Ilyen esetben, most én vagyok a rossz vagy normális,ahogy viselkedik?
Van 3 gyermekem.
Mindhárman külön élnek már.Illetve, a legkisebb csak részben.
A szituáció annyi,hogy a két nagyobbik tudott teljesen önálló életet kezdeni, persze támogattuk őket eleinte, de az egyetem után szinte egyből lett állásuk, jól fizető munkahelyük.Mindketten mérnökök.
Persze, őket elég szigorúan fogtuk, ha tanulmányokról volt szó.
A kisebbiknél már elpuhultunk és ez okozza a mostani problémákat.
Véleményem szerint nagyon rosszul választott felsőoktatási képzéseket, nem értettem vele egyet, vitatkoztam is vele, de belenyugodtam, mert egy szülő dolga támogatni a gyerekeit.
Lett kettő diplomája, lett munkahelye is úgy,hogy elköltözött Budapestre, de állami területen dolgozik, nem túl sok pénzért.Albérletben lakik, alig jön ki a béréből és minden itthonról kunyerál.
-Vásároljak be neki
-Adjak neki kölcsön (szinte havi rendszerességgel)
-Amikor itthon van, felpakol
-Elvárja,hogy főzzek neki több napra, amikor már nem szoktam lakodalmat főzni, mióta kirepültek.
Budapestre költözésnél a testvérei figyelmeztették,hogy oda nettó 400 ezres havi fizu alatt nem érdemes menni, mert csak vegetál az ember.De, őt nem érdekelte.
A múltkor elfutott a méreg és megmondtam neki,hogy keressen magának rendes állást,ami fizet is, meg az nem élet, ahogy ő él,hanem csak vegetálás.
Azóta, megsértődött.
Magamat meg a férjemet hibáztatom, hogy elpuhultunk és hagytuk,hogy ilyen hülye diplomát végezzen.
Lehet konzervatívnak tűnik, de nekem a rendes diploma, az az orvos, mérnök, jogász,közgazdász , fizikus,kémikus ,informatikus...stb.
Ezekkel lehet valamit kezdeni a munkaerőpiacon úgy,hogy nincs hátszele az embernek, nem milliomos.
Én szívesen válaszolnék érdemben is erre a kérdésre, mert hasonló szituban voltunk. De nem értem miért nem írja meg a kérdező, milyen "haszontalan" diplomái vannak a legkisebb gyereknek mert ez azért elég lényeges kérdés.
Többen feltették, de elegánsan átsiklott felette.
Szóval mi ez a diploma /diplomák? Elarulod, ahhoz, hogy érdemi választ is tudjunk adni?
Na, így nőttem fel, hogy a két testévrem volt a jók, a a pénzügyisek, az okosak, én meg "semmi nem jó". Van diplomám, eltartom magam, de állandóan a szrozás, burkolt lenézés megy, és a két másik istenítése.
Nagyon gyorsan kapjátok össze magatokat, mert a gyereketek nem hülye, és egy idő után rájön, milyen életképtelennek tartjátok, aztán, hogy bizonyítsa, többé felétek sem néz.
Én több, mint 5 éve nem voltam otthon kb. Pont ez miatt.
hogy bizonyítsa, NEM AZ - ez kimaradt.
Azért ebben ti is hibásak vagytok. Ha ennyire életképtelen akkor magadba is nézz egy kicsit. Az életre is meg kell tanítani egy gyereket.
Azért mert más pályát választott azert még nem szabad lenézni . Nem kritizálni kell, hanem megoldani a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!