A 8 éves lányom keresztnév+anyunak hívja az apja
feleségét. A gyerekpszichológus szerint ez normális.
Szerintetek?
Figyelt kérdés
A volt férjem és ez a nő 3 éve vannak együtt. 4 hétre náluk volt a lányom és amióta hazajött, úgy beszél róla, hogy Orsi anyuval (nem így hívják, de ez a logika) ezt meg azt csinálták, itt meg ott voltak. Lerajzolta a családunkat, rajta volt ő is. Kértem többször, hogy ne hívja így, majd beszéltem egy pszichológussal, aki azt mondta hagyjam, mert ez normális. Kérjem meg a csajt, hogy ne hallgasson erre a megszólításra, vagy mi? Rosszul esik nagyon!
Nekem a sztori ott meredek, hogy miért viszi gyerekpszichológushoz?
2023. okt. 31. 12:26
22/40 anonim válasza:
Kérdező, a probléma veled van. Tisztán látszik a kérdésedből, hogy sárgulásig irigykedsz arra, hogy a lányod az apjánál, és annak feleségével is jól érzi magát, boldogak voltak. Mindemellett önértékelési problémáid is lehetnek.
2023. okt. 31. 12:30
23/40 A kérdező kommentje:
Nem a férjemnek ítélték, hanem a nővérem halála után szeptemberben nagyon rosszul voltam mentálisan és nem tudtam rendesen mellette lenni, foglalkozni vele, akkor javasolta ugyanez a pszichológus, hogy legyen az apjánál, amíg picit jobban leszek. Úgyhogy én is járok szakemberhez, de erről nem tudom hogy beszéljek vele, mert pontosan érzem, hogy ciki hogy ez engem idegesít! Orsival egyébként semmi problémám, anno én mutattam be a volt férjemnek, de nem mondom hogy nem félek attól, hogy a lányom jobban fog kötődni hozzá, mint hozzám. Próbálok tenni az érzéseim ellen.
2023. okt. 31. 13:28
24/40 anonim válasza:
" én is járok szakemberhez, de erről nem tudom hogy beszéljek vele, mert pontosan érzem, hogy ciki hogy ez engem idegesít"
Kedves kérdező! Éppen azokat a dolgokat beszéld meg a szakemberrel, amiket úgy érzel, hogy ciki. #24-es kommented alapján, már értjük, hogy miért zavar a dolog. De te az Édesanyja vagy a lányodnak, és mindig is az maradsz. Előfordulhat, hogy az exed életében majd jönnek, mennek a barátnők, és ha mind gyerekszerető, akkor az egyiket Orsi-anyunak fogja hívni, a következőt meg Ági-anyunak. Egy hangyányival sem lettél kevesebb emiatt. Ne zavarjon ez, ne bosszankodj rajta! De mindenképpen beszéld meg a terapeutáddal! És jobbulást kívánunk neked!
2023. okt. 31. 14:49
25/40 anonim válasza:
A szakembernek nem az a dolga, hogy ítélkezzen vagy hogy kinevessen, hanem hogy segítsen neked megoldani a problémát. Nyugodtan mondd el neki, mitől tartasz pontosan. Biztosan nem lesz neki ismeretlen a jelenség és sokkal cifrább esetekkel is találkozott már.
2023. okt. 31. 14:53
26/40 anonim válasza:
De vedd már észre, hogy azért "Orsi anyu", mert az "Anyu" attól még te maradtál. Nem cserélt le, ha ettől rettegsz annyira.
Szerintem itt most a gyerek okosabb, mint te.
2023. okt. 31. 16:39
27/40 anonim válasza:
" mert pontosan érzem, hogy ciki hogy ez engem idegesít!"
Ez jó, ha te is tudod, hogy ez az érzés túlzás. Koncertralj a gyógyulásra és ha rendben leszel, akkor már biztos nem így fogod érezni.
Részvétem.
2023. okt. 31. 16:58
28/40 anonim válasza:
Hát a pszichológus szerint igen akkor valószínű az.
2023. okt. 31. 17:14
29/40 anonim válasza:
Ha zavar akkor minden alkalommal kijavitanam a gyereket h Orsi neni nem Orsi anyu.
Elmagyaraznam neki h ez nekem rosszul esik mert, egy embernek csak 1 anyukaja van! Es az en vagyok, nem pedig apu uj baratnoje.
2023. okt. 31. 21:47
30/40 anonim válasza:
30-as: ezzel CSAK AZT érnéd el, hogy a gyerek megutálja ezt, és garantáltan nem fog többé semmit elmondani neked az ott töltött idöröl, meg ott fogja jobban érezni magát, mint veled.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!