Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A felnőtt fiam nem fogadja el...

A felnőtt fiam nem fogadja el az új páromat, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
A fiam 40 éves, én 65 éves vagyok. Pár hónapja megismerkedtem egy nővel, aki igaz, fiatalabb nálam, de nagyon kedves, nagyon szeretjük egymást. A párom a fiammal is mindig kedves volt, igyekszik mindenkivel jól kijönni, de a fiam nagyon anyás (rég elváltunk, én neveltem a fiam), az anyját védi. A lényeg az, hogy a fiam gyülöl, és látni sem akar, amióta újra szerelmes vagyok. Szakítani nyílván nem szeretnék a párommal, de a fiamat is szeretem, őt sem szeretném elveszteni.
2023. aug. 9. 10:08
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
84%
Hosszú távon úgy se tehet mást mint beletörődik.
2023. aug. 10. 02:35
 22/32 anonim ***** válasza:
39%

Csak azt nem értem, miért nehéz felfogni, hogy az ilyen idős férfi, fiatal nő felállások csakis a pénz miatt jönnek létre. Nézz már szét: kispénzű kisnyugdíjas mellett nem szoktak fiatal nők kikötni. Lehet, hogy a fiad egy aranyásótól félt téged. Egyszerűbb és olcsóbb qrvát tartani. Ugyanis az ilyen nővel kár összebútorozni, mert nem fog ápolni téged és nem viseli majd a gondodat ha arra kerül a sor, max a pénztárcádét.

Azt sem értem, miért tartják itt sokan normálisnak ,hogy egy idegen vigye el az örökséget. Az örökség nemzedékről nemzedékre száll, átadjuk az utódainknak, a vérvonalat követi. Így tesszük egyre erősebbé a családunkat.Nem szórjuk szét, nem adjuk idegennek.Miért lenne etikusabb egy olyanra hagyni, aki számításból odatartja párszor a hátsófelét öregkorodra? Ha szeretetből tenné, ingyen is odatartaná. De ilyen nincs. Vagy itt mindenki qrvqság-párti? A véredre ne hagyj semmit, de a nő "megdolgozik érte "( heti 1 aktus nagy munka :)) szórd el inkább rá a vagyonodat, ne hagyd a gyerekedre semmiképp... (ez itt irónia volt) Hát így csak a prolik gondolkoznak.

2023. aug. 10. 07:40
 23/32 anonim ***** válasza:
60%

"Csak azt nem értem, miért nehéz felfogni, hogy az ilyen idős férfi, fiatal nő felállások csakis a pénz miatt jönnek létre. "

Mert ez egyáltalán nem igaz, csupán egy sztereotípia. Pont mint a szőke, szép nő csak buta lehet, a testéítépitő pasi szintén, minden nő gyereket akar, a szerető a hibás, ha a pasi/nő félre lép.

Vannak jól működő, nagy korkülönbséges kapcsolatok, ahol még véletlenül se a pénz a motiváció.

"Azt sem értem, miért tartják itt sokan normálisnak ,hogy egy idegen vigye el az örökséget."

Örökség akkor van, ha valaki meghal. Amíg nem hal meg, addig azt csinál a vagyonával, amit akar. Ha akarja, feléli, ha akarja, az allatmenhelynek afja, ha akarja az új házastársara hagyja. Az ő dolga.

Nem Magyarországon élek, nálunk a házastárs az elsődleges örökös, nem a gyerek. Tudod miert? Mert alapvetően a par az, aki megdolgozott a vagyonért, nem a gyerek.

2023. aug. 10. 07:53
 24/32 anonim ***** válasza:
74%

"Vannak jól működő, nagy korkülönbséges kapcsolatok, ahol még véletlenül se a pénz a motiváció."

Hagyjuk már :D

2023. aug. 10. 09:54
 25/32 anonim ***** válasza:
38%

24!

Egyszerűen szűk látókörű vagy, vagypedig magadból indulsz ki?

2023. aug. 10. 09:56
 26/32 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem csak az igazságból indul ki. Amit te magad nem látsz.

2023. aug. 10. 10:02
 27/32 anonim ***** válasza:
36%

"Szerintem csak az igazságból indul ki. Amit te magad nem látsz."

Értem. Te latod? Te bele latsz MINDENKI életébe és látod, ki van a pénzért a másikkal és ki szerelemből? De jó neked. A lottó számokat is latod? Az aezett meg van, hogy a jelenlegi kérdésben nem szerepel mekkora a korkulonbseg? Amúgy mennyitől szól csak a penzrol? 5 év még szerelem, 6 már penz? Vagy 12 szerelem, 13 penz? Hogy van ez pontosan?

2023. aug. 10. 10:07
 28/32 anonim ***** válasza:
74%

Igen, látom. Látom azt, hogy a nagy korkülönbséges kapcsolatokat nagy százalékban a pénz tartja össze. Nem gondolom, hogy majd pont a kérdező a kivétel. Élettapasztalat hívják a dolgot. És te magad is látod, csak nagyon szeretnéd magadat meg másokat is meggyőzni az ellenkezőjéről.

2023. aug. 10. 10:18
 29/32 anonim ***** válasza:
38%

"...nagy százalékban..."

Tehát még mindig nem mindig.

"Nem gondolom, hogy majd pont a kérdező a kivétel."

Nem? Azt se tudjuk mekkora köztük a korkülönbség, de mindegy.

"Élettapasztalat hívják a dolgot.És te magad is látod, csak nagyon szeretnéd magadat meg másokat is meggyőzni az ellenkezőjéről."

Majd' 50 vagyok, van némi elettapasztalatom. Kapaszkodj, a környezetemben több nagyobb korkülönbséges pár is van, egyiknél sem a pénz tartja össze őket. A kis korkülönbséges kapcsolatoknal már inkább látható.

Amúgy még mindig nem derült ki, mi a nagy korkülönbség szerinted.

2023. aug. 10. 10:28
 30/32 anonim ***** válasza:
86%

23- "Mert alapvetően a par az, aki megdolgozott a vagyonért, nem a gyerek."

na persze, amikor élete alkonyán 2 évre megjelenik a fiatal nő és tartja a seg.ét -hát piszkosul megdolgozott érte.

megvan az örökös szó jelentése? Ótörök eredetű ör szóból ered, jelentése : hosszú, hosszan. Tehát az örökséget hosszasan , örökké adjuk át a kövi generációnak. Ezért ez a neve, különben csak elbaltázott vagyonnak hívnánk.

2023. aug. 10. 10:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!