Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A 8 éves lányom keresztnév+any...

A 8 éves lányom keresztnév+anyunak hívja az apja feleségét. A gyerekpszichológus szerint ez normális. Szerintetek?

Figyelt kérdés
A volt férjem és ez a nő 3 éve vannak együtt. 4 hétre náluk volt a lányom és amióta hazajött, úgy beszél róla, hogy Orsi anyuval (nem így hívják, de ez a logika) ezt meg azt csinálták, itt meg ott voltak. Lerajzolta a családunkat, rajta volt ő is. Kértem többször, hogy ne hívja így, majd beszéltem egy pszichológussal, aki azt mondta hagyjam, mert ez normális. Kérjem meg a csajt, hogy ne hallgasson erre a megszólításra, vagy mi? Rosszul esik nagyon!

2023. okt. 31. 10:23
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
0%
Am 8 eves gyerek siman megtudja erteni h az edasanyjanak ez a kifejezes banto es rosszul esik neki. De ez el kell neki mondani. Nem baj ha megtanulja mar most h az empatia hol kezdodik. Pl: itt ebben az esetben empatikusnak kellene lennie a gyereknek.
2023. okt. 31. 21:53
 32/40 anonim ***** válasza:
87%

Tévedés, a gyereknek NEM KELL megtanulni ilyen hülyeséget, az lehetne bántó esetleg, ha UGYANÚGY szólítaná, mint az anyját, de itt erröl szó sincs.

Az meg nem empátia, hogy a gyereknek megtiltasz valamiket, másrészt meg részedröl nincs az egészre nézve semmi empátia, a gyereket akarod elnyomni ok nélkül.

2023. okt. 31. 21:57
 33/40 anonim ***** válasza:
25%

Nem megtiltani hanem elmondani neki h neked ez rossz erzes.

De szerinted olyannak kell nevelni a gyereket h atgazoljon mindenkin es ne vegye figyelembe masok erzeseit akkor hagyd csak ne beszelj vele ilyenrol.

Ahogy egy jo erzesu anya figyelembe veszi a gyerek erzeseit ugy a gyerek is megteheti ezt! De ahogy a felnott ezt mar tudja erti ugy a kisgyereknek ezt el kell mondani!

"Kicsim Anya nemregen nagyon rosszul volt es azert voltal Apuval egy ideig. De meg nem vagyok teljesen jol es az h Orsit leanyuztad az nekem rosszul esik. Ha lehet kerlek ne hasznald ezt a szot ra amig meg nem erosodok. Igerem szolok ha mar nem fog zavarni."

Ha soha nem beszelsz vele az erzelmeidrol nem fogja tudni kesobb ezeket kifele kommunikalni. Nalunk alap h minden esetben kimondjuk h most ezt es ezt erzem ezzel es ezzel kapcsolatban. Merges duhos fusztralt orom szomoru vidam boldog stb...

2023. okt. 31. 23:21
 34/40 anonim ***** válasza:
25%

Szóval megtanítasz egy keretrendszert a gyermeknek, majd amikor nem segítesz neki a változás meghatározni, akkor probléma, hogy a TE általad megtanított rendszert használja.

Ezt mind úgy, hogy teljesen ignorálod az ő megélését, SŐT A GYERMEKEDET MAGÁT IS TELJESEN IGNORÁLOD.

Te egy nagyon rossz anya vagy. :((

Menj és meditálj. Szeresd a gyermekedet sokkal jobban ennél, mint amit most csinálsz. A problémáidat ne rajta, és ne máson vezesd le, főleg nem olyan undorító ötlettel, hogy beszélgetés és megértés nélkül megkérsz valamit a lányodtól, aki egy kisgyerek, és egy kvázi idegentől, hogy kezelje a te gyermekedet rosszul, ellentmondásosan, nem úgy, mint egy szerető valaki, aki együtt akar vele működni.

Nagyon nagyon szálljál magadba. Megértem a kínodat, de ez a te elméd terméke, a te valótlanságod. Másokkal, főleg a gyermekeddel ilyen gusztustalanul viselkedni, mert te nem értesz valamit magadban, nagyon nagyon nagyon NAGYON ROSSZ.

2023. nov. 1. 19:37
 35/40 anonim ***** válasza:
77%

Nem hiszem, hogy jó ötlet bevonni a szülői aggodalmakba a gyereket, elég neki megbirkozni a helyzettel, nincs szüksége arra, hogy a szülő baját is ő cipelje 8évesen.

Megértem, hogy rosszul esik.

Ha beszéltek róla, nevezzétek mindig Orsinak ne Orsi anyunak,előbb - utóbb rááll ő is.

De ezt apával is jó tisztázni hogy Orsival és nem Orsi anyuval megy vásárolni.

2023. nov. 2. 11:05
 36/40 anonim ***** válasza:
17%

"Nekem a sztori ott meredek, hogy miért viszi gyerekpszichológushoz?"

Ilyen anya mellé mindenkinek kellene gyerekpszichológus.

2023. nov. 2. 11:38
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
#31 Ja, mert a felnőtt nőnek nem kell megértenie, neki nem kell empatikusnak lennie, a 8 éves gyerek alkalmazkodjon és viselkedjen felnőttként, ha már anyuka nem tud??
2023. nov. 2. 11:40
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

36, a gyerekpszichológus kell.

Úgy értem, hogy válás stb esetén szinte alap.

A fiam, mikor ovis volt, szinte az egész csoport járt ovin kívül. Utáltam, de muszáj volt.

Ezt nem a szülő dönti el, vannak esetek, amikor előírás és kész.

Azzal nem értek egyet, hogy a kérdező rossz anya, mert vannak negatív érzései. Csak a helyén kell kezelni őket.

A gyerek az gyerek 8evesen is, és a szülő a problémáiba ne avassa be, de hasra esni sem kell a gyerek előtt.

2023. nov. 2. 11:54
 39/40 anonim ***** válasza:
67%
Miért gondolja azt a legtöbb exfeleség exférj hogy az új feleség/ férj trófeaként tekint a gyerekre és az apás /anyás megszólításokat nemesi címként kezeli?! Nekik egy konc a gyerek akit eltűrnek, mondjuk ha szófogadó akkor még jóban is lehetnek de ennyi a max. Én is tudok saját gyereket összehozni tehát képen röhögném azt, aki azt hinné hogy fő életcélom a gyerekénél bevágódni.... persze, majd azzal dicsekszem a clubban hogy elfogad egy dedós
2023. nov. 2. 13:22
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

39 :igazad van, de valószínű nem Orsi kérte meg a gyereket, hogy szólíts anyunak.

Ha meg kell a pasi, hát a gyerekkel muszáj jópofizni, ha ez Orsi anyu címmel jár, akkor azzal, mert esetenként lehet apu annyira önérzetes, hogy Orsi megy a levesbe, ha a gyereknek nem tetszik valami.

2023. nov. 2. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!