Szüleim feltétele, ha a kocsinkat tankolom csak költőpénzből fizethetek?
Végzős gimis vagyok 18 éves.
Közelmúltban szereztem meg a jogsit is. Több kocsival rendelkeznek, az egyiknek a kocsiját akármikor használhatom, viszont csak azzal a feltétellel, ha a zsebpénzemből megy a kúton bele a benzin és perkálok.
Ez nem fair eléggé.
Amennyit adnak sem sok, gépkocsi meg durván sokat fogyaszt. Tehát ez így nem oké, leterhel anyagilag. Ráadásul nem számít a szüleimnek. Nem értem. Ez miért elvárandó?.
Miért ne lenne korrekt?
Kapsz zsebpénzt, kapsz kocsit...még azt is elvárnád hogy tankolják neked?
Ráadásul gondolom a tanulás megy kocsi használat nélkül is, dolgozni se jársz hogy kocsi kellene...a haverok előtt villogáson kívül mi másra használod?
Gondolom, ezzel is a pénz és munka értékére akarnak tanítani, amúgy jól teszik.
Kaptál jogsit, használhatod a kocsit, akkor tegyél te is bele valamit a dologba, hiszen már felnött ember vagy.
Ha nem tetszik, járj busszal.
Teljesen korrekt. Sőt, bármily szentségtörés, akár dolgozhatsz is, hogy több pénzed legyen benzinre. ha kocsikázni nagy vagy, akkor álld a költségeket is.
ha meg derogál melózni, akkor járj biciklivel, senki sem kényszerít arra hogy autózgass gondolom.
Az a bajom, hogy túl sok pénzem megy el rá..
Bőven 10 liter felett kell etetni. Szerintem átlag ilyen 12 kb. Ez nekem sok. Legalábbis a zsebpénzemhez képest sok.
Szóval vagy zsebpénz emelés kellene vagy nem tudom. Akkor úgy talán korrekt lenne.
7
Ez több dologtól függ, pl hogy mire kell. Ha olyan helyen laktok, hogy eddig szüleid kocsival vittek mindig a használható tömegközlekedésig, amikor mentél valahova, akkor nem fair, hogy mától fizetned kell érte miközben nekik is időt spórol, hogy önállóan jársz.
Ha úgy használod a kocsit, hogy nincs rá igazán szükséged, csak "kényelmesebb", akkor megértem szüleidet. Pl Budapesten a kocsival 40 perc helyett 25 az út nem valós érv, hanem luxuskiadás. Ilyenre én sem kapnám meg a kocsit.
Csak az előttem válaszolókat tudom támogatni.
Megoldások:
1, a fuvarért a haveroknak megmondod, hogy x Ft lesz, mert a te pénzeddel játszanak.
2, nem használsz autót
3, elmész dolgozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!