Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem lehet anyámmal...

Miért nem lehet anyámmal normálisan megbeszélni, hogy mi van, ha nem sikerül?

Figyelt kérdés

Reális esélyt látok arra, hogy nem fogok tudni bekerülni a kollégiumba(ne kezdjük el tárgyalni, hogy mit kellett volna, már mindegy, majd legközelebb jobb lesza helyzet). Nyilván, ha folytatni kívánom a tanulmányaimat, akkor marad az, hogy szobát kell bérelnem, mert máshogy nem tudok bejárni. És ez a része a kérdéses. Eddig a szüleim támogattak anyagilag, ami egyébként anyám döntésén múlik. Eddig valahányszor hazamentem a tanév alatt - kb havonta, másfél havonta - rendszeresen azon ment a veszekedés, hogy anyám nem lát engem tanulni, nem fognak felvenni koliba, és akkor hagyhatom ott az egyetemet, költözhetek haza és mehetek dolgozni. Hozzáteszem úgy mentem haza, hogy péntek délelőtt(nem volt akkor órám) még tanultam a koliban, meg hazaúton, délután négy után otthon már nem, az otthontöltött szombatot kihagytam, vasárnap meg csak a vonaton tanultam. De szerintem nem ezen a havi 1 napon múlt a dolog. Anyámból kiindulva nem venném annyira véresen komolyan a veszekedés közben elhangzott dolgokat, mert sosem tartja hozzá magát.

Az fix, hogy ha nem laknék koliban, akkor a szobabérlés drágább és azt hiszem nem férne bele, de attól szerintem meg kellene dumálni normálisan, hogy akkor mizu. Eddig komolyan nem tudtuk ezt anyámmal megbeszélni, mert tanév közben üvöltözésbe fulladt a próbálkozás, meg hárításba, hogy hát, ha átraknak önköltségesre(aminek nem vagyok a közelében sem), akkor iratkozzak ki. A legkomolyabb, amire eljutottunk a mi van ha nem kerülök be a koliba téma megbeszélésében, hogy közölte velem, hogy hát akkor lakok lakótársakkal, dolgozom, majd visszatért a "ha átsorolnak önköltségesre" mantrára. Amivel nem vagyok sokkal előrébb, mert abból indulok ki, hogy ha támogatnak tovább, akkor se fér bele anélkül, hogy én is dolgoznék. Azért szerintem azt fontos lenne tisztázni, hogy ezt úgy érti, hogy támogat, és ami nem fér bele, azt teremtsem elő magamnak, vagy fullba tartsam el magam. Ha kauciót kell fizetni, abba segít, vagy a nyári melós fizetésemmel úgy gazdálkodjak, hogy nekem kell megoldanom. Mert azt, hogy ő azzal is oké, hogy nem megyek el dolgozni a nyáron egy napra sem(ami nem áll szándékomban), az szép és jó, de akkor mondja már meg, mi a szándék, ha nem vesznek fel a koliba, mert ha nem jön össze, és én valamiért nem vállaltam melót, mert anyámat úgysem zavarja, akkor gáz lesz nyár végén. És attól, hogy nincs meg fixen az eredmény, hogy na bumm, nem vettek fel, jó lenne megbeszélni, mert nem hiszem, hogy majd ha három héttel szeptember előtt jön a hír, hogy nem jött össze, akkor nem lesz időm összeszedni magamat anyagilag.

Komolyan, miért lehet leülni normálisan megbeszélni?

2023. jún. 18. 12:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
4%

"A legkomolyabb, amire eljutottunk a mi van ha nem kerülök be a koliba téma megbeszélésében, hogy közölte velem, hogy hát akkor lakok lakótársakkal, dolgozom, majd visszatért a "ha átsorolnak önköltségesre" mantrára"

Megbeszélte veled.

2023. jún. 18. 12:40
 2/17 anonim ***** válasza:
95%
Sajnálja a pénzt, vagy nincs. Azért próbáld meg egy jobb pillanatában leültetni, hogy akkor most nyugodtan beszéljük meg a jövő évi tanulmányaimat, ha meg ez lehetetlen, akkor marad a levelező tagozat, ha van olyan.
2023. jún. 18. 12:52
 3/17 anonim ***** válasza:
95%

#1 Az neked megbeszélés, hogy közlik veled az egyértelműt, mindenféle pontosítás nélkül, meg elmondják, hogy mi lesz akkor, ha az történik, ami kilátásba sincs?

