Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szükségem lenne a segítségetek...

Szükségem lenne a segítségetekre! Hogyan osszam meg a problémaimat a szüleimmel?

Figyelt kérdés

Van egy problémám hogy már olyan állapotban vagyok 16 éves lányként hogy már csoda hogy nem ugrottam ki egy kamion elé.. viccet félre téve, nem tudom hogy hogyan osszam meg a problémáimat a szüleimmel.. mostanában kevesebbet is eszek ami miatt 49 kg lettem, mert konkrétan majdnden minden nagyobb evés után vagy hányok vagy megy a hasam. + lassan 7 éve focizok amit már nem bírok mert még kitűnő tanulónak "kell" lennem... 2 éve úgy focizok hogy konkrétan az ájulás szélén vagyok, abba akarom hagyni és talán belekezdeni egy új sportba vagy hobbiba... viszont nem tudom hogy ezt hogy tudnám megosztani ezt a szüleimmel anélkül hogy hülyének néznének.. volt már olyan is hogy edzés utolsó 15 percéről hazamentem, aztán telefonon orditottam a sajat anyammal amit nagyon nem akartam de kicsuszott pár trágár szó, de nyugi nem őt szídtam, aztán az edző ráírt anyumra hogy van e valami probléma otthon meg stb.. erre persze apám kiakadt... iskolából is sokszor hazaküldtek, tesi órákon kidőltem ami miatt a tanárúr nagyon megijedt és azzonnal hivni akarta a szüleimet..

Lekéne velük ülnöm és beszélgetni? Csak az a baj hogy az egyik testvéremnek most volt műtétje és nem akarok több problémát és terhet okozni a szüleimnek...

Légyszíves kíméljetek meg a bántó dolgoktól :)

2023. nov. 15. 18:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem csak mondd Nekik, hogy szeretnéd Magad másban is kipróbálni, unod már a sok focit.
2023. nov. 15. 19:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor könnyebb, ha leírunk valamit. Nem kell olyankor a másik szemébe nézni, ami miatt nehezebb lehet beszélni. Próbáld meg leírni ezt nekik levélben, vagy egyszerű üzenetben. Hidd el, a szüleidnek nem teher, az ha őszinte vagy velük. Elsőre lehet nem viselik könnyen, de hosszút

von tud változásokat hozni az őszinte kommunikáció.

2023. nov. 15. 19:23
 3/13 anonim ***** válasza:
88%

"majdnden minden nagyobb evés után vagy hányok vagy megy a hasam"

Erről gondolom tudnak a szüleid. Nem próbáltatok a végére járni, hogy mi okozza ezt?

És az ájulások?

Ezekkel is foglalkozni kéne.

Minden mást csak utána, ha az egészséged rendbe jött!

2023. nov. 15. 19:37
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el nekik vagy írd le, ahogy a kettes válaszoló is tamácsolta Plusz egy teljes orvosi kivizsgálás! Mert nem normális, ha ennyire lefogysz és rosszul leszel. Lehet pszichés oka is (ezen a vonalon eltudsz indulni iskola pszichológusnál is), vagy tesi, ahoz pedig orvos kell, teljes laborral. De mindenképp beszélj a szüleiddel és kezdjetek el egy kivizsgálást.
2023. nov. 15. 19:38
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
*testi (bocsánat, siettem)
2023. nov. 15. 19:39
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szándékosan hánysz? Még a hasad is megy keressétek fel a háziorvost, mert így nagyon legyengülsz, nem tud a szervezeted fejlődni.
2023. nov. 15. 20:08
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

szüleid akarják,hogy focizz? Ha nem, akkor szimplán abbahagyod és kész.

Nem kell kitűnő tanulónak lenned.

2023. nov. 15. 20:15
 8/13 anonim ***** válasza:
67%
Írd le nekik egy levélben vagy csak szimplán mutasd meg nekik a kérdést.
2023. nov. 15. 20:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Iskolai pszihológushoz nem tudsz menni?

Amúgy kéne ehhez ismerni a szüleidet, abból tudnánk, hogy nagyjából mire számíthatsz tőlük

2023. nov. 15. 21:26
 10/13 anonim ***** válasza:
97%
Dokihoz kéne fordulni, hogy mi is ennek a pontos oka.
2023. nov. 16. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!