Egyetemistáknak mennyit adnak pénzt kb? A szülők 22L
Figyelt kérdés
Állami támogatotton vagyok, és egyenlőre itthonról megyek be az egyetemre vidékről, van saját lakásom is nem peidg albi vagy ilyesmi, így azt sem kell fizetni. Változikhogy a szüleim mennyit adnak, étel, ha valami bedöglik (tv, teló), telefonszámla természetesen azokat kihagyjuk, csak zsebpénz a lényeg. Adott, hogy 7 ezer a bérletem, és van kontaktlencsém is havi fizetéssel, ha kell akkor adnak pénzt manikűröshöz meg ilyenek. Mellette 70 ezret adnak, amivel azt csinálok amit akarok. Egészségügyi dolgokat még ezeken kívül ők álljám (1 hete fogorvos 30 ezer volt). Fizettek még külön egy Málta nyaralást, síelni, nyaralni meg ilyenek. Dolgozni jelenleg nem dolgozok, de januártól fogok suli mellett.
Egyebkent en eleg sokat utazgatok (ingyen), sok ismerosom van es valoban nem szamit annyira atlagon felulinek, ha valakinek a szulei fizetnek alberletet, mukormot, utazast, havi 400 ezret stb. Ilyenekkel en is szoktam talalkozni, Sajnos rosszul esik, hogy en meg nem mindig tudok meg reggelizni vagy ebedre krumplit fozni sem , meg masok ilyen jol elnek. De azert a kevesert is halas vagyok a rokonaimnak, meg hogy egyaltalan nem dobtak ki 18 evesen. Viszont aki ezt a kommentet irta megerthetne, hogy a szegenyebbek szamara ez oriasi luxusnak tunhet. Egy baratnom minden heten 8-10.000 forintos felsoket rendel a plazabol, nekem mar ettol is majd kiesik a szemem. Szoval a hozzaszolasod tenyleg provokalo egy olyan orszagban, ahol ket megyen kivul mindenki 180 nettot keres.
2023. júl. 28. 13:07
32/38 anonim válasza:
Szerintem a tobbseg ugy kapja a penzt, hogy minden abbol fizet arra gondoltak, az utolso sampontol kezdve az a,berletig.
2023. júl. 28. 13:09
33/38 anonim válasza:
Helyesírási szótárt nem kaptál, azt látom...
Azt sem tudod, mi a különbség az egyenlőre és az egyelőre között. A helyesírásod, fogalmazásod katasztrófa. Alap dolgok hiányoznak, ennyi ésszel mészegyetemre?
2023. júl. 28. 16:59
34/38 anonim válasza:
Csak én vagyok olyan szerencsés, hogy a hozzászólásomra szexuális tartalmu privát üzenetet kapok grociusz nevezetű felhasználótól?
2023. júl. 28. 17:01
35/38 anonim válasza:
Nekem is írt, de én minden privát üzenet után töltöm a felhasználót
2023. júl. 28. 18:14
36/38 anonim válasza:
Mivel szüleim mindig is szegények voltak, ezért evidens volt, hogy diákhitelből + a szociális ösztöndíjból kell megélnem. Ez pontosan 183.500 Ft havonta, ebből fedezem az összes kiadásom egy hónapban (lakhatás, élelmiszer stb). 2018-ban kezdtem a kilencedik osztályt, akkor szüleimtől heti 2000 Ft-ot kaptam költőpénznek + befizettek a kollégium menzájára. Most pedig, kicsit több, mint 5 évvel később néha még arra sem elég havi 183.500 Ft, hogy legalább addig kihúzzam, míg küldik a következő havi szociális ösztöndíjat...
2023. júl. 29. 05:08
37/38 anonim válasza:
Nekem a tanulmányi ösztöndíjam fedezte a kolit, azon felül kaptam 60e-t, ebből minden állnom kellett. Néha ajándékba kaptam pénzt szülinap ilyenek és ha hazamentem akkor otthon ettem, ezt azt megvettek még ha tudtak, pl egy nadrág. Ez 2020-ban volt, most már a kajám is 110e-ből jön ki étterem nélkül és még mást nem vettem. Reálisan 200e kell egy fiatalnak (Koliban vagy otthon lakva!) ha átlag színvonalt akar, akár kapja akár dolgozik érte.
2023. júl. 29. 21:43
38/38 anonim válasza:
Én olcsó albérletben, heti hazajárással élek havi 120-ból, de sok mindenről le kell mondani sajnos, ruhától kezdve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!