Szerintetek az ilyen szülő szereti a gyerekét?
Arra gondolok, amikor a gyereke már felnőtt, új párja van, akit a gyereke elé helyez.
Hagyja, hogy az új párja beszólogasson a gyerekének, nem védi meg.
Amúgy másokkal szemben sem védi meg a gyerekét, folyton kritizálja mindenben, sőt parancsolgat is időnként.
Szereti egyáltalán az ilyen anya a gyerekét?
Szerencsére nem rólam van szó, egy ismerősöm mesélte ezt, de több hasonló sztorit mesélt már.
Szerintem egy szülőnek akkor is a gyereke az első, ha felnőtt.
Itt nem arról van szó, hogy ne legyen párja, viszont ezt a kontrolláló viselkedést egy szülő nem engedi jó esetben.
Amikor #10-et írtam, még nem volt kiírva a #7 kommented.
Ez tényleg konkrét példa.
Ezt a sztorit nem egészen értem. Anyukádat biztos nem fektették be a kórházba. Tehát a bemenni az azt jelentette, hogy bekísérni a szakrendelésre, ahol begipszelik a lábát. Ha a párja ott van, és anyukád kifejezetten azt akarja, hogy ő menjen vele és nem te, akkor miért mentél be mégis? Néhány óra múlva, mikor hazaér, akkor is meg tudod kérdezni, hogy van, tudsz-e valamit segíteni neki.
Az egy másik dolog, hogy a férfit se értem, hogy másnap miért üvöltözött emiatt.
Szerintem a baleset napján te, másnap a férfi viselkedtetek helytelenül. Mondjuk az üvöltözés valóban nagyságrenddel helytelenebb, mint magadat fölöslegesen ráerőltetni segítségképpen anyukádra.
Az üvöltözésnél először is azt tehetnéd szóvá, hogy miért ilyen hangon és stílusban tette szóvá. Ill. azt, hogy miben akadályoztad te őket ott a jelenléteddel.
Szerintem mindketten elég kakaskodók lehettek, anyukád meg már nem akar senkinek szólni, mert elege van a vitáitokból. Az egy másik kérdés, hogy ezt a férfit viszont ő választotta magának.
"Az anyukát baleset éri, nem komoly, egy lábtörés (biciklivel elesik).
A gyereke be, szeretne menni az anyjával a kórházba, erre az új pasi azt mondja, ne menjen.
És az anyja is helyesel ehhez.
A gyerek ennek ellenére bemegy a kórházba, a pasi meg másnap üvöltve megy át hozzájuk, hogy minek ment velük."
20 éves a gyerekem és 12 éve vagyok együtt a férjemmel. Ha támogatásra van szükségem, azt nem a gyerekemtől várom el, hanem a férjemtől. Ő a társam, a partnerem, egymást támogatjuk és együtt a gyereket. Max idős koromban igenyelnem azt, hogy egy labtores vagy hasonló esetén a gyerekem segítsen, ne a társam.
Ha a gyerek felnőtt miért viselkedik ennyire gyerekesen?
A nemet miért nem érti? Vagy azt, hogy anyuka a párjától várja a támogatást és nem akarja épp látni gyermekét?
Ha viszont a gyerek mellőzve érzi magát miért erölködik?
Gondolom jóval bonyolultabb ez a dolog és csak az egyik oldalról nézve nehéz tanácsot adni.
Miért legyen az első a gyerek és miben ? Ha a másiknak van igaza, ő érdemel támogatást. Tehát a 11. kommented nem ér semmit.
A kórházas példa alapján viszont én neked adok igazat, mert ha valaki bemegy a kórházba egy rokonához, akkor ahhoz joga van, itt az a férfi tűnik fel negatívan egyértelműen. Az is meglehet az anya akartgyenge és könnyen befolyásolható. Mégis nem biztos így van, mivel azt írtad az anya is verseng a férfi gyerekével. Tehát az jön ki, hogy a szülők bántják egymás gyerekeit, éppen azt, amelyik a másiké. Nem tudom erre mi lenne a megoldás a költözésen kívül, talán itt valaki majd leírja, akinek eszébe jut valamilyen jó ötlet.
Én azt látom, hogy mindenkivel baj van a történetben.
A két szülő már idős, nyugdíjas.
Nem akarnak együtt élni.
Mindkettő a gyerekével él, illetve a férfi lányának még a párja is ott él.
Családi ebédkor pl beszólogatnak a nő fiának, kéretlen tanácsokat adnak neki, úgy kezelik, mint egy gyereket.
A nő pedig nem áll ki a fiáért, nem húzza meg a határokat.
Az én szüleim sem tökéletesek, de azt sosem hagyták, hogy rokonok vagy idegenek beleszóljanak az életünkbe.
Én is erre gondolok, csak ezt így nem mondanám az ismerősöm szemébe, mert elég nagy trauma lehet.
Ami szomorú, hogy az ilyen emberek koldulják a szeretetet egy olyan embertől, aki nem tudja őket szeretni.
Sok nővel beszélgettem már gyerek témáról, sokaknak volt probléma a gyerekükkel, viszont, ha kell anyatigrisként viselkednek.
A gyereke amúgy nem is lett sikeres, nem is csoda, hiszen nincs támogató közeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!