Milyen jövője lesz a születendő gyermeknek? Ez alapján?
Egy távoli rokonom(nagypapám testvérének az unokája aki nekem màsodunokatestvérem) hívők ő még a férje is. 31 éves az unokanővérem, 33 a férje. Már 19 éves korukban megtértek. Bemerítkeztek. Járnak minden héten hitközösségbe. Erős hívők. A világi helyeket kerülik. (Disco, bálok, bulik) csak dolgoznak, meg étterembe szokták menni meg esetleg nyáron balcsira. Elítélik a melegeket, leszbiket, házasságon kívüli szexuális életet, mert ugye ez a Kereszténység tanítása. Nagyon buzgó hívők akármi történik ha jó fizetést kapnak, vagy pl mikor teherbe esett 31 évesen már oly régóta akartak gyereket vagy 6 éve ezt tervezik és most jött össze nekik ki írta facera : Jó az Úr! Köszönöm Istenem Szent atyám Jézus Urunk nevében hogy megajándékoztál minket egy gyermekkel....
Nos azt mondták; úgy fogják nevelni a születendő gyermeküket hogy már kisgyerekként hitben fogják nevelni. Tizenévesen nagyon figyelnek rá hogy nem járhat discoba, buliba, nem szexelhet házasság előtt, már ha eléri a 12-13 éves kort megtérésre intik mert azt szeretnék hogy a gyermekük is a mennybe jusson a halal után ne a pokolba arra tanítják hogy e földi élet at meneti térjen meg hogy együtt legyenek majd örökké a mennyben . És hogy még fiatal ne menjen a bulik a házasság előtti szexelesbe mert ezek a világ vágyai a sátán műve mivel az a célja a sátánnak hogy ki élje magát az ember utánna meg ha lejár ez a rövid földi élet örökké a pokolba taszítja ahol kínok kinjat kell szenvedni a bűnökért..
Én több ilyen családot ismerek. A gyerekeik orvos, pszichológus, és építészmernokok lettek.
Szerintem nem ördögtől való élet ez, ha elfogadjak a gyerekek is, illetve ha később emiatt nem cikizik ki őket a többiek.
4-es, ne mond azt, hogy normális az olyan ember, aki bűnnek állítja be a maszturbálást, a házasság előtti szexet, mert ez nem igaz. Pszichésen súlyos beteg, aki kárt okoz a gyerekeinek.
Van ilyen ismerősöm, 35, a szexuális élete egy kalap fos, mert sohasem szerzett tapasztalatot, nem ismeri a saját testét, válni meg nem, mert az "bűn". Helyette szenved - szó szerint, mert a férje olyan férfi, amilyen, neki jó a szex, a nő meg így járt. Ha fáj, fáj, az ő baja.
Igen, tudok róla, mert szerencsétlen barátnőm tőlem kérdi, mit csináljon.
Szóval nem normális így felnőni, aztán az idióta valláskárosul szülők miatt esetleg tönkretenni a saját életedet.
Egyetértek a 6-ossal. Különbséget kell tenni szerintem az IstenFÉLŐ és IstenHÍVŐ emberek között. Úgy, ahogy ezek az emberek élnek a kérdező kérdésében, inkább utal félelemre, mint hitre. Mert nehogy a pokol tüzében égjenek, ez bűn, az bűn... nem gondolom, hogy Istennek szúrja a szemét a maszturbálás,a házasság előtti szex, az öröm, egy jó buli, egy tánc. Lehet úgy szeretni Istent, gyakorolni a vallást, közel lenni hozzá, hogy közben az ember éli az életét, ahogyan szeretné - természetesen úgy, hogy nem árt vele másoknak.
Azt gondolom, hogy akik ennyire szigorú, dogmatikus keretek között élik le az életüket, valamiféle traumában vannak végig, amit ezzel ellensúlyoznak. Hangsúlyozom, tisztelem, aki vallásos, mindenki maga dönt erről, de amit a kérdező ír, szerintem már nagyon szélsőséges.
Lehet hogy jobb is így. Erkölcsi nevelés manapság nulla.
Most néztem hogy 14 éves lányok úgy néznek ki a közösségi oldalukon, mint valami rossz...
Tisztelet a kevés kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!