Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem lehet anyámmal...

Miért nem lehet anyámmal normálisan megbeszélni, hogy mi van, ha nem sikerül?

Figyelt kérdés

Reális esélyt látok arra, hogy nem fogok tudni bekerülni a kollégiumba(ne kezdjük el tárgyalni, hogy mit kellett volna, már mindegy, majd legközelebb jobb lesza helyzet). Nyilván, ha folytatni kívánom a tanulmányaimat, akkor marad az, hogy szobát kell bérelnem, mert máshogy nem tudok bejárni. És ez a része a kérdéses. Eddig a szüleim támogattak anyagilag, ami egyébként anyám döntésén múlik. Eddig valahányszor hazamentem a tanév alatt - kb havonta, másfél havonta - rendszeresen azon ment a veszekedés, hogy anyám nem lát engem tanulni, nem fognak felvenni koliba, és akkor hagyhatom ott az egyetemet, költözhetek haza és mehetek dolgozni. Hozzáteszem úgy mentem haza, hogy péntek délelőtt(nem volt akkor órám) még tanultam a koliban, meg hazaúton, délután négy után otthon már nem, az otthontöltött szombatot kihagytam, vasárnap meg csak a vonaton tanultam. De szerintem nem ezen a havi 1 napon múlt a dolog. Anyámból kiindulva nem venném annyira véresen komolyan a veszekedés közben elhangzott dolgokat, mert sosem tartja hozzá magát.

Az fix, hogy ha nem laknék koliban, akkor a szobabérlés drágább és azt hiszem nem férne bele, de attól szerintem meg kellene dumálni normálisan, hogy akkor mizu. Eddig komolyan nem tudtuk ezt anyámmal megbeszélni, mert tanév közben üvöltözésbe fulladt a próbálkozás, meg hárításba, hogy hát, ha átraknak önköltségesre(aminek nem vagyok a közelében sem), akkor iratkozzak ki. A legkomolyabb, amire eljutottunk a mi van ha nem kerülök be a koliba téma megbeszélésében, hogy közölte velem, hogy hát akkor lakok lakótársakkal, dolgozom, majd visszatért a "ha átsorolnak önköltségesre" mantrára. Amivel nem vagyok sokkal előrébb, mert abból indulok ki, hogy ha támogatnak tovább, akkor se fér bele anélkül, hogy én is dolgoznék. Azért szerintem azt fontos lenne tisztázni, hogy ezt úgy érti, hogy támogat, és ami nem fér bele, azt teremtsem elő magamnak, vagy fullba tartsam el magam. Ha kauciót kell fizetni, abba segít, vagy a nyári melós fizetésemmel úgy gazdálkodjak, hogy nekem kell megoldanom. Mert azt, hogy ő azzal is oké, hogy nem megyek el dolgozni a nyáron egy napra sem(ami nem áll szándékomban), az szép és jó, de akkor mondja már meg, mi a szándék, ha nem vesznek fel a koliba, mert ha nem jön össze, és én valamiért nem vállaltam melót, mert anyámat úgysem zavarja, akkor gáz lesz nyár végén. És attól, hogy nincs meg fixen az eredmény, hogy na bumm, nem vettek fel, jó lenne megbeszélni, mert nem hiszem, hogy majd ha három héttel szeptember előtt jön a hír, hogy nem jött össze, akkor nem lesz időm összeszedni magamat anyagilag.

Komolyan, miért lehet leülni normálisan megbeszélni?

2023. jún. 18. 12:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

#10 Neked amúgy van agyad és büdös használni, vagy úgy nincs? Komolyan, menj a ***ba a rosszindulatú gyökérkedéssel.

Bocs má' bro, de hol írtam, hogy büdös a munka? Azt írtam, hogy nem akarok 8-10 órákat gürizni nyáron. Rossz közlekedésű faluban lakom, kb az isten háta mögött. Mire bejutok bárhová is, ahol van bármilyen diákmeló, az 1-1,5 óra. És ez csak a két településen belüli közlekedés nélkül. Szerintem azért nem a "büdös a munka" kategória, ha nem akarok kvázi indokolatlanul napi 12-14 órát melóra meg közlekedésre elcseszni, ha nem muszáj. Én utólag eléggé bánnám, ha így tölteném a nyaramat, majd a végén kiderülne, hogy am nem lett volna muszáj, mert nem kell a talpamra állnom.

