Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy beszéljem meg anyámmal,...

Hogy beszéljem meg anyámmal, hogy ahelyett, hogy a számlámon lévő összeget nézi, inkább utaljon fix időpontban annyit, amennyi belefér?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, de nem tudom magam teljesen eltartani, szóval a szüleim anyagilag támogatnak. Kb havonta ugyanannyival, mert mindig hónap végén kérdezi meg anyu, hogy mennyi van a számlámon, és akkor történik meg az, hogy nagy sápítozások közepette szörnyülködik, hogy mire ment el ennyi pénz. Holott nem arról van szó, hogy nem jövök ki a pénzből.

Most is az történt, hogy tökre kiakadt, hogy augusztus vége óta mire ment el nekem több, mint 100 ezer forint. Miközben a szeptember-októberi koli díj összesen 60 ezer volt, a beköltözés előtti kötelező kultúralis és karbantartási (vagy milyen) hozzájárulás 14 ezer, két hónapban vett helyi járat bérletre meg költöttem 10 ezret. Ezen kívül meg kaját vettem, tampont, meg egy darab melltartót, tusfürdőt és ennyi. Nem jártam szórakozni, nem vettem könyvet, semmi indokolatlan extra kiadásom nem volt.

Tavaly év eleje óta azt játszuk, hogy minden alkalommal szörnyülködik egy sort, hogy mennyit költöttem, és rettentő frusztráló.

Jobb lenne, ha mondana egy összeget, ami nekik gond nélkül belefér, azt elutalná nagyjából ugyanakkor és kész. Inkább mondaná azt, hogy ennyi, ha több kell akkor oldjam meg, ahogy akarom.

Hogy lehetne ezt úgy megbeszélni, hogy ne legyen sértődés?

2023. okt. 12. 11:36
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
32%

#26,#27,#28

Csak nem irigyek vagytok arra, hogy vannak talpraesett emberek is és nem másoktól várják el a csodát, mert a ti fajtátok nagyon is azt várja, hogy valaki támogassa anyagilag, ami nagyon szánalmas. Ja, és nem én válaszoltam délelőtt, hanem ti, akkor ki tengeti itt az idejét? Életemben nem dolgoztam? Hát, ez vicces kijelentés volt. Amúgy már nem dolgozom, ez igaz, alkalmazottaim vannak, akik helyettem dolgoznak, de jó fizetést kapnak ennek ellenére és egyenrangúként bánok velük.

2023. okt. 13. 17:48
 32/38 anonim ***** válasza:
74%

Persze, persze. Mert ha nem hiszünk egy anonim oldalon írogató, a szövege alapján buta kis tininek, akkor irigyek vagyunk.

Ha ennyire ráérsz, akkor miért nem válaszoltál? Speciel én dolgoztam, s közben írtam. Ezt add össze..

2023. okt. 13. 20:12
 33/38 anonim ***** válasza:
19%

Csak azért, mert te rabszolga vagy, nem mindenki az, képzeld.

2023. okt. 13. 22:31
 34/38 anonim ***** válasza:
91%
Ha rabszolga lennék, nem tudtam volna munka közben írni, kisfiú. Általánost elvégezted ennyi logikával?
2023. okt. 14. 18:36
 35/38 anonim ***** válasza:
19%

Ez munkahely függő, hogy mennyire laza az adott cég, vagy vállalat. Ettől függetlenül rabszolga vagy, ha nem saját állományban dolgozol, nem magadnak keresed a pénzt, hanem másnak. Másnak a malmára hajtod a vizet, ez itt a lényeg. Szerintem idősebb vagyok nálad, egyébként.

2023. okt. 14. 20:05
 36/38 anonim ***** válasza:
87%
Biztos idősebb vagy, hogyne. Az írásod alapján max 12 vagy.
2023. okt. 17. 15:32
 37/38 anonim ***** válasza:
20%

Te nagyon rá vagy állva erre a dologra, hogy írás alapján akarod meghatározni, hogy mennyi idős a másik, miközben nem is ismered és mégis ítélkezel felette, pedig ez nem jó tulajdonság. De, mond csak, élőben is ekkora szád van, mert azt nem hinném. b

Biztos vagyok benne, hogy rejtett nárcisztikus vagy és egy kis lúzernek tartod magad és itt éled ki azt, hogy egy vesztes vagy, de semmi probléma, én nem bántalak téged, nem süllyedek le a te sötét szintedre, nem vagyunk egy rezgés szinten, én nem haragszom, csak szerintem kezdj el járni terápiára.

2023. okt. 21. 17:20
 38/38 anonim ***** válasza:
84%
Továbbra sen én hencegek, hogy mekkora menő vagyok…
2023. okt. 23. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!