Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is olyan szülei vannak...

Másnak is olyan szülei vannak akik ennyire egyszerű gondolkodásúak?

Figyelt kérdés
Náluk a gyerekvállalás olyannyira az élet tartozéka, hogy el se tudják képzelni, hogy nem akarok gyereket, pedig már többször mondtam nekik. Nem is értik, hogy aki nem vállal gyereket, annak mi a jó ebben. Ezenkívül a munkához is úgy állnak, hogy nekem kizárólag azért kell dolgoznom, hogy jólétben éljek a gyerekeimmel együtt. Meg se próbálom elmagyarázni nekik, hogy szeretnék azért más életcélt is a jóléten kívül, mert úgyse értenék. Szeretnék pl. rászorulókat támogatni a lehetőségeimhez mérten vagy tisztábbá szeretném tenni a környezetet. Náluk a mások támogatása annyiból áll, hogy felhívják minden karácsonykor az M1-es adományvonalat. Pedig nekik is bőven telik többre.
2023. nov. 18. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
82%

🤦

"Meg se próbálom elmagyarázni nekik, hogy szeretnék azért más életcélt is a jóléten kívül, mert úgyse értenék. Szeretnék pl. rászorulókat támogatni a lehetőségeimhez mérten vagy tisztábbá szeretném tenni a környezetet"

No ezzel pont azt írtad le,hogy azért akarsz dolgozni,hogy mást támogass.Nem önmagadért, másért.

Szép dolog mást támogatni, de nem ezért kellene elsősorban.

A környezetvédelemről meg megint csak. Szép dolog még nagyon klassz elméleti síkon, mert igen az ott szokott maradni..

2023. nov. 18. 16:20
 22/71 A kérdező kommentje:

Oké, akkor ha szerinted csak így értelmezhető, ahogy te írod, akkor azt áruld el nekem, hogy minek írta le? Minek írta le, hogy hülyeség célirányosan a rászorultakért dolgozni, ha fel se vetettem a kérdésben, hogy csak a rászorultakért szeretnék dolgozni?

2023. nov. 18. 16:20
 23/71 A kérdező kommentje:
Most ez a 21-es kicsoda?
2023. nov. 18. 16:22
 24/71 anonim ***** válasza:
36%

"Oké, akkor ha szerinted csak így értelmezhető, ahogy te írod, akkor azt áruld el nekem, hogy minek írta le? Minek írta le, hogy hülyeség célirányosan a rászorultakért dolgozni, ha fel se vetettem a kérdésben, hogy csak a rászorultakért szeretnék dolgozni?"

Ezert: "Szeretnék pl. rászorulókat támogatni a lehetőségeimhez mérten vagy tisztábbá szeretném tenni a környezetet. Náluk a mások támogatása annyiból áll, hogy felhívják minden karácsonykor az M1-es adományvonalat. Pedig nekik is bőven telik többre."

2023. nov. 18. 16:27
 25/71 anonim ***** válasza:
81%

🤦 na jó én feladom.

Se szöveget értelmezni nem tudsz, de saját gondolataidat sem tudod normálisan megfogalmazni.

2023. nov. 18. 16:28
 26/71 A kérdező kommentje:

És ez szerinted azt jelenti, hogy célirányosan nem a saját megélhetésemért járok dolgozni, hanem mások támogatása végett?

2023. nov. 18. 16:28
 27/71 anonim ***** válasza:
76%
A mondatod ebben a formában azt jelenti, hogy számodra az adományozás és a környezetvédelem kiemelkedően fontos, kb első helyen van. Igen, ez konkrétan úgy értelmezhető, hogy azért kell a jó munkahely, hogy tudj adakozni, méghozzá jelentős összegeket, hiszen neked az, hogy anyámék évente egyszer adakoznak, kb semmit nem jelent.
2023. nov. 18. 16:32
 28/71 anonim ***** válasza:
78%

Én nem gondolom "egyszerű" gondokodásúnak azt, akinek a gyermekvállalás és a családalapítás fontos, ezt konzervatív, hagyományos értékrendű embernek nevezem, ami nem ledegradáló, csak más értékrend, mint pl a Tiéd.

Azon is el lehetne vitatkozni, értékesebb-e, jobb-e az a gondokodás, egyáltalán össze lehet-e hasonlítani, ha igen, milyen mérce alapján, ha valaki segít a rászorulókon, de nem vállal gyerekeket, vagy az, aki felvállal 3 saját gyereket és tisztességesen felneveli őket, viszont idegenekre kevésbé érzékeny szociálisan?

A környezettudatosságnál engem pl irritál, amikor azzal áltatja magát a nép, hogy az már valami, ha nem műanyagból van a szívószál, ha nem tudjuk leszedni a kupakot a palackról, ha pénzért kapjuk a zacskót a boltban és társai, ez számomra nem más, mint bohóckodás. A valódi környezettudatosság egyáltalán nem ez, de az igazit igen kevesen művelik, mert az már kényelmetlen. A fogyasztói társadalmak alapból károsak.

2023. nov. 18. 16:40
 29/71 Kólauborkával ***** válasza:
71%

Csak az a kérdés, hogy te miért akarsz olyan embereket támogatni, akik többnyire munkaképes korban vannak, csak lusták elmenni megkeresni a pénzt? Lusták tanulni valamit és csak a napi élezetnek élnek. Jó dolog persze segíteni, de én a segíts magadon és isten is megsegít tipusú ember vagyok.

Ez alól természetesen kivételek azok a mamókák és papókák akik a szerény nyugdíjukat egészítik ki pl.: virág árulással, de ők sokkal kevesebben vannak, mint az általam említettek.

Szóval én átgondolnám… a környezetvédelem sem ott kezdődik, hogy adsz havi 100ropit bárkinek, közben veszed a cocacolát (a legkörnyezetszennyezőbb cég a világon), meg eszed az Auchanos kaját majd a műanyagot kisobod a kukába.

A környezetvédelem az egyéni tudatosság műve az, hogy nem termelsz szemetet és nem vásárolsz olyan helyen. Egy aktív formája az erdőben a szemétszedés is….

Számomra kicsit úgy tűnik nem érted mit is akarsz, azt ott állsz majd 35 évesen nincstelenül és nem érted miért.

2023. nov. 18. 16:42
 30/71 A kérdező kommentje:

Szóval ha mondjuk a negyedik helyen áll a rászorultak támogatása a megélhetésem, a kiegyensúlyozott életem és a párkapcsolat után, akkor az szerinted túlzott elkötelezettség a rászorultak iránt? Előrébb kellene vennem a tévéképernyő átmérőjét meg a autóm márkáját és csak akkor adni egy forintot is a rászorultaknak, ha megvan a nagy tévé és sportkocsi?

2023. nov. 18. 16:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!