Mi a véleményetek arról, hogy egy 18 éves lány nyáron és suli mellett is dolgozik, és a szülők a fizetése egy részét el kérik?
21#
😂 mennyi frusztráció egy helyen. Gondolom azért vergődsz mert anyádék nem raktak a segged alá mindent ahogy elvártad volna..
Vagy otthon mamahotelezel még mindig közel 30-hoz?
Miből gondolod,hogy csak is az az egyetlen jó nevelés , vagy nem nevelés amit a te picike buksid kigondol?
Három 8 év alatti gyerekem van, nem, nem a csok miatt mielőtt megint hasra csapva okoskodnál, úgyhogy ezt igencsak be nézted.
Tudod a szüleim nem azért kértek minimális összeget tőlünk ameddig otthon laktunk nővéremmel, mert rászorultak. Sokkal inkább megtanították beosztani, az életre készítettek fel, felelősségre tanítottak. Nem úgy mint a mostani életképtelen csitriket, akik csak nyafogni hisztizni és elvárni tudnak.
#22 honnan feltételezel ilyen dolgokat rólam? Én lennék frusztrált, mikor te fröcsögsz úgy egy idegenről, hogy semmit nem tudsz róla?🤣Árad belőled a rosszindulat.
Egyrészt se 30 nem vagyok még, se nem lakok mamahotelben, alap- és mesterdiploma megszerzése óta 3 évet Magyarországon dolgoztam, majd külföldre költöztem. Egyedül. De már egyetem alatt is külön laktam. Ez aztán minden, csak nem mamahotelezés meg életképtelenség. Tőlem sosem kértek egy fillért sem, félretettem azt a pénzt, amit diákmunkával megkerestem. Nem tudom, hogy függ össze az életre neveléssel az, hogy lenyúlod szerencsétlen gyerek pártízezer forintos fizetését xD Anélkül is megtanulja beosztani a saját pénzét, ha nem retardált. Nem baj, ha nem értesz egyet velem, de én mélyen megvetem az ilyen senkiházi szülőket. Én sem azt mondom, hogy mindent a gyerek segge alá kell tenni, én sem kaptam lakást, de pénzt kérni tőle aztán a legalja.
23#
Látom diploma mellett nem megy a szövegértés 😂
"A #18 #19 válaszoló is biztos a gyerekét húzza le…ez szánalmas dolog, ilyet csak a legalja szülők tesznek, akik lusták voltak karriert építeni a 18 év alatt és most a gyereket használják ki. Egy rendes szülő akkor sem kér a gyerektől pénzt, ha magának is alig van, ahogy már más is írta."
Itt az egyedüli akiből árad bármiféle rosszindulat az te vagy.
Neked sem kell velem sem mással egyetérteni. Csak veled ellentétben én nem fröcsögök arra aki másképp vélekedik.
Tudod itt jön az, amit a diplomával nem adnak.. elfogadod a másik nézőpontját, és nem erőlteted rá a tiédet. 😏
Nekem veled ellentétben rohadtul nem volt gond, hogy eladok X összeget szüleimnek. Fiatal felnőttként nem vártam el, hogy a szüleim állják a rám eső részt a rezsiben és egyebekben. Tudod ez is része a felnőtté válásnak, hogy fel fogom nem terhelem a szüleimet továbbá anyagilag..
#25 az én szüleimnek nem volt teher, jómódúak. Akinek teher a gyerek, az minek szaporodik, kezdjük itt…alapból nappali tagozatos tanulót 25 éves koráig KÖTELES eltartani a szülő. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a gyereknek vissza kell élnie a helyzettel, mint írtam pl. én is keresek pénzt már 18 éves korom óta, nem a szüleimen élősködtem, de akinek már rezsi + kaja kifizetése is egetrengető költség a gyereknek, az valamit elcseszett az életében. Mert ugye a csóró Magyarországon nemhogy támogatni nem szokás a gyereket, hanem még örülhet, ha nem rúgják ki páros lábbal 18 évesen :D Meg nem isszák el a gyerek fizetését. Sajnálom, hogy szerinted ez a norma. Pontosabban a gyerekedet sajnálom. A mi rokonságunkban szerencsére nem ez a szokás, mindenki segíti az elindulásban a gyerekét.
Ja meg másik példa, egyik exem szülei évekig lemondtak nyaralásokról meg csomó extráról, hogy a gyereknek félre tudjanak tenni lakásra. Látod, ilyen jólelkű szülők is vannak, bár számodra biztos nem ismert fogalom a “jólelkűség”. Ez lenne az alap, ha már valaki gyereket vállal.
26#
Nem. A lakás nem alap, csak mert valaki gyereket vállal.
Ez csak a te generációdnak az alap elvárása. 😏
28#
És újfent 😂 bebizonyosodni látszik, hogy nagyon szeretsz ítélkezni 0 ismerettel.
Na pont ezért ráz a hideg is a hozzád hasonló "értelmiségitől" sajnos a papírtól még nem lettél se okosabb, se emberibb.
Pont azok szoktak ennyire vehemensen önigazolni, meg szülőket szidni akinek kilóg a béka feneke alól is..
🤫 pszt meg súgom, hogy attól mert valaki nem tol házat a gyerekei segge alá, még hidd el pont annyira segíti amennyire tudja.
#29 de te most mitől pörögtél rá erre a lakás témára? A kérdésben szó sem volt erről. Csak arról, hogy haza adjon-e pénzt, nem az volt a kérdés, hogy köteles-e a szülő ingatlant venni a gyereknek. Én sem írtam sehol, hogy kaptam volna vagy elvártam volna, hogy vegyenek nekem lakást, nem kaptam, viszont soha nem kellett hazaadnom és egyetem alatt albit is fizettek nekem. Számomra ez is hatalmas segítség volt, amiért hálás is vagyok és én is minimum ezt a szintet adnám meg a gyerekemnek. Még mindig azt mondom, hogy 18 éves diákmunkás gyerektől pénzt kérni a legalja szint, értelmiségi családoknál ilyet nem is láttam sehol, mindenki támogatja a gyerekét, amíg tanul.
Viszont te nem vagy értelmiségi, ezért kár is veled vitatkozni, mondjuk a szerényebb szellemi képességeid ellenére akkora arcod van, mintha minimum Elon Musknak képzelnéd magad :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!