Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy egy 18 éves lány nyáron és suli mellett is dolgozik, és a szülők a fizetése egy részét el kérik?

Figyelt kérdés
2023. szept. 10. 21:00
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
84%
Én nem kértem a gyerektől amíg diák munkázott, de ez egyéni. Szerintem is akkor kellene csak ha tényleg minden apróság számít, ellenkező esetben nem.
2023. szept. 10. 21:33
 12/50 anonim ***** válasza:
86%
Amíg iskolába jár, nem vennék el pénzt a gyermektől.
2023. szept. 10. 21:45
 13/50 anonim ***** válasza:
74%
Sosem kérnék a gyerekemtől pénzt. Inkább dolgoznék 2 helyen párhuzamosan, ha kell, de a gyerekemet én akarom segíteni, ha belegebedek is.
2023. szept. 10. 22:06
 14/50 anonim ***** válasza:
70%
Szégyen, hogy a diákmunkás lányukat húzzák le, mert anyagilag annyira életképtelenek. Majd ha többet fogsz keresni, még többet le kell majd adnod. A szulőnek segítenie kellene a fiatal gyerekét, nem ellehetetleníteni anyagilag.
2023. szept. 10. 22:17
 15/50 anonim ***** válasza:
79%
Szüleim szegények, de 1 forintot nem vettek el tőlem soha. Később felnőttként szeretném őket támogatni, pénzt soha nem fogadnak el, de például 2 éve kaptak egy jobb fűnyírót, édesanyám vasalót. Alig akarták elfogadni, pedig tudom mennyit nélkülöztek egész életükben.
2023. szept. 10. 22:59
 16/50 anonim ***** válasza:
94%

#15 Dettó. Dekára kiszámolták a krumplit karácsonykor, ezt felnőttként tudtam meg. Utólag tudtam meg, mekkora segítség volt, hogy egyetem alatt büszkeségből eltartottam magam, de akkor is mindig megkérdezték, kell-e pénz. Néha adok kölcsön, áfavisszaigénylés stb. miatt később azonnal vissza tudja fizetni a vállalkozó, de akkor ideiglenes vételre ki kell egészíteni. Örömmel teszem, szó nélkül, de a másik szülőm már csóválja a fejét, hogy gyerektől nem kérünk pénzt.

Az a minimum, hogy amikor gyereket vállalsz, 18 éves koráig ellátod. Az értelmesebb szint az, hogy amíg nincs normális szakmája, hogy ne a mekiben rohadjon meg. Akkor is, ha belegebedsz. Mert a gyereked.

2023. szept. 10. 23:04
 17/50 anonim ***** válasza:
91%

Tudom milyen érzés! Anyámék amikor befejeztem a szakmait és mentem tovább gimibe érettségizni, azon a nyáron majdnem 100 ezret elkértek, mondván rám nem jár akkor a családi…kiderült, hogy utólag ugyan úgy megkapták azt a pénzt rám :)

Anyámnak szokása volt benyúlni a pénztárcámba, hogy kivegyen magának cigire aprót,stb.

Na és amióta diákmunkáztam, semmit se fizettek nekem, cipő, szemüveg stb.

Van egy alap betegségem ami miatt diétáznom kellett volna, abba se segítettek semmit, ha meg romlott a helyzet még orvosra se akartak pénzt adni stb.

Azóta a hátam mögött meg is loptak.

2023. szept. 10. 23:25
 18/50 anonim ***** válasza:
10%
Tanítanak az életre. Kész pont.
2023. szept. 11. 05:48
 19/50 anonim ***** válasza:
7%
Nem halsz bele.
2023. szept. 11. 05:59
 20/50 anonim ***** válasza:
83%
A mai fiatalok nem is álmodhatnak saját lakásról, én arra bátorítanám a 18 évest hogy tegyen félre amennyit csak tud 30 éves koráig.
2023. szept. 11. 06:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!