Anyám miért nem gondolkodik néha? Egyáltalán megteheti azt, amit tervez?
Anyám a fejébe vette, hogy a férje lányát és annak családját hozzánk fogja költöztetni. Mikor megmondtam, hogy szó sem lehet róla, közölte, hogy ő a haszonélvező, az lesz amit ő akar. Azt sem tudom, hová akarja őket beköltöztetni. 2 generációs a ház, ők lent laknak 2 szobában, egyikben ő a férjével a másikban a féltesóm, van egy nagy nappalijuk, ami egybe van a konyhával. Mi a családommal fent élünk, 4 szoba, egyikben mi, a többiben a gyerekek. Ma már azt mondta, hogy húzódjunk össze mi a fenti részen, majd oda jönnek. Nem használ a normál megbeszélés.
A ház 100%-ban az enyém, 25%-án van anyámnak haszonélvezete.
Megteheti ezt egyáltalán?
A nagymamám végrendeletében apura és rám hagyott 25-25%-ot.
Apu halála után én örököltem a részét erre a 25%-ra került anyámnak a haszonélvezet.
A nagypapám halála után én örököltem a ház másik 50%-át.
Így jött ki a 25% haszonélvezet.
anyukád ferjenek a gyerekei milyen jogon lennenek ott? ha jól értem apukad szuleinek a házába képes lenne bekoltoztetni az uj ferjenek a pereputtyat? ez nagyon undorító húzás
én kiadnam a szobakat, és az árából inkább elmennek alberletbe, de nem turnem egy légtérben.
a jogi részét nem tudom, de valóban nagyon csúnya húzás a részéről
A két szint azonos alapterületű? Tehát nem azért van nekik csak 2 szoba, míg nektek 4, mert mondjuk a tiéteknek az alja a garázs vagy ilyesmi?
De egyébként lényegtelen is, mert eléggé látható, hogy amelyik részben ők laknak, az 25 % felett van, tehát még neked lenne jogod bérleti díjat szedni tőlük a 25 % feletti részről. A saját lakrészébe azt költöztet be akit akar, de hozzátok egész biztosan senkit sem, mert arra már nem terjed ki a haszonélvezete.
Mond el neki h a részébe azt költöztet akit akar, te meg a biztonság kedvéért cserélj zárat a te lakrészeden ha eddig volt anyádnak hozzá kulcsa, most már ne legyen.
Én amúgy felhívnám a csajt,h anyámnak van egy ilyen agymenése, de el ne higgye neki,csak a vakvilágba ígérget, m nincs üres szoba, nem férnétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!