A felnőtt fiam nem fogadja el az új páromat, mit lehet tenni?
Csak azt nem értem, miért nehéz felfogni, hogy az ilyen idős férfi, fiatal nő felállások csakis a pénz miatt jönnek létre. Nézz már szét: kispénzű kisnyugdíjas mellett nem szoktak fiatal nők kikötni. Lehet, hogy a fiad egy aranyásótól félt téged. Egyszerűbb és olcsóbb qrvát tartani. Ugyanis az ilyen nővel kár összebútorozni, mert nem fog ápolni téged és nem viseli majd a gondodat ha arra kerül a sor, max a pénztárcádét.
Azt sem értem, miért tartják itt sokan normálisnak ,hogy egy idegen vigye el az örökséget. Az örökség nemzedékről nemzedékre száll, átadjuk az utódainknak, a vérvonalat követi. Így tesszük egyre erősebbé a családunkat.Nem szórjuk szét, nem adjuk idegennek.Miért lenne etikusabb egy olyanra hagyni, aki számításból odatartja párszor a hátsófelét öregkorodra? Ha szeretetből tenné, ingyen is odatartaná. De ilyen nincs. Vagy itt mindenki qrvqság-párti? A véredre ne hagyj semmit, de a nő "megdolgozik érte "( heti 1 aktus nagy munka :)) szórd el inkább rá a vagyonodat, ne hagyd a gyerekedre semmiképp... (ez itt irónia volt) Hát így csak a prolik gondolkoznak.
"Csak azt nem értem, miért nehéz felfogni, hogy az ilyen idős férfi, fiatal nő felállások csakis a pénz miatt jönnek létre. "
Mert ez egyáltalán nem igaz, csupán egy sztereotípia. Pont mint a szőke, szép nő csak buta lehet, a testéítépitő pasi szintén, minden nő gyereket akar, a szerető a hibás, ha a pasi/nő félre lép.
Vannak jól működő, nagy korkülönbséges kapcsolatok, ahol még véletlenül se a pénz a motiváció.
"Azt sem értem, miért tartják itt sokan normálisnak ,hogy egy idegen vigye el az örökséget."
Örökség akkor van, ha valaki meghal. Amíg nem hal meg, addig azt csinál a vagyonával, amit akar. Ha akarja, feléli, ha akarja, az allatmenhelynek afja, ha akarja az új házastársara hagyja. Az ő dolga.
Nem Magyarországon élek, nálunk a házastárs az elsődleges örökös, nem a gyerek. Tudod miert? Mert alapvetően a par az, aki megdolgozott a vagyonért, nem a gyerek.
"Vannak jól működő, nagy korkülönbséges kapcsolatok, ahol még véletlenül se a pénz a motiváció."
Hagyjuk már :D
24!
Egyszerűen szűk látókörű vagy, vagypedig magadból indulsz ki?
Szerintem csak az igazságból indul ki. Amit te magad nem látsz.
"Szerintem csak az igazságból indul ki. Amit te magad nem látsz."
Értem. Te latod? Te bele latsz MINDENKI életébe és látod, ki van a pénzért a másikkal és ki szerelemből? De jó neked. A lottó számokat is latod? Az aezett meg van, hogy a jelenlegi kérdésben nem szerepel mekkora a korkulonbseg? Amúgy mennyitől szól csak a penzrol? 5 év még szerelem, 6 már penz? Vagy 12 szerelem, 13 penz? Hogy van ez pontosan?
Igen, látom. Látom azt, hogy a nagy korkülönbséges kapcsolatokat nagy százalékban a pénz tartja össze. Nem gondolom, hogy majd pont a kérdező a kivétel. Élettapasztalat hívják a dolgot. És te magad is látod, csak nagyon szeretnéd magadat meg másokat is meggyőzni az ellenkezőjéről.
"...nagy százalékban..."
Tehát még mindig nem mindig.
"Nem gondolom, hogy majd pont a kérdező a kivétel."
Nem? Azt se tudjuk mekkora köztük a korkülönbség, de mindegy.
"Élettapasztalat hívják a dolgot.És te magad is látod, csak nagyon szeretnéd magadat meg másokat is meggyőzni az ellenkezőjéről."
Majd' 50 vagyok, van némi elettapasztalatom. Kapaszkodj, a környezetemben több nagyobb korkülönbséges pár is van, egyiknél sem a pénz tartja össze őket. A kis korkülönbséges kapcsolatoknal már inkább látható.
Amúgy még mindig nem derült ki, mi a nagy korkülönbség szerinted.
23- "Mert alapvetően a par az, aki megdolgozott a vagyonért, nem a gyerek."
na persze, amikor élete alkonyán 2 évre megjelenik a fiatal nő és tartja a seg.ét -hát piszkosul megdolgozott érte.
megvan az örökös szó jelentése? Ótörök eredetű ör szóból ered, jelentése : hosszú, hosszan. Tehát az örökséget hosszasan , örökké adjuk át a kövi generációnak. Ezért ez a neve, különben csak elbaltázott vagyonnak hívnánk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!