Anyám miért nem gondolkodik néha? Egyáltalán megteheti azt, amit tervez?
Anyám a fejébe vette, hogy a férje lányát és annak családját hozzánk fogja költöztetni. Mikor megmondtam, hogy szó sem lehet róla, közölte, hogy ő a haszonélvező, az lesz amit ő akar. Azt sem tudom, hová akarja őket beköltöztetni. 2 generációs a ház, ők lent laknak 2 szobában, egyikben ő a férjével a másikban a féltesóm, van egy nagy nappalijuk, ami egybe van a konyhával. Mi a családommal fent élünk, 4 szoba, egyikben mi, a többiben a gyerekek. Ma már azt mondta, hogy húzódjunk össze mi a fenti részen, majd oda jönnek. Nem használ a normál megbeszélés.
A ház 100%-ban az enyém, 25%-án van anyámnak haszonélvezete.
Megteheti ezt egyáltalán?
Gazos az ugy, de jogilag igaza van az anyanak.
A haszonelvezeti jog erosebb a tulajdon jognal, es az egesz hazra vonatkozik, nem csak a tulajdonaban levo 25%-ra.
Nem is értem, az ilyesmi hogyan fordulhatott meg a fejében.
De a férj lánya se normális, ha ebbe belemegy és a nyakatokra költözik.
Azert jo, hogy 4% ra ertekelt egy jogilag korrekt valasz.
Akar a feje tetejere is alhat a lany akkor is a haszonelvezet erosebb a tulajdonnal. Tehat bekoltozhetnek! Az mar maskerdes, hogy etikus-e.
15-os.
Ne adj hulye tanacsot.
Zarcseret nem csinalhat, haszonelvezo beleegyezese nelkul.
Sot senkit sem koltoztethet be az engedelye nelkul.
Azer kacifantos am ez a haszonelvezet.
Igaz, hogy 25%ra van haszonelvezete, de mindennek a 25%-ra, tehat a konnyha, furdo, szoba, nappali, pnce, padlas stb. Igy nem cserelhet zarat, nem koltoztethet be senkit a haszonelvezetet elvezo beleegyezese nelkul.
Remmelem igy mar erted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!