Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is olyan szülei vannak...

Másnak is olyan szülei vannak akik ennyire egyszerű gondolkodásúak?

Figyelt kérdés
Náluk a gyerekvállalás olyannyira az élet tartozéka, hogy el se tudják képzelni, hogy nem akarok gyereket, pedig már többször mondtam nekik. Nem is értik, hogy aki nem vállal gyereket, annak mi a jó ebben. Ezenkívül a munkához is úgy állnak, hogy nekem kizárólag azért kell dolgoznom, hogy jólétben éljek a gyerekeimmel együtt. Meg se próbálom elmagyarázni nekik, hogy szeretnék azért más életcélt is a jóléten kívül, mert úgyse értenék. Szeretnék pl. rászorulókat támogatni a lehetőségeimhez mérten vagy tisztábbá szeretném tenni a környezetet. Náluk a mások támogatása annyiból áll, hogy felhívják minden karácsonykor az M1-es adományvonalat. Pedig nekik is bőven telik többre.
2023. nov. 18. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
100%

46#

🤷 Akár mit magyarázol ennek a szerencse csomagnak, nem érti úgy sem..

2023. nov. 19. 12:14
 52/71 A kérdező kommentje:

Ti beszéltek szövegértésről, miközben nem vagytok képesek értelmezni azt sem, hogy "szeretnék azért más életcélt is a jóléten kívül". Leírom, hogy a jóléten KÍVÜL, erre ti úgy értelmezitek, hogy a jólét HELYETT. Szóval homlokegyenest az ellenkezőjét értitek meg egy leírt szövegnek.

2023. nov. 19. 12:19
 53/71 anonim ***** válasza:
100%

#52 és ez kit érdekel? Úgy értem azt csinálsz az életeddel amit akarsz, te mégis a szüleid alá dörgölöd, kérdést írsz róla, másoknak nyomod le a torkán.

Én is rengeteget jótékonykodom, igaz sokszor nem anyagilag, de megyünk segítünk kutyakennelt építeni, ruhákat gyűjtünk, újraosztjuk, adományozunk amikor tudunk, ideiglenesen befogadunk állatokat amig gazdásodnak, szemetet szedünk, gyerekem idősotthonban segít ingyen hétvégente, a lista hála istennek hosszú, ilyen szellemben nevelem a gyerekeimet, földtudományi szakember vagyok, jó az értékrendünk, de eszembe nem jutna ráírni a homlokomra.

Ha egy egyszerű szülőpárost, akik kicsit konzervatívabbak sem tudsz kezelni az életedben, és ehhez kérdést kell irkálnod, nagy gondod lesz még az életben.

Nem tudom hány éves lehetsz, de szerintem 20-nál nem sokkal több, sejtésem szerint párod/férjed sincs, így még nagyon ott van a szülői tojás a hátsódon.

A céljaid szépek és nemesek, valósítsd meg, és csinálj amit szeretnél, de ettől ne legyen felsőbbrendűségi érzésed. Az élet nem fekete vagy fehér, a szüleid nem akarják, hogy egyedül pusztulj meg öreg korodban, viszont jogod van máshogy dönteni.

De ha ilyen bunkó maradsz, mint amilyen vagy, akkor nagyon sok pofon fog érni még az életben.

2023. nov. 19. 12:25
 54/71 anonim ***** válasza:
100%

Értsd már meg te marha, hogy az eredeti nyító kommentednek teljesen más a szövegértelmezése, mint amire te gondolsz,és utólagosan magyarázol.

Mert még 1* írom, NEM TUDSZ NORMÁLISAN SEM SZÖVEGET MEGFOGALMAZNI, SEM ÉRTELMEZNI.

2023. nov. 19. 12:27
 55/71 A kérdező kommentje:
Megint homlokegyenest az ellenkezőjét írod a valóságnak. Szerinted ráírom a homlokomra, miközben szó szerint leírtam, hogy nem tudok velük erről beszélni, mert úgysem értenék meg. Érted??? Nem ráírom a homlokomra, hanem ELTITKOLOM előlük, mert képtelenek felfogni, hogy miért csinálom azt, amit csinálom.
2023. nov. 19. 12:30
 56/71 A kérdező kommentje:

Csupán te írogatod le folyamatosan, hogy teljesen más a szövegértelmezése, ettől még nem igaz.

2023. nov. 19. 12:32
 57/71 anonim ***** válasza:
100%

#55 akkor mit drámázol?

Független vagy anyagilag?

Van beszámolási kötelezettséged?

Vagy még az otthon melegéből próbálod őket kiosztani?

2023. nov. 19. 12:37
 58/71 A kérdező kommentje:

"akkor mit drámázol?"

Szerinted attól, hogy független vagyok, olyan élvezetes minden családi összejövetelnél csupa kitalációról beszélnem, hogy nekik az megfeleljen és végighazudozni nekik az egész életemet? Majd ha neked is így kell élned, akkor oszd az észt, hogy mit drámázok.

2023. nov. 19. 12:42
 59/71 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak én írtam. Mondanám,hogy olvasd vissza.. de felesleges.
2023. nov. 19. 12:43
 60/71 A kérdező kommentje:
Kólauborkával megint eltűnt. Gondolom holnap folytatja majd a számonkérést, hogy az akkor már kétnapos hozzászólására miért nem válaszoltam kielégítőbben.
2023. nov. 19. 12:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!