Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám azt akarja, hogy mondjam...

Anyám azt akarja, hogy mondjam el a családnak, hogy hová vettek fel, én meg közben azon gondolkodom, hogy talán nem iratkozok be. Mi legyen?

Figyelt kérdés

Tegnap jött az értesítés mindenkinek, hogy hová vették fel, szóval nekem is. Viszont hónapok óta egyre bizonytalanabb lettem a döntésemmel kapcsolatban, hogy biztos nekem való-e, meg egyáltalán végig tudnám-e csinálni a következő pár évet. Igazából senki nem erőltette rám, hogy oda és arra a szakra jelentkezzek, ahová jelentkeztem, de a ponthatár kihirdetéséig tartó időszak végére kicsit reménykedtem, hogy nem sikerül. A szüleimen kívül amúgy senki nem tudta a családból, hogy hova adtam le jelentkezést.

Anyámnak mondtam, hogy mit gondolok, de hallani sem akar róla. Tegnap óta azzal nyaggat, hogy írjam meg a nagyon jó hírt a rokonoknak.

2022. júl. 22. 11:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Te életed. Ha nem akarsz odamenni úgy írd,hogy felvettek de....
2022. júl. 22. 11:10
 2/21 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező: új közösségbe kerülnél, ha nem próbálod meg, miután sikeres felvételt nyertél, lehet egész életedben ott lenne a "miért hátráltam meg anélkül hogy elkezdtem volna és megtapasztaltam volna egyáltalán milyen?" érzés...

Gyakorlatilag anélkül bizonytalanodtál el, hogy bármit is tudnál milyenek lesznek az előadások, az oktatók, a tananyag, a vizsgák stb...

2022. júl. 22. 11:15
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát én a helyedben azt mondanám anyámnak, hogy írja meg ő, ha annyira hencegni akar, de számítson rá, hogy nem vagy biztos benne, hogy beiratkozol.

Viszont ha nem szeretnél mégsem arra a szakra menni, akkor illendő lenne eldöntened, mihez kívánsz kezdeni szeptembertől.

2022. júl. 22. 11:32
 4/21 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem csak beparáztál attól h most minden változni fog stb. Elbizonytalanodtál, de magadban (félsz a kudarctól)

Ezek mind tök természetes érzések ilyenkor.

Nem véletlen h oda jelentkeztél.

Azelőtt feladni h megpróbálnád baromi gyáva dolog lenne.

Próbáld meg. ha megy ok, ha nem ok.

De ne add fel azért mert mi van HA nem megy?!

2022. júl. 22. 11:34
 5/21 anonim ***** válasza:
80%
Milyen szak? Az nem érv, hogy talán nem tudod végigcsinálni, ezzel valószínűleg még jó sokan vannak így, aztán végigcsinálják. Ha nem érdekelne az a terület, az megint más lenne. Először el kell kezdeni ahhoz, hogy kiderüljön, hogy jön be. Csak beijedtél.
2022. júl. 22. 11:39
 6/21 A kérdező kommentje:
Tanári. Magyar és matek. Az a nagyobb parám, hogy nem nekem való, és a végén semmi értelme nem lesz, ha végigcsinálom, mint az, hogy nem tudom végigcsinálni. Egész életemben az volt eddig, hogy időszakosan vagy egyáltalán nincs semmi lámpalázam, vagy annyira van, hogy már a gondolattól elfog a hányinger, hogy nekem mások előtt kell beszélnem. Lassan másféléve nem volt meg ez az érzés, de most megint... :/
2022. júl. 22. 11:44
 7/21 anonim ***** válasza:
87%
A mások előtt beszélést igazán meg lehet szokni, ha van elhivatottságod ez iránt a pálya iránt. Akkor menj tanárnak, ha évek óta kifejezetten ebben a szerepben képzeled el magad.
2022. júl. 22. 11:48
 8/21 A kérdező kommentje:
Őszintén? Ötödik óta gondolkodom rajta, de egyáltalán nem vagyok benne biztos így sem.
2022. júl. 22. 11:58
 9/21 anonim ***** válasza:
84%

én megértelek teljesen. bár azért azt hozzá teszem, hogy a tanári diploma nem a nehezebb kategóriába tartozik, pedagógusi vonalon vagyok én is, sok közös tárgy volt a tanítókkal, nem olyan gázosak. szóval ha kicsit odateszed magad, pikkpakk meg lehet csinálni, ezen ne aggódj! :)

ami miatt én elbizonytalanodnék, az a megélhetés része... persze függ attól is, hogy helyileg merre vagy, leszel. elhelyezkedni pikkpakk menni fog, mert iszonyatos pedagógushiány van. a diákokkal biztosan nem lesz, lenne könnyű, középiskolában óraadó ismerősök panaszkodnak, hogy mennyire sz.rnak bele a középiskolások mindenbe, nem lehet őket motiválni, nem érdekli őket semmi, a dolgozathoz megengedte hogy használják a füzetüket (amit előre tudtak), mégsem jegyzeteltek. sőt, még a puskázásért sem szólt volna, de még azt is lusták voltak csinálni...

2022. júl. 22. 12:24
 10/21 A kérdező kommentje:
(Ugyanitt, az egyik rokonom érdeklődik privátban, mit írjak neki szerintetek? :D )
2022. júl. 22. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!