Most magamból kiindulva levezetem neked, hogy mi változna, ha nem kerülnék be koliba.

Kolidíjam idén 27k/hó volt, a szoba meg ott kezdődik, hogy 50-60 rezsivel. A lakhatásomon kívül kaptam 70 ezret a szüleimtől, meg volt volt 10 ezer forintnyi ösztöndíjam. Ha nem számolunk inflációval, akkor sem mindegy, hogy most akkor rendelkezésemre áll havi 107 ezer ösztöndíjastól-szülői támogatásostól, és csak a különbözetet kell előteremtenem, vagy akkor szülői támogatás megvágva, van havi tízezrem fixen, a többit meg oldjam meg. Az se mindegy, hogy csak a fél nyáron dolgozom, hogy legyen "zsebpénzem", vagy végigmelózom az egészet, mert ki kell fizetni a kauciót, meg kell élni az első hónapban is.

Pont ezért kéne leülni átbeszélni, hogy mi legyen, hogy úgy számoljon a kérdező a nyarával. Én pl ha arra számítok, hogy támogatnak, ahogy tudnak, és csak fennmaradó összeget kell előteremteni, akkor lehet, hogy nem vállalom el melónak a kasszázást, mert out of comfortzone, úgyis támogatva vagyok annyival, hogy ne legyek kénytelen elvállalni, és végül csak egy hónapot dolgozom, mint árufeltöltő. De ha arra kell készülnöm, hogy magamnak oldjam meg, és nincs más, akkor meg fixen elvállalom.

Szülőként meg azt gondolom, hogy az a helyes, ha időben tisztázod a gyerekeddel, hogy mire készüljön.

2023. jún. 18. 13:09
 4/17 anonim ***** válasza:
5%
Pedig ebbe igaza van...pláne hogy nem is tellik rá. Van bőven diákmunma.
2023. jún. 18. 14:04
 5/17 anonim ***** válasza:
93%
#4 Még egy szerencsétlen, aki nem érti, hát betojok. Komolyan, ha nincs érdemleges hozzáfűznivalód, csak egy haszontalan egy sor, akkor inkább hagyd a faxba. Hallod, a kérdező magától is eljutott oda, hogy dolgoznia kell. Azzal nincs előrébb, ha az anyja közli, hogy "há, izé, majd dógozol". Bmeg, nem mindegy, hogy mögötted van a szülői támogatás, a többit meg előteremted magadnak, vagy eltartod magad teljesen. Nem mindegy, hogy végigdolgozod a nyarat és tartalékolsz pl a kaució miatt, vagy csak a fél nyáron dolgozol, hogy azért legyen valami. EZT kéne megbeszélniük.
2023. jún. 18. 14:14
 6/17 anonim ***** válasza:
6%

4 vagyok.

Engem a kutya nem támogatott, pedig pénz is lett volna rá.

A kérdező gondolom már tudja milyen az anyja.

Világos volt sztm. Nem kerül be a koliba akkor mehet dolgozni mellette. Bekerült? Nem...szóval mehet dolgozni végig. Sztm full egyértelmű.

"ha támogatnak tovább, akkor se fér bele anélkül, hogy én is dolgoznék"

Dolgozni kell menni és kész. Aztán ha mégis támogatják úgy akkor visszább lehet venni a melóból. Nem bonyolult sztm és akkor lesz egy kis plusz penze is.

2023. jún. 18. 14:23
 7/17 A kérdező kommentje:
#6 Pont ez a gond, hogy nem tudom, hogy most akkor támogatás megvágva, vagy csak oldjam meg, ami nem fér bele. Meg ha támogat, akkor mi a keret, mennyi az annyi, hogy számoljak a kaucióval. Jó lenne mielőbb tisztázni, mert akkor úgy keresek melót a nyáron. Nem mindegy nekem se, hogy hat órát dolgozom egy nap, vagy nyolcat-tízet. És bocs, de ha nem muszáj, akkor nem szeretnék gürizni egész nyáron, mert mi van, ha az oldjam meg, ahogy akarom helyzet áll majd elő.
2023. jún. 18. 14:39
 8/17 anonim ***** válasza:
8%
Diákhitel?
2023. jún. 18. 16:17
 9/17 anonim ***** válasza:
49%
" nem szeretnék gürizni " .oh...
2023. jún. 18. 17:31
 10/17 anonim ***** válasza:
34%
Elkényeztetett semmi vagy. Anyád ezt akarja mondani. A fajtádnak büdös a munka.
2023. jún. 18. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!