Miért ilyen anyám gondolkodása?
Az én anyukám is mindig ezt mondogatja nekem, hogy romával, jobban mondva "gyapjassal" ne.
Amikor esetleg cigány (kersztény zene, csak teljesen cigányul éneklik) zenét hallgatok, akkor még meg is kérdezi, hogy "Ugye nem vagy szerelmes egy cigánylányba?"; bár itt azért előjön egy kis rasszista, nácis beütés.
Lehet nálatok is valami ilyesmi van, csak esetleg nem mondogat nyíltan ilyen rasszista, nácis beütésű dolgokat?
Én roma nő vagyok, a férjem magyar. Diplomás vagyok és olyan patika rendet tartok itthon, hogy itt minden fel van kb. címkézve.
Igen, nem mindenki igénytelen.
Tisztaságmániás és egyébként temperamentumos vagyok, talán már az is alakult valamennyit. Nem, nem loptam és a családom se mászna senkire sem késsel, de ismerek ilyet sokat én is.
Anyósom nekem sem örült, de aztán megbékélt valamennyire. Azt nem mondom, hogy engem képzelt el a fia mellé, de sajnos nem lehet minden tökéletes. :)
Ha édesanyád így vélekedik akkor szerintem sem kezd el ezt a kapcsolatot. Nagyon rossz lesz ez, nemcsak neked, de szegény lánynak is… nem hiszem, hogy akarjátok majd ezt a folyamatos ellenségeskedést.
Abban viszont biztos lehetsz, hogy Anyukád a leendő magyar barátnőd/feleségedben is fog találni majd kivetnivalót… ha nem a származását, akkor mást… ugyanis senki sem tökéletes.
Nincs szó semmiféle rasszizmusról. Hiszen nem maga a bőrszín, a "származás" a gond, hanem hogy itt élnek közöttünk évszázadok óta és egyszerűen nem bírnak beilleszkedni. Hiába vannak meg ugyanúgy a feltételek, a lehetőségek, egyszerűen nem tudnak élni vele. Nem az a baj, hogy valaki cigány, hanem az, hogy 90%-ban nem tudnak, nem képesek ember módjára élni, viselkedni.
Habár nem ismerem a lányt, megértem anyukádat. Ha az a lány nem egy tisztességes, kulturált, valamire való lány akkor én is kiakadnék, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!