Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez célzás lehet nekem? Vagy...

Ez célzás lehet nekem? Vagy mi lehet az oka ennek az egésznek?

Figyelt kérdés

A szüleimnél jártam amikor feltűnt egy óriási fotó a falon amin a nagyszüleim,szüleim, az öcsém,annak felesége és a gyerekeik vannak.

Meg hökkentem,mert nem is tudtam,hogy fotózáson jártak az elmúlt napokban pedig egy utcánan lakunk. Mondom anyának "hát ez?" Mire Ő "úgye milyen jól sikerült,nézd a picik arcát".... Nekem senki nem szólt,meg sem kérdezték,hogy szeretnék e szerepelni a képen.Tatámék se mondták,mintha mindenki óssze játszott volna ellenem.Kérdeztem,hogy tesóm ötlete volt? Közölte anya,hogy nem,hanem ezt a képet már régóta tervezték,mert milyen gyönyörű egy teljes négy generációs kép. Mentem az emeletre,és a lépcső melletti falon apukám régi rajzainak a helyét a fotózáson készült képek váltották fel, 1-2 kép volt ott rólam a többi mind a többiekről.Nekem ez nagyon rosszul esett,mindig hátrányban voltam öcsémmel szemben,vagyis mióta a gyerekeik meg születtek. A nagyszüleink a gyerekeknek adták a házukat,tatáék élnek benne,de tatámék halála után a gyerekeké,és anyámék semmit nem szóltak hozzá csak elismerően mosolyogtak,tesóm úgy tett mintha nem fogadhatnák ezt el stb... Tatámék azzal letudták,hogy nekünk (tesómnak és nekem) már úgyis van saját házunk. (Egy szintes 2,5 szobás házban élek max 80m2) Szerintem anyámék is erre készülnek. Már nem tekintenek családtagnak csak mert nincs gyerekem?

2023. aug. 19. 19:58
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
88%
Szerintem nem célzás, szimplán másra fókuszálnak főleg így hogy vannak már öcsédnek gyerekei. Ettől függetlenül illő lett volna szólni neked is.
2023. aug. 19. 22:00
 12/32 anonim ***** válasza:
19%

De, a tata nagyon bunkó megnevezés a saját nagyszülődre.

És igen, valószínűleg az célzás volt, mikor anyukád a négy generációt emlegette.

Mondd el nekik őszintén az érzéseid, és majd meglátod.

2023. aug. 19. 22:01
 13/32 anonim ***** válasza:
36%

Kedves kérdező!

Mit jelent az, hogy nem is lesz gyereked? Nem akarsz vagy nem lehet?

2023. aug. 19. 22:05
 14/32 A kérdező kommentje:
Sosem jött össze nekem a párkapcsolat,és idén már 40 vagyok,így nem gondolom,hogy össze jönne,ráadásul nem is igazán szeretem a gyerekeket,viszont a szüleimet,nagyszüleimet meg nagyon szeretem ezért bánt,hogy nekik viszont én nem vagyok fontos.
2023. aug. 19. 22:10
 15/32 anonim ***** válasza:
91%
Nyílván látják, hogy te nem akarsz családot, neked van házad megvan mindened. Azokkal foglalkoznak akiknek tudnak segíteni, igénylik is a segítséget.
2023. aug. 19. 22:13
 16/32 anonim ***** válasza:
60%
Ez van. Most mi a baj?
2023. aug. 19. 22:14
 17/32 anonim ***** válasza:
54%

"Sosem jött össze nekem a párkapcsolat,és idén már 40 vagyok,így nem gondolom,hogy össze jönne"

Nyilván nem véletlenül, senki nem szereti az önsajnáltató, életképtelen, "drámakirálynő" mentalitású embereket, te pedig pont ilyen vagy.

Itt siránkozol órák óta egy egyszerű fényképen. Menj el pszichológushoz mert akármennyire tagadod neked bizony fáj hogy egy éppkézláb kapcsolatod sem volt és épp emiatt vagy irigy az öcsédre hogy neki van családja neked meg nincs. Ez nem a családod részéről szégyenfolt hanem te tartod magadat csicskának emiatt épp ezért fáj ennyire hogy nem szerepelsz a képen pedig semmi hátsó szándék nem volt a családod részéről hogy nem tettek rá. Kezeltesd magadat

2023. aug. 19. 22:23
 18/32 anonim ***** válasza:
77%

"Hihetetlen,hogy jobban érdekli őket egy kép mint én"

Az is hihetetlen, hogy egy kép miatt ennyire magad alatt vagy, ebbe is bele akarod magad erőszakolni. Téged minden sért, ami nem körülötted forog?

Nagyon megleptél, hogy 40 éves vagy, legfeljebb 20-nak gondoltalak. Az lerí, hogy nem szereted a gyerekeket. Azt viszont nem értem, ha neked nincs gyereked, de van házad, miért bánt, hogy a gyerekek örökölnek "helyetted"? Neked nincs senki, akinek gyűjtögethetnél, akivel megoszthatnád. Egy családos 40 éves nő nem így van. Én el tudom képzelni, hogy rossz érzés ez, de nem más tehet róla. Szerintem neked komplexusod van, te magad érzed értéktelenebbnek magad, amit a családodra vetítesz ki.

2023. aug. 19. 22:37
 19/32 anonim ***** válasza:
43%

40 éves vénlányként egyedül laksz egy 2.5 szobás lakásban és háborogsz, hogy miért nem rád íratták a nagyszüleid a házuk egy részét?

Hát bakker, megértem, hogy nem találtál párra!

2023. aug. 20. 01:45
 20/32 A kérdező kommentje:

Miért akkora tragédia,hogy ennyi idősen nincs párom vagy gyerekem? Sosem éreztem egyedül magam,van családom és nem vagyok egyedül,éppen emiatt bánt,hogy nem kerültem rá a képre.

A ház meg azért zavar kicsit,mert attól,hogy "egyedül" vagyok még a családhoz tartozok,és sosem tapasztaltunk kivételezést, mindíg egyformán kaptunk a szüleinktől,nagyszüleinktől és ez most egy hatalmas dologból lettem kihagyva.Persze a saját tulajdonuk,de annak az értékéből mindkettőnknek jutott volna bőven. Egy óriási 2 szintes házról beszélünk,hatalmas kerttel és udvarral,nem egy aprócska kulipintyóról ami senkit ne érdekelne. Azért az már tényleg kivételezés,(ha én 15 évesen így kezdhettem volna az életem,hogy van egy házam rég nem itt tartanék.) Ma voltam anyáéknál és felhívtam a dolgot,azt kaptam,hogy sem nekem sem másnak nincs joga beleszólni tatáék döntésébe, a fotó dolgot meg ne nagyítsam fel,mert fog készülni teljes családi kép,és kérik,hogy legyek én is rajta,mert nélkülem nem nagyítatják ki.Ez kicsit megnyugtatott.Lehet kicsit túl reagáltam a fényképes dolgot.

Viszont az még úgy lenne igazságoz ha a szüleink házát meg én kapnám ha majd nagyon soká úgy alakul a dolog,hogy örökölninfogunk,de ezt nem mertem felhozni nekik.

2023. aug. 20. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!