Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben, most én vagyok...

Ilyen esetben, most én vagyok a rossz vagy normális,ahogy viselkedik?

Figyelt kérdés

Van 3 gyermekem.

Mindhárman külön élnek már.Illetve, a legkisebb csak részben.

A szituáció annyi,hogy a két nagyobbik tudott teljesen önálló életet kezdeni, persze támogattuk őket eleinte, de az egyetem után szinte egyből lett állásuk, jól fizető munkahelyük.Mindketten mérnökök.

Persze, őket elég szigorúan fogtuk, ha tanulmányokról volt szó.

A kisebbiknél már elpuhultunk és ez okozza a mostani problémákat.

Véleményem szerint nagyon rosszul választott felsőoktatási képzéseket, nem értettem vele egyet, vitatkoztam is vele, de belenyugodtam, mert egy szülő dolga támogatni a gyerekeit.

Lett kettő diplomája, lett munkahelye is úgy,hogy elköltözött Budapestre, de állami területen dolgozik, nem túl sok pénzért.Albérletben lakik, alig jön ki a béréből és minden itthonról kunyerál.

-Vásároljak be neki

-Adjak neki kölcsön (szinte havi rendszerességgel)

-Amikor itthon van, felpakol

-Elvárja,hogy főzzek neki több napra, amikor már nem szoktam lakodalmat főzni, mióta kirepültek.

Budapestre költözésnél a testvérei figyelmeztették,hogy oda nettó 400 ezres havi fizu alatt nem érdemes menni, mert csak vegetál az ember.De, őt nem érdekelte.

A múltkor elfutott a méreg és megmondtam neki,hogy keressen magának rendes állást,ami fizet is, meg az nem élet, ahogy ő él,hanem csak vegetálás.

Azóta, megsértődött.

Magamat meg a férjemet hibáztatom, hogy elpuhultunk és hagytuk,hogy ilyen hülye diplomát végezzen.

Lehet konzervatívnak tűnik, de nekem a rendes diploma, az az orvos, mérnök, jogász,közgazdász , fizikus,kémikus ,informatikus...stb.

Ezekkel lehet valamit kezdeni a munkaerőpiacon úgy,hogy nincs hátszele az embernek, nem milliomos.

2023. nov. 26. 16:57
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%
10: Nem! A harmadik nem mérnök. Csak az első kettő.
2023. nov. 26. 17:18
 12/30 anonim ***** válasza:
82%

11, nem mondtam, hogy a harmadik az.

Azt írtam, a másik kettő is az, de ez semmit nem mond, tekintve, hogy van negyven különböző mérnök, és a "mérnök" nem végzettség, nem szakma, azzal is lehet szarul keresni. Tehát mindegy, milyen diplomát szerzett. Ennyi az is.

2023. nov. 26. 17:25
 13/30 anonim ***** válasza:
87%

Mondjuk, ez nem így megy, hogy Te azt mondod, legyen mérnök meg infós, és akkor az lesz. Ahhoz kell némi affinitás is.

Én pl. közgazdászként végeztem, azon a félévi 1 db matekos tantárgyon alig bírtam magam átvergődni kettessel (sosem voltam jó matekból, és akkor már pro voltam, az évfolyam fele első évben kihullott a matek miatt), nemhogy mérnökit elvégeztek...

2023. nov. 26. 17:27
 14/30 anonim ***** válasza:
75%
12: ha én megkérdezem, hogy milyen diplomája van a legkisebb gyereknek, akkor te miért válaszolsz rá azzal, hogy a másik kettő is mérnök? 🤦🏽‍♂️
2023. nov. 26. 17:28
 15/30 anonim ***** válasza:
2%
14, azért, mert ehhez volt kedvem.
2023. nov. 26. 17:31
 16/30 anonim ***** válasza:
85%

"támogatásunkat nem kéri, hanem elvárja, magától értetődőnek veszi."

Itt téved egy nagyot.

Kunyerál és elvárja.

18 éves kor után nem várhat el semmit, Anyuci pedig vagy ne ugráljon neki, vagy ne panaszkodjon.

Másrészt hogy becsülhetné magát, ha gyerekként funkcionál és másokra van utalva?

2023. nov. 26. 17:50
 17/30 NTBS ***** válasza:
72%

Neked van igazad!

Mi lesz vele, ha ti nem lesztek?

2023. nov. 26. 17:52
 18/30 anonim válasza:
69%
Én úgy gondolom, hogy ezt kicsit túlgondolod és a gyerekednek van igaza. Véleményem szerint NEM szabad hasonlítgatni a gyerekeinket. Nálunk is 3 gyerek van és teljesen más személyiségeik vannak. És ez így is van rendjén. Az egyikőjük ebben jobb, a másik abban. Nem szabad rá erőltetni a másikra, azért mert az első gyerek is pl. mérnök, attól még a másiknak nem kell annak lennie. Szülőként támogatni kéne a gyereket. El sem engedném itthonról őket kaja nélkül, bármennyi idősek is. Mindig csomagolok nekik. Én úgy gondolom ez a normális.
2023. nov. 26. 18:12
 19/30 anonim ***** válasza:
71%

De Kérdező, most már nem azt a világot éljük, amikor megmondod a gyerekednek, hogy márpedig ez leszel és kész! Pont azért nem önálló, mert nem jó szívvel engedtétek neki még azt sem, hogy eldöntse, mivel szeretne foglalkozni! Így hogy akarjátok, hogy kilépjen a nagybetűs életbe? Amúgy meg, azzal, hogy heti 1x csomagolsz neki kaját, szerintem semmi gond. Az anyagiakkal kapcsolatban meg tudtok neki iránymutatásokat mondani: keressen olcsóbb albérletet, költözzön össze valakivel, ilyesmik, nem kell egyből a nyakának menni, hogy fuh hát biztos a sz*r diplomája miatt nem keres eleget, stb.

Ez egy ősrégi, begyöpösödött gondolkodás, hogy ez a szakma meg az a szakma jó, nem jó. Azért tart itt a mostani huszonpár éves korosztály, mert anya meg apa mindent el akar helyette dönteni, aztán ha egy kvázi életképtelen gyerkőc kikerül a nagyvilágba, nyilván nem fogja tudni hogyan beosztani a pénzét, nem találja a helyét a munkaerőpiacon, nem tudja magát szó szerint ellátni, hiszen eddig a szülők mindig önhatalmúan megmagyarázták, mit csináljon.

Az nem megoldás, ha azzal érvelsz, hogy sz*r szakmát választott. Az sem, ha azt ismételgeted neki, hogy bezzeg a két mérnök tesója mennyivel többre viszi, mennyivel jobban élnek. Honnan tudod? Lehet ők sem merik otthon megmondani, ha baj van, mert abban nőttek fel, hogy amit ti mondtatok, az volt a jó, a helyes. Ez nincs így, mindenkinek magának kell az életét élnie.

2023. nov. 26. 18:30
 20/30 anonim ***** válasza:
64%

Igen, amiket felsoroltál a legnárcisztikusabb, legkontrollmániásabb szakok.

Ott ember nem lenne belőle.

Igen, nyilván egy egyszerű filozófus diplomával, vagy tanári szakkal nem lehet nagyon dicsekedni a szomszédoknak, rokonságnak.

Neked az a bajod, hogy nem tudtad/tudod iranyítani.

2023. nov. 26. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!