Szerintetek ez így fair?

Figyelt kérdés
Szüleimmel életem második felében (30 vagyok) nem volt jó a kapcsolatom, korán el is költöztem tőlük, mert kiderült hogy nem valóak szülőknek. Sajnos olyan vészhelyzetbe kerültem pár éve, hogy hazaköltözni kényszerültem, mivel nem voltam munkaképes állapotban sem betegség miatt így eltartottak minimális szinten, volt ez 2 év. Bár idegileg teljesen kikészítettek szándékosan ez idő alatt is, mert nem vették komolyan a betegségem, ezáltal hátráltattak a felépülésben. De szeretném mégis nekik valahogy kiegyenlíteni a számlát, mert így életük végéig felemlegetnék azt a 2 évet. De tudom hogyha pénzt adnék nekik az nem találna jó célba, így azt találtam ki hogy a temetésüket állnám (már 60-70évesek) De ez meg elég morbid ha így kijelenteném nekik. Lehet nem is arányos ez a felajánlás. Mit gondoltok?
2023. aug. 10. 14:49
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
93%
What? Odaállsz eléjük, hogy sziasztok, köszönöm hogy a 2 év alatt eltartottatok, cserébe eltemetlek titeket majd?! Vagy mi?
2023. aug. 10. 14:54
 2/27 anonim ***** válasza:
96%

Ez nem egy jo felajanlas, ugynais (nalunk sok az idos rokon, sokan meg is haltak mar) a legtobb ember idos koraban tesz felre a sajat temetesere. Es amikor meghal a felretett penzbol temetik el. Ha meg valaki nem tett felre vagy hirtelen hal meg meg nem is gondolta, higy meghalhat, akkor meg ugyis aki az orokose (szuleid eseteben te) koteles vagy eltemetni oket. Velhetoen az orokolt keszpenzbol.vagy hazeladasbol (persze elobb a sajat penzedbol megelolegezed, de utana azert joval tobb az orokseg...jo esetben). Ha anyad-apad nem egyezerre hal meg, akkor egymast temetik es te csak a masodjara elmenot temeted. Ha nem lesz penzed akkor onkormanyzat.segelybol temetsz...

Tehat ez maximum rossz.viccnek jo, de nem anyagi segitseg nekik. Ha meghaltak oket nem fogja erdekelni mar ki mtit tesz ertuk.

Ha meg a kerdesed valoban johiszemuseg akar lennei, akkor javaslom az ajandekozz elmenyt nekik. Kuldd el oket nyaralno vagy vidd el oket nyaralni, vidd szinhazba, Szegedre szabadteri jatekokra vagy gyogyfurdobe hasonlo. Ha nincs penzed, akkor meg csak ajanld fel a nagytakaritast naluk, vagyha kertes haz jarj kapalni, fuvet nyirni azaz kvazi dolgozgatni nekik.

Vagy hagyd a csudaba az egeszet.

2023. aug. 10. 15:00
 3/27 anonim ***** válasza:
92%

Ahogy a kérdésböl látom, VELED igen komoly bajok vannak pszichikailag, nem csoda, ha a szüleid kikészülnek töled.

Mellesleg mindenképpen NEKED kell eltemettetni öket, másrészt engem egyáltalán nem érdekelne a helyükben, mi lesz velem halálom után, ki és hogy temettet el.

2023. aug. 10. 15:01
 4/27 A kérdező kommentje:
Biztosan tettek már rá félre, de gondoltam nagy segítség ha előre le van tisztázva hogy ezen ne aggódjanak. Bár ebből úgy is vita alakulna, mert ők ragaszkodnak hogy maguk gondoskodjanak erről. Élmény nem jöhet szóba mivel nem utaznak. Látogatni nem nagyon terveztem volna őket a jövőben (mivel messzebb költöztem) de valószínű ebben fogok engedni, és ezen alkalmakkor valamilyen aktuális problémában segíteni.
2023. aug. 10. 15:10
 5/27 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom valami pszichés betegséged lehetett. Nem épültél még fel belőle, az tuti.
2023. aug. 10. 15:10
 6/27 anonim ***** válasza:
89%
És még mindig tud meglepetést okozni a gyakori, pedig azt hittem, ez már lehetetlen... kérdező, te beteg vagy.
2023. aug. 10. 15:20
 7/27 anonim ***** válasza:
97%

Ertem, akkor persze, ha szeretned mondd nekik, de csak ha epp ugy jon fel a beszelgetesben. Kulonben sertodes is lehet belole. Tapasztaltam.

Rendelhetsz nekik netrol valamit (bevasarlas vagy felhivod oket, hogy ne fozzenek vacsit es rendelsz nekik hazhoz vacsorat)

2023. aug. 10. 15:20
 8/27 anonim ***** válasza:
83%
Nyugi, ha kiegyenlíted, akkor is fel lesz emlegetve életük végéig. Ugyhogy akár hagyhatod is a fenébe.
2023. aug. 10. 15:55
 9/27 anonim ***** válasza:
26%
Mivel bántalmazó gonosz emberek, nem tartozol nekik semmivel. Ne gondold azt, hogy kell bármit is tenned. Felejtsd el őket, szakítsd meg a kapcsolatot végleg. Gyilkolják egymást.
2023. aug. 10. 15:59
 10/27 anonim ***** válasza:
85%

Mivel ze orokolsz ezert kotelesseges is a temetesrol gondoskodnod vagy levonjak az oroksegedbol a temetesi koltsegeket.

Ergo ez a felajanlas hulyeseg mert amugy is a te dolgod mint orokos.

2023. aug. 10. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!