Mit tegyek anyámmal?

Figyelt kérdés
Anyukám szerintem kezd leépülni. Egy csomó mindent nem tud, semmiről fogalma sincs, mintha nem élne ebben az életben. Konkrétan mintha egy elmebeteggel lennék. Mindent úgy kell neki elmagyarázni, semmit nem ért. Sokszor oda sem figyel. És állandóan alszik. 62 éves, még dolgozik. A férjemmel élek, de most 1 hétig anyumnál vagyok. Mondtam neki, hogy menjünk orvoshoz, de nem hajlandó. Mit tehetnék?
2023. aug. 17. 14:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el orvoshoz. Parancsolj rá.
2023. aug. 17. 15:10
 2/3 anonim válasza:
100%

Az aggodalmad az édesanyáddal kapcsolatban teljesen érthető. Az ilyen tünetek valóban aggasztóak lehetnek, és fontos megfontolni a további lépéseket. Fontos, hogy tudjatok erről nyiltan kommunikálni. Talán ennek kellene lennie az első lépésnek.Kérdezd meg, hogy jól érzi magát-e, van-e valami probléma vagy aggodalom, ami miatt ilyen tüneteket mutat. Érdeklődj, hogy hogy érzi magát a mindennapi életben, a munkában és a családi életben.

Orvosi vizsgálat: Ha az anyukád nem hajlandó elmenni orvoshoz, érdemes lehet megpróbálni elmagyarázni neki, hogy egy orvosi vizsgálat segíthet megérteni az esetleges problémákat. A kezdeti tünetek mögött olyan állapotok állhatnak, mint például demencia vagy más időskori betegségek. Az orvosi vizsgálat segíthet pontos diagnózist felállítani.

Azonban, minden helyzet egyedi, és a legjobb megoldás megtalálása érdekében fontos a nyitott kommunikáció és az empátia. Az egészségügyi szakemberekkel való konzultáció segíthet a helyzet jobb megértésében és a megfelelő támogatás megtalálásában.

2023. aug. 17. 15:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Orvosi segítség kéen ha meg akarjátok állítani vagy legalább lassítani a folyamatot.
2023. aug. 17. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!