Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy beszéljem meg anyámmal,...

Hogy beszéljem meg anyámmal, hogy ahelyett, hogy a számlámon lévő összeget nézi, inkább utaljon fix időpontban annyit, amennyi belefér?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, de nem tudom magam teljesen eltartani, szóval a szüleim anyagilag támogatnak. Kb havonta ugyanannyival, mert mindig hónap végén kérdezi meg anyu, hogy mennyi van a számlámon, és akkor történik meg az, hogy nagy sápítozások közepette szörnyülködik, hogy mire ment el ennyi pénz. Holott nem arról van szó, hogy nem jövök ki a pénzből.

Most is az történt, hogy tökre kiakadt, hogy augusztus vége óta mire ment el nekem több, mint 100 ezer forint. Miközben a szeptember-októberi koli díj összesen 60 ezer volt, a beköltözés előtti kötelező kultúralis és karbantartási (vagy milyen) hozzájárulás 14 ezer, két hónapban vett helyi járat bérletre meg költöttem 10 ezret. Ezen kívül meg kaját vettem, tampont, meg egy darab melltartót, tusfürdőt és ennyi. Nem jártam szórakozni, nem vettem könyvet, semmi indokolatlan extra kiadásom nem volt.

Tavaly év eleje óta azt játszuk, hogy minden alkalommal szörnyülködik egy sort, hogy mennyit költöttem, és rettentő frusztráló.

Jobb lenne, ha mondana egy összeget, ami nekik gond nélkül belefér, azt elutalná nagyjából ugyanakkor és kész. Inkább mondaná azt, hogy ennyi, ha több kell akkor oldjam meg, ahogy akarom.

Hogy lehetne ezt úgy megbeszélni, hogy ne legyen sértődés?

2023. okt. 12. 11:36
1 2 3 4
 11/38 Szervizmérnök úr ***** válasza:
96%

Ha csak ezen múlik, tedd el a számlákat, nyugtákat, készíts neki kimutatást.

Mint ahogy mi is leadjuk az anyagot a könyvelőnek, ő meg szépen összerendezi.

2023. okt. 12. 13:40
 12/38 anonim ***** válasza:
98%
Kedves #4. Ha mindenki így gondolkozna, ahogyan te, akkor pl ha bármi komolyabb egészségügyi problémád van, ki vizsgál meg? Ugye nem gondolod hogy az orvosok egyetem nélkül lettek orvosok? Illetve, nyilván nem sok orvosi egyetemistának volt sok ideje dolgozni, és nem azért mert "büdös a munka". De írhattam volna akár mérnököt is, vagy bármit. És ezzel a lendülettel te is foglalkozz magaddal, és ne a posztolóval kötöszködj!
2023. okt. 12. 13:48
 13/38 anonim ***** válasza:
96%
Illetve nem posztoló, hanem kérdező. #13 voltam.
2023. okt. 12. 13:49
 14/38 A kérdező kommentje:
51 ezer a havi ösztöndíjam. Meg néha vállalok alkalmi melókat, vizsgaidőszakban dolgozom. (Rendszereset nem találtam, hiába keresek folyamatosan, annyira sehol sem rugalmasak, hogy összehozható legyen az órarendemmel)
2023. okt. 12. 14:04
 15/38 anonim ***** válasza:
94%

Én tegnap kezdtem el szörnyülködni hogy 1 hét alatt eltünt fizetésem kicsit több mint a fele . Pedig én nem gyerek vagyok.

Sőt anya vagyok.

2023. okt. 12. 14:39
 16/38 anonim ***** válasza:
66%
15.-re, a kérdezőnek. Állandó hétvége és éjszaka. Ez a megoldás.
2023. okt. 12. 14:50
 17/38 anonim ***** válasza:
12%
Mit szidjátok a kérdezőt! A szülők a mai életképteleneket igenis életük végéig kötelesek támogatni, eltartani!! Fogadjunk, a szülők fizetéspapírjára, is az van írva, hogy xy és kullancsa számára! Igenis vállaljon az a szülő még egy állást! Azért mert 50 éves , dolgozhat két helyen is !! Ne már a húszon évesek dolgozzanak!! Még mit nem!
2023. okt. 12. 15:00
 18/38 anonim ***** válasza:
78%
#18 Szeretnél egy ölelést? Nyugodj meg, nincs semmi baj!
2023. okt. 12. 15:26
 19/38 anonim ***** válasza:
81%
Apádtól kérd inkább ezek után, ne anyádtól.
2023. okt. 12. 17:06
 20/38 anonim ***** válasza:
81%

8.

Te szerencsétlen nem a te nyomorodról van most szó!

Hogy jön az ide, hogy te nem mentél egyetemre, hanem lúzerként güriztél és még erre büszke is vagy. :D

2023. okt. 12. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!