Egyetemistáknak mennyit adnak pénzt kb? A szülők 22L
Állami támogatotton vagyok, és egyenlőre itthonról megyek be az egyetemre vidékről, van saját lakásom is nem peidg albi vagy ilyesmi, így azt sem kell fizetni. Változikhogy a szüleim mennyit adnak, étel, ha valami bedöglik (tv, teló), telefonszámla természetesen azokat kihagyjuk, csak zsebpénz a lényeg. Adott, hogy 7 ezer a bérletem, és van kontaktlencsém is havi fizetéssel, ha kell akkor adnak pénzt manikűröshöz meg ilyenek. Mellette 70 ezret adnak, amivel azt csinálok amit akarok. Egészségügyi dolgokat még ezeken kívül ők álljám (1 hete fogorvos 30 ezer volt). Fizettek még külön egy Málta nyaralást, síelni, nyaralni meg ilyenek. Dolgozni jelenleg nem dolgozok, de januártól fogok suli mellett.
Úgy nagyjából nektek mennyit adnak?
22L
Amikor engem meg a tesómat vállalták, jól álltunk. Középosztály kb. saját ház, nyaralás, új ruhák...
Aztán amikor 11 lettem anyukám veszette el a munkáját egészségügyi okokból, 14 voltam, amikor meggyógyult annyira, hogy ismét elhelyezkedhessen. Egy évre rá apu munkahelye is megszűnt, ettől kezdve lett nagyon nehéz, hirtelen 4-en lettünk anyu 120 ezres fizetésére.
(Apu keresett jobban mindig)
Szóval, ha senki nem alapítana családot, mert mindent belekalkulálna, ami a jövőben érheti, akkor kb csak a felső középosztálybeliek vállalnának gyereket, de ők is szigorúan csak egyet.
Érettségiig (2020) 6000 ft volt a zsebpénzem és abból vettem bkk bérletet is, tehár úgy 2500 forintom volt. Persze eltartottak és adtak pluszban, ha kellett.
Egyetemre más városba mentem, kolis lettem, ekkor 50k-t adtak havonta (kolidíjat mindent ebből fizettem). Most utolsó félévben volt 100k a zsebpénzem, a szüleim ragaszkodtak hozzá, hiába kerestem kétszerennyit mellette. Gyakorlatilag a szüleim eltartottak, a fizetésemet, ösztöndíjamat, szülinapi pénzt, nyereményeket stb félre tudtam tenni.
Hát, halálba leszek pontozva, mert itt az a 'divat', ha már 16 évesen is megkeresed magadra a pénzt. De nekem a szüleim azt mondták, hogy az egyetem az első, legyen egy használható diplomám, utána dolgozhatok életem végéig, kis túlzással.
Így eltartanak, rendesen, nincs az, hogy lakás+kaja van fizetve, az is minimális szinten, aztán minden másról mondjak le, oldjam meg... Nem, fizetik a heti masszázst, a személyi edzőt, az utazásokat, a bulikat, a bulikat követő barátnős brunchokat stb.
Átlagos hónapban olyan 5-600 körül áll meg a mérleg. Soknak tűnik, de ha szétnézel Pesten, ez inkább átlagos.
"Átlagos hónapban olyan 5-600 körül áll meg a mérleg. Soknak tűnik, de ha szétnézel Pesten, ez inkább átlagos."
5-600e minden, csak nem átlagos, ahogy q masszázs és a személyi edző sem, direkt provokálsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!