Mi a véleményetek arról, hogy egy 18 éves lány nyáron és suli mellett is dolgozik, és a szülők a fizetése egy részét el kérik?
#15 Dettó. Dekára kiszámolták a krumplit karácsonykor, ezt felnőttként tudtam meg. Utólag tudtam meg, mekkora segítség volt, hogy egyetem alatt büszkeségből eltartottam magam, de akkor is mindig megkérdezték, kell-e pénz. Néha adok kölcsön, áfavisszaigénylés stb. miatt később azonnal vissza tudja fizetni a vállalkozó, de akkor ideiglenes vételre ki kell egészíteni. Örömmel teszem, szó nélkül, de a másik szülőm már csóválja a fejét, hogy gyerektől nem kérünk pénzt.
Az a minimum, hogy amikor gyereket vállalsz, 18 éves koráig ellátod. Az értelmesebb szint az, hogy amíg nincs normális szakmája, hogy ne a mekiben rohadjon meg. Akkor is, ha belegebedsz. Mert a gyereked.
Tudom milyen érzés! Anyámék amikor befejeztem a szakmait és mentem tovább gimibe érettségizni, azon a nyáron majdnem 100 ezret elkértek, mondván rám nem jár akkor a családi…kiderült, hogy utólag ugyan úgy megkapták azt a pénzt rám :)
Anyámnak szokása volt benyúlni a pénztárcámba, hogy kivegyen magának cigire aprót,stb.
Na és amióta diákmunkáztam, semmit se fizettek nekem, cipő, szemüveg stb.
Van egy alap betegségem ami miatt diétáznom kellett volna, abba se segítettek semmit, ha meg romlott a helyzet még orvosra se akartak pénzt adni stb.
Azóta a hátam mögött meg is loptak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!