Szerintem ez nem gyereknek való nem?
Japánban már több évtizedes hagyománya van, minden év áprilisának első vasárnapján ünneplik meg az alapvetően termékenységi ünnepet, miközben felhívják az emberek figyelmét a biztonságos szexualitás fontosságára, a nemi betegségek elkerülésére.
Japánul Kanamara macuri festival
10
Nálunk meg sok helyen az az általános felfogás, hogy "Sírjon csak, erősödik a tüdeje"...
A tüdeje csak úgy erősödik, ha traumatizálják is? Szerintem egy átlag csecsemő épp eleget sír anélkül is, hogy rémisztgetik.
Ha kulturáltan csinálják és nem sötét, aljadék módon arra használják az ünnepet, hogy a kisgyereket "édesgessék", akkor nagyon is rendben van egy ilyen felvilágosító jellegű ünnep vagy szokás.
Én olyan háztartásban nőttem fel, ahol súlyosan tabu volt a szex, olyannyira, hogy semmit (!) nem tudtam erről a témáról, mindent az iskolában, az osztálytársaktól "tanultam meg". Gondolhatjátok... Borzasztóan le voltam maradva, nem csak a tudás szintjén, hanem érzelmileg is, emiatt rengeteg fölösleges félelemmel és szorongással kellett megküzdenem. Így én minden körülmények között tájékoztatás párti vagyok.
Az sokkal inkább durva, hogy sok 9-10 éves kislány sírógörcsöt kap, ha megjön a havija, mert az idióta anyja-apja képtelen volt felvilágosítni IDŐBEN, hogy mi az a menzesz.
Meg persze, hogy teherbe eshetek-e, ha bugyin keresztül hozzámért, megfogtam, lenyeltem a spermát, stb. Én 6 évesen tudtam, hogy születik a gyerek, hogy készül, mert érdekelt az emberi test, gyerekkönyveket olvasgattam, és megkérdeztem anyát, ő meg a saját szintemen őszintné vlaszolt.
De hát othhon Mo-n minden IS tabuként van kezelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!