Nagyon elrontottam a felvételit. Szerintetetek van esélyem?
A matekkal gyűlt meg a bajom leginkább. Teljesen bepánikoltam, a feladattipusok olyanok voltak, amikből nem vagyok túl jó(szöveges pl) és örülhetek, ha van 12 pontom. Pedig nagyon sokat gyakoroltam,oldottam a régebbi felvételiket,és ugy tűnt, azok a feladatlapok sokkal jobban voltak összeállitva. Nem csak azert mondom mert 36 pontosakat irtam. Egy barátom 5 pontot szerzett, és 5ös matekból, egész félévben gyakorolt.A magyar jó lett, ilyen könnyű feladatlapot még sose láttam,bár ennek csak örülni tudok. Kb 43 pont.
Ebbe a két suliba szerettem volna nagyon bekerülni.
Szerb Antal Gimnázium
Corvin Mátyás Gimnázium.
Az átlagom 4,6.
A szerb nekem esélytelen, de a Corvin?
Matematika tanárként a matematika felvételiről tudok nyilatkozni. Ha a barátod ötös volt matekból és csak 5 pontot szerzett, akkor nagyon nem bírja vizsgahelyzetet (esetleg nagyon gyenge általánosba jár ahol semmire megadják az ötöst).
A nyolcadikos felvételi első két feladatát meg kellett volna csinálni hibátlanul mert típuspélda volt. A harmadik logikai, a negyedik grafikonelemzős ami szintén típuspélda volt. Ezeket a régi feladatsorok megcsinálásával be lehet gyakorolni.
Nem sorolom tovább de szerintem egy jól összeállított feladatsor volt ami igazán jól szórt. 90 dolgozatból nálunk volt nulla és 49 pontos is.
Valószínűleg a vizsgahelyzetet nem bírod ha a régebbi feladatsorok 30+ ra sikerültek. Simán meg kellett volna írnod ilyen eredménnyel legalább 20 pontosra.
Lehet keresni az okokat az eredmenyed miatt, de előbb várd meg a hivatalos végeredményt. Az eredmények ismeretében keresgélhetsz iskolát, de elitgimikről ne is álmodozz.
Sajnos a diákok minden évben azt mondják, hogy az idei feladatsor milyen nehéz volt és az előzőek meg milyen könnyűek, pedig ez nem így van.
Az első 3 jól ment kb. Tudom hogy a vizsgastressz is benne van a dologban. Sőt! De véleményem szerint ez inkább mérte azt, hogyan teljesítűnk stresszhelyzetben, és nem adott pontos meghatározást a kompetenciánkra.
Nem akarom a feladatlapot okolni, hogy rosszul írtam meg. Írhattam volna jobbat is, ha korrigálom a hiányosságaim. Pl gyakorolom a szöveges feladatokat.
Csak nekem sokkal barátságosabbak voltak a régebbi feladatlapok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!