Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, mennyire és milyen...

Szülők, mennyire és milyen módon támogatjátok az egyetemista gyerekeiteket?

Figyelt kérdés

Ugyanabban a városban tanul, mint ahol laktok?

Van testvére, aki még otthon lakik?

Mit gondolsz, ahogy jelenleg támogatod őt, az kevés, pont jó, vagy túl sok is?

2023. aug. 6. 23:33
 1/10 LuckyLevi ***** válasza:
94%
Anyagi lehetőségeidtől függ. Nekem volt ismerősöm, aki legfeljebb kaját kapott otthonról,mert ez volt a maximum, amit az egyedülálló anyja megengedhette. Volt olyan ismerősöm, akinek fizették az albérletét. Adtak neki kocsit, amit persze mindig teletankoltak, heti kaját küldtek. Plusz kis zsebpénzt egyénekre. De, ha bármi felmerült kiadásként, csak szólnia kellett. Szóval valahol a kettő között.
2023. aug. 6. 23:51
 2/10 LuckyLevi ***** válasza:
83%
*egyebekre
2023. aug. 6. 23:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
"Gyerek" oldalról írok. Szüleim fizetik az albérletet (viszonylag messze van a suli) és a tandíjat, illetve hétvége után mindig étellel megpakoltan engednek vissza. Minden egyéb költséget magamnak finanszírozok. Nem is várnék el többet, ezekért is nagyon hálás vagyok. Önerőből nem engedhetném meg, hogy az álom szakomon tanuljak. Egy fiatalabb testvérem van, de ő még általános iskolás.
2023. aug. 7. 00:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Albérlet fizetve.
2023. aug. 7. 00:31
 5/10 anonim ***** válasza:
94%
Mindent finanszírozok neki.
2023. aug. 7. 01:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem támogattan, hanem pont úgy eltartottam, mint előtte. Dolgozott, de az az ő pénze volt. Lakhatás, étkezés, tanulás költségei, ruha, minden egyéb költségeit vállaltuk.

Szerintem a támogatás azt jelenti, inkább önfenntartó l, de hozzájárul a szülő.

2023. aug. 7. 06:26
 7/10 anonim ***** válasza:
97%

Megkaptam az árvaságimat és oldjam meg a dolgaimat, stb.

Otthon éltem, de ebédet már nem vihettem magammal, szóval azt is abból a kemény 28 ezerből kellett volna állni - + a bérletet, a tanszereket, új cipőt ha kell, stb.

Egyetem mellett hétvégente melóztam, aztán amint lett végre rendes munkám 22 évesen, leléptem otthonról. Ott úgyis csak azt éreztették, mekkora teher vagyok nekik.

A féltesóm 25, otthon lakik, ezen kívül mindent megkap, csak kérnie kell. Ja, hát ő fiú.

2023. aug. 7. 10:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyerek oldalról írok: otthon laktam mert közel volt az egyetem és ugyanúgy eltartottak mint gimiben. Talán abban volt más, mint a tényleg minden pénzt megad szülő, hogy nem lehetett saját bankszámlaszámom, amíg nem dolgozom, mindig kézpénzt kaptam az aktuális kiadásaimra.
2023. aug. 8. 07:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
én vagyok a gyerek: alapszakra járok másik városba, bejárok, ugyanúgy itthonról mint gimibe, van egy 20 éves húgom, ő is tanul még. Apa egyedül nevel minket, tavaly mikor kolis voltam,azt fizette,illetve otthonról hordtam a kaját. most meg a bérletemet kifizeti. egyébre nem kell pénz pluszba,illetve amit kaptam ösztöndíjat,abból magamnak ezt-azt. egyébként albérletet nem tudnánk nekem fizetni.
2023. aug. 9. 15:56
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
*abból vettem magamnak
2023. aug. 9. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!