Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gáz, hogy ez bánt engem?

Gáz, hogy ez bánt engem?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék mások véleményére a témában, hatha kívülről maskent látjátok. Annak idejen időben elkezdtem az egyetemet, tartottam is az tantervet, de nem fejeztem be, munka, párkapcsolat, gyerek, építkezés közbe szólt, meg egy adag lustaság is. Idén fejeztem be végülis, 30 mar elmúltam. Gondolkodtam, hogy elmegyek a diplomaosztora, azert megis sok munkám volt benne es eleg nehez szak is volt. Anyám hallani se akart róla, hogy eljojjon, mert nem időben csináltam, öreg vagyok mar ehhez es nem fog egni miattam, hogy oregen fejeztem be a sulit. Engem ez eleg rosszul erintett, azt hittem azert egy kicsit buszke lesz ram, nem számítottam ilyen reakciora. Jogos volt a reakciója? Ti elmentetek volna a helyében a diplomaosztomra? Hülyén érzem magam, hogy megbántva érzem magam emiatt meg mindig.
2023. okt. 22. 11:28
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
91%
Nem, nincs joga tőle független bármilyen viselkedést elvárni egy felnőttől, és nem az első mondatodnak szól a lepontozás, 19-es, hanem a másodiknak, amivel az elsőt agyonvágtad. Nem, nincsenek mindenkinek elvárásai a másik felé a másik életvitelével kapcsolatban, ne általánosíts, te nem vagy mindenki. Elvárásaink csak a tisztelet megadásával kapcsolatban lehetnek. Ha a 20-as is te vagy: Nincs ilyen, hogy kellett volna. Mindenki úgy él, ahogy neki megfelel mindaddig, amíg másnak nem okoz kárt. Márpedig a munkával, családdal, körülmények megalapozásával a kérdező nem okozott kárt az anyjának. Az anyja úgy él, ahogy akar, és a gyermeke is úgy él, ahogy akar, és megtörténhet, hogy ez nem egyezik az anya elképzeléseivel.
2023. okt. 22. 14:02
 22/30 anonim ***** válasza:
23%

21!

De, joga van elvarni bármit. Neked is, a szomszednak is, a kerdezonek is. O pl elvarta, hogy az anyja elmenjen a diplomaosztora. Joga volt hozza? Igen. Azaz nyjanak joga volt nem elmenni? Igen.

A lepontozas meg nem érdekel

"Nem, nincsenek mindenkinek elvárásai a másik felé a másik életvitelével kapcsolatban, ne általánosíts, te nem vagy mindenki. Elvárásaink csak a tisztelet megadásával kapcsolatban lehetnek. "

Tényleg? Tehát ha van párod, nem várod el, hogy támogasson, vagy elmosogasson időnként, anyagtól nem várod el, hogy erdekleje hogy vagy, vagy ha még kiskorú vagy, gondoskodjon rólad, ha gyereked van, nem várod el, hogy szót fogadjon? Lehetne még sorolni. De, mindenkinek vannak elvarasai. Más kérdés, hogy reális e vagy sem, de attól még bizony elvar mindenki valamit a másiktól.

Igen, én vagyok a 20. is és igen, van egy életút, ami normálisnak, vagyis a társadalom nagy részének elfogadott akkor számít. Pl ha egy nagykorú, stabil párkapcsolatban élő felnőtt ember vállal gyereket, biztos anyagi hatterrel, az normális, ha a 16 éves két hónapos járás után anyu nyakára, az nem normális.n

Karokozasrol szó nem volt, nem is értem hogy jön ide. A csalódottság egy érzelem

2023. okt. 22. 14:23
 23/30 anonim ***** válasza:
89%

Milyen érdekes, hogy kicsemegézed magadnak, ami neked tetszik, 22-es! "Elvárásaink csak a tisztelet megadásával kapcsolatban lehetnek." Ezt nem olvastad? A támogatás, elismerés a tisztelet része. Az életvitellel kapcsolatban nem lehetnek elvárások, de ez se a párkapcsolatra vonatkozik, ott nyilván lehetnek, csak semmi köze a kérdésbeli szituációhoz, hanem két különélő felnőtt viszonyára.

És kapaszkodj meg: a társadalom nagy részének elfogadott a 23 évnél későbbi diplomaszerzés, sőt tiszteletre méltó. Itt a társadalom kisebb része te vagy, mint ahogy azt a válaszok aránya mutatja. A 16 éves terhest megint tök fölöslegesen hoztad ide, irreleváns. A diplomaszerzés pozitívum, érték, előrejutás, nem felelőtlenség. Belefér az életbe, soha nincs késő. A számára megfelelő sorrendet mindenki maga állapítja meg.

2023. okt. 22. 14:39
 24/30 anonim ***** válasza:
29%
Ok, vita vége, szia.
2023. okt. 22. 14:43
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy elmentem volna, és roppant büszke lettem volna rád!

Jaa...gratulálok!

2023. okt. 22. 16:27
 26/30 anonim ***** válasza:
91%

19es, (5os,12es) I/3-ban utaltál saját magadra, miről beszélsz?😂

Attól, h nő vagy, még lehetsz farok, mint látható...

Azt meg majd nyilván te fogod megmondani, h mi a normális, ugye muckó? Fordítva ülsz a lovon.

Bár lehet te is ilyen ridegtartásban nőttél fel, neked ez a normál.

2023. okt. 22. 16:40
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Én elmennék, valószínű, hogy a többi ott lévő nem is tudja, hogy 30 vagy és nem 24, meg amúgy is először és utoljára fog velük találkozni...

Én amúgy el sem mentem a sajátomra és nálunk ezen van ki a család, hogy a mesteresre majd had jöjjenek...

2023. okt. 22. 17:16
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk családos nőként én anyámat meg sem hívtam a diplomaosztómra. A párom és a gyerekeim voltak ott, mert valójában ők segítettek hozzá, hogy sikerüljön. Tény, hogy nem 30, hanem majdnem 50 évesen történt mindez. Viszont beszólásra sem volt alkalma emiatt, tehát nm volt ami rosszul essen.
2023. okt. 23. 22:14
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és vicces, de speciel pont most kezdte az egyetemet levelezőn a 31 éves fiam és a menyem. Ha majd meghívnak, akkor szívesen elmegyek, ha tudok. Érdekes csavar, hogy a legkisebb gyerekem is most kezdte, csak ő közvetlenül érettségi után és nappalin. Ha valamiért mégsem tudnék/akarnék, akkor meg nyilván gratulálnék (amit mint kiderült a kérdező anyja is megtett) és büszke lennék mindkettőjükre. Pl. érdekes csavar, hogy a legkisebb gyerekem is most kezdte, csak ő közvetlenül érettségi után és nappalin. Ha netán egy időben lenne a diplomaosztójuk, akkor értelemszerűen a "kicsiére" mennék el. Nem azért, mert nem vagyok büszke a fiamra, hanem azért, mert az ő sikerében nekem már nem volt közvetlenül részem, ellentétben a húgával, aki még komolyabb támogatásra szorult. (#28 voltam)
2023. okt. 23. 22:28
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon buszke vagyok rad. Ha anyad lennek,elmennek . ❤️
2023. okt. 24. 07:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!