Ha valaki dolgozik, a fizetéséből lejön más egyebek mellett a nyugdíjjárulék is. Ebből a nyugdíjjárulékból az illető nyugdíja lesz később, vagy a mostani nyugdíjasok kapják? Bocsi ha hülye kérdés, de nem világos nekem
A mostani nyugdíjasok kapják a te nyugdíjjárulékodból.
Ezért mondják, hogy nem lesz nyugdíjunk.
Köszönöm, értem.
És 40 év múlva tényleg nem lesz már állami nyugdíj?
De ha nem lezs nyugdíj, szociális alapon csak lesz valami juttatás, ha valaki rászorul? Vagy az sem?
Én kb. 40 év múlva leszek nyugdíjas :(
Pont ezt mondom, hogy régi nyugdíjrendszerben senkit nem hagytak éhendögleni, míg az új alkotmány szerint attól, hogy te járulékot fizetsz attól NEM JÁR semmi automatikusan, max. a szád.
http://www.youtube.com/watch?v=jcn48s8a4qI
Ajánlom az alábbi videót, okos dolgokat mond benne az ember a nyugdíj és EÜ járulék rendszerről.
40 év még elég idő az öngondoskodásra, ha mondjuk 40 évig rendszeresen elteszel 20.000 Ft-t, akkor a maradék 20 évben van havi 40.000-ed. Nem sok, de a nyugdíj az vagy lesz vagy nem lesz. Nehéz megmondani ennyi idővel előtte, de a tendencia azt mutatja, hogy inkább nem lesz.
Másik megoldás, hogy csinálj sok gyereket, akik majd eltartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!