Miért nem nevezi el a szülő egyértelműen a gyerekét?
Elkereszteli "AB"-nek. De ezt nem fogadják el hivatalosan, így csak "A" kerül az iratokba.
De a gyereknek azt tanítja, hogy te "AB" vagy, így is mutatkozz be. Időközben otthon "B"-nek kezdik becézni, végül a család is, szomszédok is úgy tudják, a gyereket "B"-nek hívják. (teljesen más név a kettő)
Általános iskolában "AB" kerül az iratokba.
Középiskolában már a személyi adatai miatt "A" lesz a gyereknek neve.
Felnőtt korában is felemás neveken él az egyén. Közeli barátok "AB"nek, család, rokonok, egy másik baráti társaság "B"-nek, munkahely, kollégák "A"-nak.
Van ennek jelentősége a személyiségre?
Eddig úgy tűnt, semmi.
De most felmerült teljesen véletlenül, hogy az illető nemkívánt gyerek.
Mit gondoltok?
Semmi.
25 eve hasznalok egy altalam krealt nevet. Hallgatok ra. Szeretem.
Hivatalos helyeken a eredetit de minden mashol a kitalalta hasznalom. Csomo ismeros nem is tudja h mi az eredeti nevem.
A nevvaltoztatas mar nem opcio a gyerekeim minden cuccat is ujra kellene alkotni es azt inkabb nem.
Ebben egyedül azt furcsállom, hogy nem fogadták el hivatalosan, de feltételezem, nem felel meg a magyar helyesírás szabályainak.
A többiben nincs semmi furcsa. Nekem is két nevem van, megszokott számomra, hogy van aki A-t, van aki B-t mond, ismer, ír stb. Néha meg is fordítják, pedig olyan nem olvasható sehol. Nekem meg tök mindegy.
Ismerek egy sofőrt, már nyugdíjas bácsi, ő Misi bácsi, pesig nem Mihály, hanem István. Azt mesélte, azért lett ő Misi, mert a szokás megkívánta annak idején, hogy a szülei (nem tudom már, kiről) Istvánnak nevezzék el. Ők pedig szívesebben adták volna a Mihály nevet, ezért a becenév Misi lett már születése után.
Ilyesmi okot tudok elképzelni.
Általános iskolában "AB" kerül az iratokba
Mese. Akvi kivonat kell a beiratáshoz.
Semmi. Két keresztnevem van. Ki így hív, ki úgy. Nincs ezzel semmi gond.
"Általános iskolában "AB" kerül az iratokba."
Kizárt. Nem bemondásra veszik fel a gyerek adatait.
Rengeteg embernek van olyan neve, amin a barátok egyrésze hívja, de nem mindneki.
"De most felmerült teljesen véletlenül, hogy az illető nemkívánt gyerek."
Mi a pitsa? Az meg hogy jön ki ebből? Eszem megáll!
90-es évek elején nem kellett. Fogalmam sincs, mi alapján volt a beiratkozás. Az ellenőrzőkben, iskolai bizonyítványon az "AB" szerepel.
Érdekesek a sztorik is, amiket írtok. Lehet, hogy túl sok lélekbúvár könyvet olvasok, de egyre inkább izgalmas, vajon miért van ez a jelenség. A szülők nem úgy hívják a gyereket, ahogy elnevezték. Pedig ősrégi bölcsesség: nomen est omen. 🤔
Nem két különálló név, hanem egy, mint pl. A Bernadett, vagy Teodóra.
A vezetéknév sem túl gyakori.
A nemkívánt gyerek csak egy plusz információ. Pontosabban az első infó, ami kapcsán elindult egy kutatás a személy múltjáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!