Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők ti le szoktátok szidni...

Szülők ti le szoktátok szidni a gyereketeket, ha rossz jegyeket kap egy kis ideig?

Figyelt kérdés
Szoktatok rá kiabálni/mérgeskedni?
2023. okt. 11. 08:00
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:
A kis időt úgy értem, hogy ha például sok dolgozat van egymás után, és mindegyik rossz lesz.
2023. okt. 11. 08:01
 2/35 anonim ***** válasza:
80%
Nem szabad így bánni a gyerekkel. Rám sosem kiabáltak, nem mérgeskedtek.
2023. okt. 11. 08:23
 3/35 anonim ***** válasza:
82%

Dehogyis. Nem vagyunk primitív vademberek.

Az ember teljesítménye nem egyenletes, még egy kiegyensúlyozott felnőtté sem, egy gyereké meg pláne nem az. A teljesítmény pedig tantárgyanként, és témánként is nagyban eltérő lehet.

Ráadásul az általad vázolt szituáció - sok dolgozat rövid idő alatt - pont, hogy azt mutatja, hogy nem a gyerekkel van a baj, hanem a szervezéssel.

Kiabálás helyett meg sokkal célravezetőbb a segítség. Fel kell deríteni az okokat, hogy mi miatt nem sikerült megfelelően teljesítenie, és azokon a problémákon kell változtatni. A konstruktív hozzáállás mindig célravezetőbb, mint az ellenséges.

2023. okt. 11. 08:26
 4/35 anonim ***** válasza:
84%
Hát anyám azért felvonta volna a szemöldökét, ha sok dolgozatból egyetlen se sikerül jól. Akkor mire tanult a gyerek? Egyre sem?
2023. okt. 11. 09:06
 5/35 anonim ***** válasza:
91%
Engem nagyon sokszor lecsesztek, nekik a jegyek voltak a legfontosabbak, nem az, hogy milyen ember vagyok, vagy miben vagyok jó, csak legyek jó tanuló. El is járt a kezük néha emiatt. Eredmény: kicseszett butának és értéktelennek érzem magam, az egyetemet pánikrohamok miatt otthagytam, szorongok, ha pl új munkahelyen vagyok és épp betanulok és abból van teszt. Jobb lett volna, ha nem így kezelik...
2023. okt. 11. 09:35
 6/35 anonim ***** válasza:
89%

Mindig ment a lecsszés, már egy hármasért is.

Full nem érdekelték, hogy pl. novellapályázatokon milyen eredményt érek el, ha nem volt 5-ös a dolgozatom, már jött a kioktatás és társai.

Mindegy, ez van, bár az önértékelésemnek nem tett jót ez a fajta folyamatos leszólás és lenézés.

2023. okt. 11. 09:52
 7/35 anonim ***** válasza:
75%

ki kell deriteni, hogy mi lehet a hiretelen teljesitmeny romlas mogott

a kiabalas nem oldja meg a problemat

2023. okt. 11. 10:01
 8/35 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Hát én amikor rossz jegyet kaptam, mindig nagyon stresszeltem, mert anyukám mindig mérgeskedett, hogy akkor minek mentem gimnáziumba, ha nem akarok tanulni.

Pedig egyáltalán nem az volt a helyzet, hogy nem akartam tanulni.

Csak egyszerűen sokszor annyira fáradt voltam, meg már nem fogott jól az agyam tanulás közben, meg hát ugye a tanulós (ugye a humán tantárgyakra gondolok) dolgozatok is jóval nehezebbek voltak, mint általános iskolában.

Szóval sokszor az a baj a szülőkben, hogy rögtön ítélkeznek, ha rossz jegyeket kap a gyerekük, pedig nem is tudják a hátterét, és csak az számít nekik, hogy magas végzettsége legyen a gyereknek, nem az, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen.

2023. okt. 11. 11:02
 9/35 A kérdező kommentje:
Persze sokszor mondta anyukám, hogy legalább a 3-as szintet tartsam meg, de mivel sajnos nagyon szar voltam matekból, abból csak 2-es voltam.
2023. okt. 11. 11:03
 10/35 anonim ***** válasza:
96%

Volt egy időszak amikor igen.

Aztán rájöttem, hogy azért mert becsúszik egy két rosszabb jegy, nem fog a világ összedőlni. Persze azért bukásra ne álljon mindenből. Sokszor annyira rástresszelt a dogákra hogy azért nem sikerült. Azóta ha pl témazárót írnak már reggel mondom neki, hogy ne idegeskedj, ha nem is úgy sikerül hogy 5 lesz, én büszke vagyok rád mert tudom hogy sokat tanultál.

2023. okt. 11. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!