe szokták menni meg esetleg nyáron balcsira. Elítélik a melegeket, leszbiket, házasságon kívüli szexuális életet, mert ugye ez a Kereszténység tanítása. Nagyon buzgó hívők akármi történik ha jó fizetést kapnak, vagy pl mikor teherbe esett 31 évesen már oly régóta akartak gyereket vagy 6 éve ezt tervezik és most jött össze nekik ki írta facera : Jó az Úr! Köszönöm Istenem Szent atyám Jézus Urunk nevében hogy megajándékoztál minket egy gyermekkel....
Nos azt mondták; úgy fogják nevelni a születendő gyermeküket hogy már kisgyerekként hitben fogják nevelni. Tizenévesen nagyon figyelnek rá hogy nem járhat discoba, buliba, nem szexelhet házasság előtt, már ha eléri a 12-13 éves kort megtérésre intik mert azt szeretnék hogy a gyermekük is a mennybe jusson a halal után ne a pokolba arra tanítják hogy e földi élet at meneti térjen meg hogy együtt legyenek majd örökké a mennyben . És hogy még fiatal ne menjen a bulik a házasság előtti szexelesbe mert ezek a világ vágyai a sátán műve mivel az a célja a sátánnak hogy ki élje magát az ember utánna meg ha lejár ez a rövid földi élet örökké a pokolba taszítja ahol kínok kinjat kell szenvedni a bűnökért..
"Ez nem hit, ez már az elmebaj határát súrolja.
Megnyomorítják a gyerekük életét, amihez nincs joguk.
Bele se merek gondolni mi lesz, ha meleg lesz a gyerekük."
Mert olyan ateista szülő nem is létezik, aki ugyanezeket az elveket vallja, ugye. Millióan vannak, akik nem akarják, hogy a kiskorú gyerekük szexeljen, vagy bulizzon és bizony olyan is van, aki emellett homofób is. Vagy engedné mindezt, de mellé homofób.
Manapság csak az az elfogadhato a többségnek, ha valaki ateista, merthat aki hisz Istenben, Allahban vagy bármiféle istenségben az mar csak és kizárólag valláskárosult lehet
Én pl vallásos zsidó vagyok. Van aki szerint bigottan vallásos, van aki szerint közel sem eléggé vallásos. Én nem kategorizálom magam, élem az életem, ahogyan jónak látom, és ennek fontos része a vallásom. Na most, a gyerekem szükségszerűen kénytelen lesz eleinte ehhez alkalmazkodni, egyrészt azért, mert kötelességem nevelni, és átadni neki a vallásunk értékeit, másrészt azért, mert nekem is jogom gyakorolni a hitemet. Ráadásul nem is szimplán zsidó vagyok, hanem fontos tisztséget töltök be a közösségben, ebből következik, hogy valamennyire elvárás az irányomban, hogy “rendet tartsak” a családomban.
Ha kamaszként odaáll, hogy ő ebből nem kér, soha többet a lábát be nem teszi a zsinagógába, és innentől minden nap eszik disznót, kénytelen leszek ezt elfogadni. Nem mondom, hogy nem leszek csalódott (nem benne, hanem magamban), de biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk találni a módját, hogy az ő szabad akarata se sérüljön, és én is továbbra is tudjak zsidóként élni a saját házamban.
Most erre mit lehetne mondani?
Alapjáraton elítélem a vallásokat de az ilyen szülőket, atya ég, ilyenektől a levegőt is sajnálom nem hogy szaporodjon.
Szerencsétlen gyerek, remélem az élete során találkozik olyan személlyel vagy emberekkel akik segítik őt kihúzni ebből a "szektából".
Miért fogadnám el ezeket az embereket, akik a saját gyerekeiket belekényszerítik ebbe a valláskárosultságba?
Az ateista ember nem kényszerít senkit ebbe.
Vagy te láttál már olyan ateista szülőt, aki megtiltotta a gyerekének, hogy templomba menjen?Mert én nem.
Egyik rokonom szomszédai ilyenek voltak, csak jehovák.
Meghívták őket a ballagásra, a lányuknak azt sem engedték, hogy táncoljon!
Nem, rohadtúl nem egyenlő egy szigorú szülő egy valláskárosulttal!
Nekem nagynéném istenhívő, de nem utálja a melegeket, nem jár szektákba.
Aki minden jót megakar vonni magától, vagy a gyerekétől az bizony sanyargatás, ami az elmebaj határát súrolja!
Arról nem beszélve mennyien hasznot húznak az ilyen buta emberekből.
"Miért fogadnám el ezeket az embereket, akik a saját gyerekeiket belekényszerítik ebbe a valláskárosultságba?Az ateista ember nem kényszerít senkit ebbe.Vagy te láttál már olyan ateista szülőt, aki megtiltotta a gyerekének, hogy templomba menjen?Mert én nem."
Az ateista szülő, ha felmerul a vallas kérdése pont úgy fog beszélni, mint te. Valláskarosult meg hasonlók. A gyerekének eszébe se fog jutni hogy kamasz kora elott templomba menjen, mert pont ugyanúgy titkolnia kell a szülei elől, mint a vallásos szülők előtt kellene azt, hogy ő nem hisz.
"Nem, rohadtúl nem egyenlő egy szigorú szülő egy valláskárosulttal!"
Valóban. Egy hívő, vallását gyakorló ember sem egyenlő egy valláskárosulttal, márpedig a kérdező által említett emberek csak vallásosak, semmi extrem nincs abban, amit felsorolt.
"Nekem nagynéném istenhívő, de nem utálja a melegeket, nem jár szektákba."
A vallas meg a szekta két különböző dolog, dehat ezt neked nem lehet megmagyarázni. Azt sem, hogy a homofobia se a vallásos emberek kizarolagossaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!