Szerintetetek ez nem sok egy 9. -es gyereknek?
Lányom most ment 9. osztályba és német tagozatos lett. Tudtuk hogy viszonylag nagy lesz az óraszám, de a héten majdnem minden nap 8 órája van. (15:00kor végez) Majd hétfőn 9 és pénteken10(!!!!) van neki. 16:50kor jön ki az iskolából, reggel 7:45től.
Táskáját lemértük mérlegen és 6.2 kilogrammos volt. Alig bírja el és fájlalja a vállát már az első tanítási napon.
Szerintem semmi értelme nincs már 7. órától többnek, főleg ha az egy komolyabb tantárgy(matek, nyelv, magyar stb)
Nektek mi a véleményetek? Nálatok is ilyen rossz a helyzet?
Ugy gondolom hogy nagyon le vannak a diakok terhelve sokszor felesleges tantargyakkal (vizualis kultura, nepismeret).
10 ora rengeteg egy nap de meg a 7 is. Mire hazaer a gyerek, foleg ha messzire bejaros, eszik , lepakol, rendbe szedi magat, estig tanulhat.
Nincs ideje sportra vagy csak hogy egy kicsit nyugodt erzessel pihenjen. Szerintem jobb lenne ha olyan lenne a gimnazium hogy pl. 11. osztalytol valmilyen szinten az erettsegi tantargyakra fakultalnak ha mar ugyis faktot kell valasztani, vagy a nem erettsegis de fontosabb tantargyakbol mint pl bios orvosihoz letrehoznanak evfolyamonkent csoportokat es mindenki arfa jarna ami neki kell (igen ez problemas lehet amiatt is hogy a gYerek nem tudja hova tovabb).
Nagyon sok a kovetelmeny es sokszor a “felesleges” tantargyat oktato tanarok nincsenek figyelemmel arra hogy a gyerek a prioritasa szerint mit tanul inkabb.
Nagyon kimerito a reggeltol estig tarto tanulas is es raadasul nem is hatekony. Probalnak mindennek eleget tenni de sokszor eredmenytelen annyira levannak terhelve.
A taska sulyat illetoen probalja meg azokat a konyveit a suliban tartani szekrenyben stb nem tudom hogy van e, amik nem szuksegesek otthon a tanulashoz.
9-es vagyok én is.
Általános tagozaton vagyok.
Nyilván tőbb órája van mivel németes.
Nekem hétfő ,kedd 8 óra . 15:00-kor van vége.
Szerdai nap 5 óra, ezen a napon nagyon korán végzunk.
Csütörtök pénteken 7 óránk van.
+ nekem heti 3 másfél órás edzésem hétfő kedden és csütörtökön.
18:53as
Igen sajnos nincs ideje se sportra se pihenésre nagyon. Hétvégén valószínű előre kellesz neki tanulni, mivel nem tud mindent hétközben. Sajnos az iskolájában nincsenek szekrények, csak a padok amikbe nem pakolhatnak, mert gyakran előfordult, hogy mások kivették, összefirkálták, leöntötték vagy elvitték.
Nem jol van megoldva:/
Én is emelt nyelvi tagozatos voltam, de hála az égnek nekem egy nap volt csak 8 órám, talán 10.-ben. A 6-7 óra volt szokványos, de már a 7 is sok volt, főleg amikor az kémia vagy biosz volt. Nagyon fárasztó volt, így elképzelni is rossz, hogy 9.-ben már 8 órájuk van most a gimiseknek. Ez csak rosszabb lesz, mert 10.-ben (legalábbis nekünk) bejött a heti 2 infó és 2 biosz.
11.-től lesz jobb, amikor kiesik sok tárgy.
Sajnos nem lehet mit tenni, ugye egy gimisnek létszükséglet a mindennapos tesi, meg az ének- és rajzóra...
A lányom most kilencedikes és matematika fizika tagozatos a Apáczaiban. Heti 35 órája van. Sokaknak ez nagy leterheltségnek tűnik, de az emelt szintű érettségikre és a nyelvvizsgákra valahogy fel kell készülni. Ehhez viszont tanulni kell.
Aki nem bírja az menjen gyengébb iskolába, de aztán ne csodálkozzon ha nem kerül be a felsőoktatásba. Tudom nem garantált ezzel a sok órával a felvétel.
20:09
Persze, fel kell készülni mi is ezért akartunk tagozatra menni, de mégis csak egy gyerek. Legalább 1 lazább napja lenne amikor kicsit tudna szusszani. Nagyon túl van terhelve:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!