Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy beszéljem meg anyámmal,...

Hogy beszéljem meg anyámmal, hogy ahelyett, hogy a számlámon lévő összeget nézi, inkább utaljon fix időpontban annyit, amennyi belefér?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, de nem tudom magam teljesen eltartani, szóval a szüleim anyagilag támogatnak. Kb havonta ugyanannyival, mert mindig hónap végén kérdezi meg anyu, hogy mennyi van a számlámon, és akkor történik meg az, hogy nagy sápítozások közepette szörnyülködik, hogy mire ment el ennyi pénz. Holott nem arról van szó, hogy nem jövök ki a pénzből.

Most is az történt, hogy tökre kiakadt, hogy augusztus vége óta mire ment el nekem több, mint 100 ezer forint. Miközben a szeptember-októberi koli díj összesen 60 ezer volt, a beköltözés előtti kötelező kultúralis és karbantartási (vagy milyen) hozzájárulás 14 ezer, két hónapban vett helyi járat bérletre meg költöttem 10 ezret. Ezen kívül meg kaját vettem, tampont, meg egy darab melltartót, tusfürdőt és ennyi. Nem jártam szórakozni, nem vettem könyvet, semmi indokolatlan extra kiadásom nem volt.

Tavaly év eleje óta azt játszuk, hogy minden alkalommal szörnyülködik egy sort, hogy mennyit költöttem, és rettentő frusztráló.

Jobb lenne, ha mondana egy összeget, ami nekik gond nélkül belefér, azt elutalná nagyjából ugyanakkor és kész. Inkább mondaná azt, hogy ennyi, ha több kell akkor oldjam meg, ahogy akarom.

Hogy lehetne ezt úgy megbeszélni, hogy ne legyen sértődés?

2023. okt. 12. 11:36
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
87%
Halálom ez a "mire ment el ennyi pénz?" kérdés.
2023. okt. 12. 11:41
 2/38 anonim ***** válasza:
93%
Ha ő az a teátrális, drámázós típus, akkor sehogy. Ő ettől boldog, hogy kiakadhat meg szörnyülködhet. Mond el neki is tételesen amit ide leírtál, hogy "mire ment el a pénz", ha nem érti meg, akkor nem is akarja.
2023. okt. 12. 11:42
 3/38 A kérdező kommentje:

Hát én mondtam neki, kb minden kicseszett alkalommal, hogy mire, de azt még soha nem hoztam fel, hogy mi lenne, ha nem kérdezgetne, hanem megállapodnánk egy összegben.

Ráadásul egyébként azt csinálja, hogy ha magasabb az ösztöndíjam, akkor annyival kevesebbet ad...(amit most értek, mert apám lehet elveszíti a munkáját, de addig is az volt a rendszer, amióta ez nem állt fenn)

2023. okt. 12. 11:47
 4/38 anonim ***** válasza:
13%
Nagyon jól teszi. Egyáltalán örülj, hogy eltartanak téged, pedig felnőtt ember vagy, de csak korban vagy az, a munka meg büdös!
2023. okt. 12. 11:55
 5/38 anonim ***** válasza:
94%

Hát ha jóérzésü a szülő, akkor nem akarja hogy a gyereke egyetem mellett megszakadjon...

Főleg hogy az árak emelkednek ezerrel. Amit eddig kitudtunk hozni durván 50-ből kettőnkre kaját, vegyiárut havonta. Az most emelkedett 70 körülre. Pedig semmi új nem lett...

2023. okt. 12. 12:01
 6/38 anonim ***** válasza:
98%

Csak hozd fel, hogy mit szólna hozzá ha havonta egy fix összeget utalna amit O határoz meg.

Esetleg azt is mondhatod neki hogy a rendszeres utalás kevesebb pénz mint ha mindig azonnalival csinálja.

2023. okt. 12. 12:04
 7/38 anonim ***** válasza:
12%

Na, és? Én legalább dolgoztam és ELTARTOTTAM magam már 18 évesen. Büszke is vagyok arra, hogy talpraesett ember vagyok és nem másoktól várom a segítséget. Lehet, hogy neked ez módi, de az te dolgod, amúgy meg foglalkozz magaddal inkább, ne velem kötözködj.

2023. okt. 12. 12:38
 8/38 anonim ***** válasza:
82%

Kevés az infó!

- Telik nekik a te támogatásodra?

- Ha apádat kirakják, lesz új melója?

- Ha apádat kirakják, lesz rád lóvéjuk?

- Miért nem tudsz melózni?

Én egyetem alatt éjjeliőr voltam egy irodaházban. Gyakorlatilag minden 2. éjjel, egy irodaházban aludtam egy felfújható matracon, pénzért.

2023. okt. 12. 12:39
 9/38 anonim ***** válasza:
90%
8- nyugodj meg, a kérdező is el fogja tartani magát. Egyetem után. Amíg tanul, ez a szülők feladata - normálisabb családoknál.
2023. okt. 12. 12:42
 10/38 anonim ***** válasza:
59%
Legyél egy kicsit megértőbb. Nyilván zsonglőrködik a pénzzel, és attól még, hogy te egyetemista vagy, otthon is lenne helye/helye van minden forintnak. Persze, lehet mondani, hogy ez a szülő dolga, ne vállaljon gyereket, aki nem akarja támogatni stb., de ez nem változtat azon, hogy ezek szerint neki(k) k...va nehéz ez a szitu. Próbáld meg egy táblázatban elé tenni, hogy melyek a fix kiadások, melyek az időszakosak, mi az, amire feltétlen költened kell, szóval ennek összege meg kell, hogy legyen nálad. Meg kell beszélni, hogy akkor ő ebből mennyit áll, és mikor adja. Ha arra számít, hogy hó elején pénzt ad, aztán hó végén rendre ki kell pótolni, akkor legyen már világos, hogy azért, mert elszórtad, vagy azért, mert valid kiadásokra kellettek, ami alól nem tudsz kibújni. Ettől lehet, hogy ugyanúgy sápítozni fogsz, nem tudsz vele mit csinálni, sápítozz vissza.
2023. okt. 12. 13:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!