Itt a tanév közbeni munka a legkisebb baj, ott helyben vagyok. Igaz az se mindegy, hogy elég hétvégén menni, mert amúgy támogatnak otthonról, vagy igyekezzek minél többet, mert magamra vagyok utalva.

2023. jún. 18. 18:03
 12/17 anonim ***** válasza:
49%

Mész 6 órába. Ha nem támogatnak akkor meg mész suli mellett is🤷🏻‍♀️

Sokan csinálják ezt.

2023. jún. 18. 18:34
 13/17 anonim ***** válasza:
49%
Ja és lehet anyád ezért se mind konkrét dolgot...mert itt az ideje elkezdeni megtanulni talpraállni.
2023. jún. 18. 18:35
 14/17 A kérdező kommentje:

#12 Hat órában mindenhogy megyek, csak az nem lesz elég arra, ha magamra leszek utalva. Ezért kéne tudni, hogy mizu, de ez már ki lett bőven fejtve.

#13 Remek, csak ő egészen eddig azon volt ki, hogy ne dolgozzak már egyetem mellett, se nyáron, mert neki gáz. Meg most is úgy beszél, hogy én majd egy napot nem melózok nyáron. Ellentmondásos

2023. jún. 18. 18:49
 15/17 anonim ***** válasza:
Magad ura vagy yilen tekintetben ha akarsz dolgozni akkor fogsz tudni dolgozni.
2023. jún. 18. 22:24
 16/17 anonim ***** válasza:
49%

És amikor leültél a szüleiddel beszélgetni és elmondtad, hogy elszúrtad és valószínűleg nem tudsz koliba menni, akkor mit mondtak?

Ugye felvetetted a lehetséges megoldási javaslataidat is?

Vagy csak várod, hogy random eszükbejusson, hogy "fiam, ugyan mondtuk, hogy ne kerülj ki a koliból, de lazázz nyugodtan nyáron, továbbra is támogatunk"?

2023. jún. 18. 23:48
 17/17 A kérdező kommentje:

#16 Hát én mondtam vagy százszor, hogy az első félévem nem ment jól, a kolis felvételiben meg az számít, mert a másodikfélév nem lesz lezárva a jelentkezéskor, azon túl semmiben nem vettem részt, ami plusz pont lehetne jelentkezéskor, azok nélkül meg jobb átlaggal is nehézkes bejutni.. Hogy akkor így mizu, mert eddig csak cseszegetős ordibálás volt, hogy ok, iratkozzak ki, meg hosszú magyarázat, hogy átkerülök önköltségesre (közel sem állok olyan rosszul) és akkor iratkozhatok is ki. Aztán elkezdődött a félév, látják, hogy fényévekkel jobb, mint az első, és erre betudta anyám magának, hogy nem lesz itt gond, holott elmondtam, hogy mi alapján számolnak, átdobtam a linket, ahol ez világosan le van írva, ha már azt, amit én mondtam nem veszi tudomásul, de nem, ő azt nem érti.

Én meg így mostanában, hogy aktuális a téma, megkérdeztem, hogy mi van, ha amúgy nem jön össze, hogy most akkor higgadtan is közli, hogy há' iratkozzak ki(nyilván nem hagytam volna a francba, de legalább ez egy egyértelmű "oldd meg magadnak" válasz), vagy mizu, erre lezárta annyival, hogy majd dolgozok suli mellett, meg lakok lakótársakkal.

Csak most ezt jobban ki lehetett volna fejteni, hogy ez azt jelenti, hogy xy nem fér bele anyagilag, oldjam meg, amúgy meg ugyanaz a támogatás, vagy oldjam meg az egészet, ahogy akarom.

2023. jún. 19. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!