Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mik lehetnek az okai annak,...

Mik lehetnek az okai annak, ha valaki úgy érzi, hogy elrontotta az életét azzal hogy gyereket/gyerekeket vállalt?

Figyelt kérdés

Tudom, ez a kis leírás most nem a fenti kérdésemhez kapcsolódik, DE:

Nem tudom, hogy mi ez a "domborítsuk ki minél jobban a gyerekes lét negatív és rossz oldalait", azaz amire gondolok: a gyerek csak egy nyűg, mert rengeteg pénzt és energiát emészt fel & szív le az emberből, az a pár mosoly, ölelés szart sem ér a sok nehézség mellett, hiába neveled jól a gyereked, akkor is rossz társaságba keveredik aztán elzüllik, meg hogy a gyerek miatt nem alszom már istentudja hány éve, és még sorolhatnám.

Viszont, valami jó azért mégiscsak van az anyaságban, gyereknevelésben, ha annyi rengetegen élvezik, így teljes az életük, meg több gyereket is vállalnak - aki a CSOK-kal jönne az most inkább görgessen tovább pls.

Szóval véleményeket szeretnék, mert lépten-nyomon csak szarnak vetítik az emberek a gyereknevelést mostanság.

2023. szept. 18. 15:48
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
100%

#40 látod! Pont ez az.

Gyereket nevelni egyedül NEM LEHET. Csak úgy sikerülhet egyedül, hogy valaminek a rovására megy: házasság/párkapcsolat, karrier, önmegvalósítás.

Egyszerűen ha a szülők csak maguk vannak, akkor óriási áldozatok árán lehet egy/több gyereket felnevelni.

Ahhoz, hogy ne legyen áldozat, és boldog élete legyen a családnak, ahhoz tényleg egy falu kell.

2023. szept. 19. 20:35
 42/43 anonim ***** válasza:
78%
De akkor a falu tagjainak szabadidejének a rovására megy.
2023. szept. 19. 20:38
 43/43 A kérdező kommentje:

Így van, és akkor lehet, hogy nem lenne ennyi bunkó szülő, aki a saját gyerekének a szemébe vágja, hogy hát ha tudtam volna hogy ilyen a gyereknevelés, tuti hogy nem vállaltam volna gyereket..

Ez aztán gyönyörű kinyilatkoztatás, a gyereknek egy életre lelki törést csinál.

2023. szept. 20. 08:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!