Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy egy 18 éves lány nyáron és suli mellett is dolgozik, és a szülők a fizetése egy részét el kérik?

Figyelt kérdés
2023. szept. 10. 21:00
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
81%

Nem olvastam végig a hozzászólásokat. (Úgy gondolom mindenkinek más a véleménye/tapasztalata).

Most az én helyzetemből kiindulva, az én anyum régen akármennyit kerestem mindig elvette az utolsóig, mondván, hogy a kajába, nála lakok, stb.

Na most ezzel azt érte el, hogy lázadtam is, dugdostam egy keveset és nem tanultam meg beosztani a pénzem időben mire kikerültem a "nagyvilágba". A saját káromon végülis megtanultam beosztani, de mai napig szorongok, hogy mire fog maradni és mire nem. Szóval nem tartom jó ötletnek sem azt hogy a felét veszik el sem azt hogy az egészet. Elmagyarázni el lehet, hogy ez most így helyesnek találják vagy sem, de elvenni szerintem semmiképpen, mert így fogod megtanulni beosztani, hogy amiért megdolgoztál mire elég.

2023. okt. 30. 10:10
 42/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz tőle semmi baja.

1974-ben érettségiztem. Utána dolgozni mentem. Otthon laktam. 1.450.-Ft-ot kerestem havonta. Haza kellett adnom havi 400,-Ft-ot a rezsibe, otthoni étkezésbe.

Aztán, amikor 78-ban férjhez mentem, a szüleim a kezembe nyomták az ifjúsági takarékbetétkönyvet, benne 40 ezer Ft-t + kamattal. Ugyanannyit tettek hozzá. Az akkor nagypénz volt.

Ma 63,7-tel kell megszorozni.

Ma kb 2,5 millió Ft lenne.

[link]

2023. okt. 30. 23:54
 43/50 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én is pont így tudnán leírni, minden szám azonos.

(mintha én, te lennék!?)

Nem szorulok segítségre, de a gyerekeim százszor jobban élnek. Megdolgoznak érte.

2023. nov. 11. 23:04
 44/50 anonim ***** válasza:
87%
1968-ban 14 évesen, a nyári szünidőben 6 hetet dolgoztam a budapesti Ganz Villamossági Művek Szerszámgyárában segédmunkásként, napi hat órában, 2 Ft hetvenöt fillér órabérért. Örültem, hogy a zsebpénzem mellett megtakarított pénzem lett Ifjúsági Takarékbetétre és segíthettem tanár szüleimnek a napi megélhetés megkönnyítésében. Minden szünidőben ott dolgoztam, az akkori kereseteim is beleszámított a nyugdíjam mostani összegébe.
2023. nov. 12. 22:34
 45/50 anonim ***** válasza:
86%

Anno én is adtam haza havi 50-et, amikor visszaköltöztem a nagy házba, apum kérésére. Amikor megvettem a lakást, apu mosolyogva átnyújtotta az addig összegyűlt pénzt és a kamatait, illetve a bizonylatot az átutalásról. Ugyanis minden forintot befektetett nekem, amit odaadtam, plusz ugyanannyit hozzátett mindig. Tudod milyen jól esett, amikor a felújítandó kis másfelesbe átköltöztem?

Valahogy így tervezem majd a saját gyerekeimnek is. Elkérem, ráteszek ugyanannyit és megy lekötni. Aztán ha megvan a diploma/szakma és úgy érzi különköltözne, akkor megkapja indulónak. Nyilván mi már most pakoljuk neki ezerrel a pénzt, pedig 3 éves. De ki tudja mi lesz még 15-20 év múlva?

2023. nov. 24. 18:27
 46/50 NTBS ***** válasza:
51%
Miért lettem lepontozva? A 38#-as válaszoló vagyok. Van, ahol teljesen ingyen lehet lakni? Szóljatok, máris költözés.
jan. 14. 14:43
 47/50 anonim ***** válasza:
82%

#46 Mert például én ahány gyereket vállaltam, annyiszor fogadtam meg, hogy amíg nem taníttattam ki egy normális szakmára, hogy megélhessen önállóan, addig támogatom, amennyiben szükséges. Szerencsére nem ingyenélők, nem piócák a gyerekeim, amint tudták, keresték a lehetőségeket, ösztöndíjakat stb. hogy minél kevésbé terheljék a családi kasszát, de amíg nem hülyeséget akarnak tanulni az egyetemen, akár mesterdiploma végéig támogatom.

Az a minimum, hogy az én autómat nem ő tankolja, és az én házamban ingyen alszik, ingyen eszik. Ne csináljon gyereket, aki nem tudja neki ezt biztosítani.

jan. 14. 15:59
 48/50 anonim ***** válasza:
75%
#46 De gondolom akkor a te szemedben annyi a gyerek, hogy 18 éves koráig életben tartod, eljáratod tiszta ruhában iskolába, aztán meg a főbérlőjévé válsz? :D
jan. 14. 16:01
 49/50 anonim válasza:
77%
Le lehet pontozni, de aki elveszi a gyerekétől, mondván, hogy már nem gyerek, szálljon be DIÁKMUNKÁVAL megkeresett kis pénzével, az elbukott, mint szülő. Tehát az ilyennek addig gyereke a gyereke, míg a törvény kötelezi, hogy tartsa, aztán már fejné meg? Az ilyen ne vállaljon gyereket. Mondom ezt 38. éves fejjel... Családi segítség nélkül. Család nélkül...
jan. 16. 00:46
 50/50 anonim ***** válasza:
100%
Ha szegények, akkor megeshet. Ha alkeszek és arra kell a pénz, meg cigire, akkor nyeld le a békát és lépj le minél előbb otthonról.
márc. 15. 11:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!