Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A 8 éves lányom keresztnév+any...

A 8 éves lányom keresztnév+anyunak hívja az apja feleségét. A gyerekpszichológus szerint ez normális. Szerintetek?

Figyelt kérdés
A volt férjem és ez a nő 3 éve vannak együtt. 4 hétre náluk volt a lányom és amióta hazajött, úgy beszél róla, hogy Orsi anyuval (nem így hívják, de ez a logika) ezt meg azt csinálták, itt meg ott voltak. Lerajzolta a családunkat, rajta volt ő is. Kértem többször, hogy ne hívja így, majd beszéltem egy pszichológussal, aki azt mondta hagyjam, mert ez normális. Kérjem meg a csajt, hogy ne hallgasson erre a megszólításra, vagy mi? Rosszul esik nagyon!

2023. okt. 31. 10:23
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

Nemhogy örülnél, amiért az a másik nő szereti a gyereket.

Mesélhetnék róla, milyen, amikor gyűlöl, mert egy irigy hülyepi..., és milyen úgy felnőni, hogy apám új nője 0-24 megaláz és bánt, amikor találkozunk.

2023. okt. 31. 11:05
 12/40 anonim ***** válasza:
98%
Az olyan kifejezésekből, hogy "ez a nő", "kérjem meg a csajt", úgy tűnik, nagyon nem kedveled a férjed párját. De azt próbáld elfogadni, idővel pedig örülni neki, hogy a gyerek szereti, és ő is szereti a gyereket, jól bánik vele. Ez mindenképp jó. Gondolj bele, mennyi embernek teher a párja gyereke, itt is lehet ilyan kérdéseket olvasni. Értem, hogy rosszul esik a megnevezés, de ha a pszichológus szerint is rendben van, akkor próbáld ezt a rossz érzést elengedni. Te vagy a gyerek anyja, nem Orsi. Mindig te leszel fontosabb számára. A megnevezés nem számít.
2023. okt. 31. 11:26
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

Örülj neki, hogy jóban vannak, hogy szeret ott lenni, szeretik egymást.

Olyan sok rossz történetet hallani, ahol válás után megszakad vagy nagyon minimálisra csökken az apa és a gyerek közötti kapcsolat. Sajnos pont azért, mert ha valakinek új párja lesz, akkor megy a féltékenység.

Szerintem ne hagyd, hogy ez vezessen, a gyerek érdekét nézd, hogy neki mi a jó.

2023. okt. 31. 11:28
 14/40 anonim ***** válasza:
2%
Tehát a lányod elhelyezését a férjednek ítélték. Ez eleve sok mindent megmagyaráz.
2023. okt. 31. 11:50
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Te menj pszichológushoz, és próbáld meg elfogadni, mert ez teljesen normális és kedves megszólítás, a gyereknek semmi kárt nem okoz.
2023. okt. 31. 11:57
 16/40 anonim ***** válasza:
94%
Próbáld már meg legalább öt percre a gyereked érdekeit nézni az ostoba sértődőzéseden túl. Szereti az apja új párját, kiegyensúlyozottan jön haza onnan. Hát nem ez a lényeg?? Mit baszakszol egy megszólításon? Évekkel ezelőtt váltál el a pasitól, szedd már össze magad. Attól még nem lesz a gyereked anyja, hogy Orsi anyunak hívja.
2023. okt. 31. 12:03
 17/40 anonim válasza:
99%
Nálunk fordítva van. A kislányom Zoli apunak hívja az édesanyja új párját és engem simán apunak. Én örülök neki, hogy "Zoli apu" is szereti őt és viszont. Ettől én nem vagyok kevésbé az apja.
2023. okt. 31. 12:12
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Hallgass a pszichológusra. De legjobb lenne, ha magadat is kezeltetnéd, mert ez nem más nálad, mint nevetséges féltékenység.
2023. okt. 31. 12:17
 19/40 NTBS ***** válasza:
100%
Szerintem fogadd el a dolgot. A gyerek érdekében tedd meg.
2023. okt. 31. 12:17
 20/40 anonim ***** válasza:
90%

"Az asszony korábban azzal is indokolta tettét, hogy megtudta, a volt férje barátnőjét is anyunak szólítja a kislánya."

[link]

2023. okt. 31. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!