Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is olyan szülei vannak...

Másnak is olyan szülei vannak akik ennyire egyszerű gondolkodásúak?

Figyelt kérdés
Náluk a gyerekvállalás olyannyira az élet tartozéka, hogy el se tudják képzelni, hogy nem akarok gyereket, pedig már többször mondtam nekik. Nem is értik, hogy aki nem vállal gyereket, annak mi a jó ebben. Ezenkívül a munkához is úgy állnak, hogy nekem kizárólag azért kell dolgoznom, hogy jólétben éljek a gyerekeimmel együtt. Meg se próbálom elmagyarázni nekik, hogy szeretnék azért más életcélt is a jóléten kívül, mert úgyse értenék. Szeretnék pl. rászorulókat támogatni a lehetőségeimhez mérten vagy tisztábbá szeretném tenni a környezetet. Náluk a mások támogatása annyiból áll, hogy felhívják minden karácsonykor az M1-es adományvonalat. Pedig nekik is bőven telik többre.
2023. nov. 18. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 A kérdező kommentje:

Gyakorlatilag teljesen irreleváns a kérdésem szempontjából, hogy mi a környezetvédelem, a szüleim már azt is értetlenkedve nézték, amikor elmentem egy szemeteszsákkal a három telekkel arrébbi dzsumbujba, és összeszedtem a szemetet. Nem értették, hogy miért dolgozok azon, hogy tisztább legyen más telke. Nem értik, hogy miért esik jól nekem az, hogy ezt megteszem.

Ezek után a szüleimnek nem csak az életcéljaimról nem tudok beszélni, hanem a napi programjaimról se, mert nem értenék.

2023. nov. 18. 16:56
 32/71 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező előbb légy tisztában a saját mondanivalóddal, mert eddig ez nem jött össze. Ne utólag akard már kifacsarni.

Fejezd be a mások címkézését mint a proli meg egyebek, remélem előkerül a boomer és társai...Te semmivel sem vagy különb.

Ne várj tiszteletet, ha te magad sem vagy rá képes.

2023. nov. 18. 17:33
 33/71 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az egyik kuzinom szülei ilyenek, csak ott még az adományvonalas dolog sincs megejtve... Az én anyám mindig is perifériára szorult emberekkel dolgozott és fontosnak tartotta, hogy belevonjon gyerekotthonok adományozásába, hogy ruhát vagy játékot szortírozott velem, amit máig csinálok önállóan is.
2023. nov. 18. 18:20
 34/71 anonim válasza:
64%

Ez az "egyszeruseg" ez amugy az alap Magyar mentalitas. A magyarok Nagy resze elegge birka es azt csinalja Amit mondanak nekik, pl szulik a gyerekeket a csokra szeretet, szerelem es gyerek iranti vagy nelkul, mert a kormany azt mondja, hogy Szulj Magyar!

Szoval nem csak a te szuleid es nem csak az o korosztalyuk ilyen, hanem a magyarok tobbsege sajnos birka, ha tetszik, hogy en ezt igy kimondom, ha nem, ez egy birka nemzet...

Ha valaki kilog a sorbol es mashogy gondolkodik, arra ugy neznek, mint egy foldonkivulire.

Most ezzel te nem tudsz Mit tenni, sajnos le Kell raznod magadrol ezeket a dolgokat, el Kell fogadni, hogy ok ilyenek, nem tudod megvaltoztatni Oket, es ok Sem teged. Keresned Kell hozzad hasonlo gondolkodasu embereket, es akkor Maris konnyebb lesz ezt elviselni.

Amugy nekem is mindenki ilyen a kornyezetemben, emiatt kulfoldre is koltoztem, ahol a vilagon senkit nem erdekel, hogy 32 eves letemre meg mindig nem erdekelnek a gyerekek es, hogy en csak utazgatni, es alkotni (muvesz vagyok) akarok.

Ezeket a dolgokat el Kell engedni, es mast nem tudsz tenni sajnos.

2023. nov. 18. 19:39
 35/71 A kérdező kommentje:

Ugye nem gondolod, hogy a hozzád hasonló buta prolikat tisztelnem kellene csak azért, mert léteznek?

2023. nov. 18. 20:18
 36/71 anonim ***** válasza:
87%

Te se gondold, hogy a hozzád hasonló beképzelt majmokat bárki is komolyan veszi? 🤣

Tudod annak a buta prolinak mindig lesz munkája, míg te rághatod a küszöböt.

Normális kulturált ember képes felfogni , elfogadni tiszteletben tartani a másik nézőpontját, függetlenül attól egyetért e vele. Te még a saját mondanivalóddal sem vagy tisztában. 🤔

Szöveget sem tudsz értelmezni.

De prolizni 👏

Tudod az a sok proli építette fel anno az országot, tégláról téglára. Te még semmit nem tettél le az asztalra.

Belőled nagyon sok minden hiányzik..

2023. nov. 18. 21:13
 37/71 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk egy vitához két ember kell, szóval egyi kutya másik eb....
2023. nov. 19. 00:22
 38/71 A kérdező kommentje:

Eddig nem sikerült megmondanod, hogy hol mondtam ellent magamnak, szóval leírhatnád végre.

2023. nov. 19. 08:40
 39/71 anonim ***** válasza:
100%
A 16# és a 19# hsz-ben tökéletesen le van írva..
2023. nov. 19. 10:04
 40/71 A kérdező kommentje:
Azokat már rég megcáfoltam 18-ban, 20-ban, 22-ben, 26-ban és 30-ban, majd szépen felszívódtatok.
2023. nov. 19. 10:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!