Szerintetek ez így fair?
Figyelt kérdés
Szüleimmel életem második felében (30 vagyok) nem volt jó a kapcsolatom, korán el is költöztem tőlük, mert kiderült hogy nem valóak szülőknek. Sajnos olyan vészhelyzetbe kerültem pár éve, hogy hazaköltözni kényszerültem, mivel nem voltam munkaképes állapotban sem betegség miatt így eltartottak minimális szinten, volt ez 2 év. Bár idegileg teljesen kikészítettek szándékosan ez idő alatt is, mert nem vették komolyan a betegségem, ezáltal hátráltattak a felépülésben. De szeretném mégis nekik valahogy kiegyenlíteni a számlát, mert így életük végéig felemlegetnék azt a 2 évet. De tudom hogyha pénzt adnék nekik az nem találna jó célba, így azt találtam ki hogy a temetésüket állnám (már 60-70évesek) De ez meg elég morbid ha így kijelenteném nekik. Lehet nem is arányos ez a felajánlás. Mit gondoltok?2023. aug. 10. 14:49
12/27 anonim válasza:
9es, ezt honnan tudod, lehet a kérdező mentális beteg akivel pokol együtt élni
13/27 A kérdező kommentje:
Nem pszichés betegségem volt, de okoztak némi kárt ez idő alatt az tény, mert valóban egy mentálisan beteg közegbe kerültem vissza. Az is igaz, hogy valószínűleg bármit tennék akkor is felemlegetik, ezért nem tudom mi a helyes döntés.
2023. aug. 10. 16:31
14/27 A kérdező kommentje:
Velem nem volt pokol sosem együtt élni, magam sem számítottam rá hogy ők ennyire megzuhantak mentálisan hogy "megkezdjenek" mikor gyógyulni akartam. Sajnos benéztem. Motoszkál bennem az is hogy nem tartozom így semmivel, csak a lelkiismeretem érezteti a tartozást. Lehet leteszek nekik az asztalra egyszerűen egy mennyiség pénzt, aztán egyszerűen leminimalizálom a kapcsolatot.
2023. aug. 10. 16:36
15/27 anonim válasza:
Szerintem vegyél nekik valamilyen ajándékot ami az ő erdeklődési körükben van.
17/27 A kérdező kommentje:
15, ajándékozás sosem volt a családban
2023. aug. 10. 17:34
18/27 anonim válasza:
"...így azt találtam ki hogy a temetésüket állnám..."
De rendes vagy.... Az meg van, hogy ez nem akarás kerdese lesz, hanem kötelességed, mint örökösnek?
19/27 anonim válasza:
Van egy rossz hírem. Te még mindig beteg vagy.
20/27 A kérdező kommentje:
18, lemondtam már rég írásban minden lehetséges örökösödésről, ezért mindegy hogy kinek a kötelessége vagy nem.
2023. aug. 10. 18:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!