Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetemistáknak mennyit adnak...

Egyetemistáknak mennyit adnak pénzt kb? A szülők 22L

Figyelt kérdés

Állami támogatotton vagyok, és egyenlőre itthonról megyek be az egyetemre vidékről, van saját lakásom is nem peidg albi vagy ilyesmi, így azt sem kell fizetni. Változikhogy a szüleim mennyit adnak, étel, ha valami bedöglik (tv, teló), telefonszámla természetesen azokat kihagyjuk, csak zsebpénz a lényeg. Adott, hogy 7 ezer a bérletem, és van kontaktlencsém is havi fizetéssel, ha kell akkor adnak pénzt manikűröshöz meg ilyenek. Mellette 70 ezret adnak, amivel azt csinálok amit akarok. Egészségügyi dolgokat még ezeken kívül ők álljám (1 hete fogorvos 30 ezer volt). Fizettek még külön egy Málta nyaralást, síelni, nyaralni meg ilyenek. Dolgozni jelenleg nem dolgozok, de januártól fogok suli mellett.

Úgy nagyjából nektek mennyit adnak?

22L

2023. júl. 28. 08:03
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
85%
Én az első 4 félévben kb 50-et kaptam havonta, azóta pedig dolgozom, így mire 21 lettem már teljesen magamat tartottam el.
2023. júl. 28. 09:34
 22/38 anonim ***** válasza:
87%

szintén 22/L

Nekem is azt mondták, ne dolgozz, amíg nem muszáj, majd dolgozok eleget... Inkább nyáron pihenek, meg próbálok szakmai gyakorlatot szerezni (ahol nem fizetnek ugyebár), de így is van elég tenni-venni valóm.

Jelenleg teljes mértékben tőlük függök anyagilag, van megtakarításom, de az le van kötve. A számlámon van egy összeg, ha abból elfogy 100.000 ft, akkor szólok, és kapok ugyanennyit. Fogalmam sincs, hogy ez meddig elég, de azért nem havonta szoktam pénzt kérni.

Kp-t ezen felül bármikor kérhetek, adnak, ha elindulok valahova.

Kocsi nincs saját, de van 2 autónk, abból bármelyiket használhatom, ha szükséges.

Tömegközlekedéssel járok be az egyetemre, így a havi bérlet kb 5500 ft körül mozog. Bent ritkán veszek kaját, néha reggelit (1000-1500 ft), de amúgy viszem az ebédem stb. Ezen felül úgymond mindenből fogyasztó vagyok az otthoni háztartást illetően.

Kapok havi 10k ösztöndíjat, úgy néz ki ősztől akár kaphatok még tanulmányi ösztöndíjat is ami valamivel több lenne (20-30k), ezen felül van egy kis hobbim, amiből éves szinten szerintem egy 100.000 forint jövedelemmel számolhatok. (félév van, és most kb +60.000 van a kasszában, úgyhogy ez egy erős spekuláció). Hát nem sok, főleg amit dolgozik vele az ember, de nem a pénz miatt csinálom...

Jelentősebb kiadás az elmúlt években az egyetemhez szükséges tablet és laptop volt.

2023. júl. 28. 09:42
 23/38 anonim ***** válasza:
76%

"egyenlőre itthonról megyek be az egyetemre"

Egyenlőre? Egyetemre? Hol van már az egyetemi színvonal, mamám...

"van saját lakásom is ... a szüleim ... adnak, étel, ha valami bedöglik (tv, teló), telefonszámla ... 7 ezer a bérletem, és van kontaktlencsém is havi fizetéssel, ha kell akkor adnak pénzt manikűröshöz meg ilyenek. Mellette 70 ezret adnak, amivel azt csinálok amit akarok. Egészségügyi dolgokat még ezeken kívül ők álljám (1 hete fogorvos 30 ezer volt). Fizettek még külön egy Málta nyaralást, síelni, nyaralni meg ilyenek."

Legtöbben ennek töredékét se kapják, nyugodt lehetsz.

70 ezer, amivel azt csinálsz, amit akarsz, de még a manikűröst meg a "meg ilyeneket" se ebből fizeted? :DD

2023. júl. 28. 09:46
 24/38 anonim ***** válasza:
90%

29 ezret - ez volt az árvaságim, megkaptam, osszam be, szóval nálam alap volt az egyetem mellett a meló, mert ennyi pénzből a kajám nem jön ki, nem még más.

Igen, apám tudott volna többet is adni, mert alapvetően jól keresett, ehelyett inkább a nevelőanyám heppjeit finanszírozta és finanszírozza máig, én "felnőttem, oldjam meg az életemet".

De neked a havi 70 az mondjuk bromi sok, már ne is haragudj és felnőtt nőként a pfámról lesülne a bőr, ha ennyit kérnék a szüleimtől a hóbortjaimra (a műkörmös az pont szükségtelen pl).

2023. júl. 28. 09:52
 25/38 anonim ***** válasza:
85%
De ez csak a szoksáso gazdaglányos provokáló kérdés.
2023. júl. 28. 09:53
 26/38 anonim ***** válasza:
16%

Igen, mert itt mindenki gazdag, aki nem a pucér s..ggére vállalt gyereket és tudja támogatni valamennyire... :)

Nézzetek már ki egy kicsit a putriból, hogy pl. Hűvösvölgy környékén hogyan élnek az emberek.

2023. júl. 28. 09:56
 27/38 anonim ***** válasza:
20%
Hát ez nem sok. Én 20 évvel ezelőtt kaptam havi 40 ezret ami semmire sem volt eleg
2023. júl. 28. 09:59
 28/38 anonim ***** válasza:
89%

26!

Az ugye meg van, hogy Magyarország icipicit nagyobb, mint Hűvösvölgy környéke? Segítek, nem is csak Budapestből áll. Mindegy, hogy a felső 10ezer hogy él, mint a neve is tükrözi, a maradék ~9,6millio nem tartozik közéjük, belőlük áll az átlag ember réteg

2023. júl. 28. 10:05
 29/38 anonim ***** válasza:
92%
Nekem havi 50-ezret szoktak osszedobni, ami nyilvan edeskeves. Plusz kajat vihetek otthonrol. Sajnos akinek nem tehetos a csaladja annak nagyon meg kell huznia magat, vagy elmenni dolgozni, ha lehetseges a szakja mellett, vagy egyaltalan felveszik dolgozni. En kapok osztondijat is 40 ezret havonta. De a legtobb ismerosomnek a szulei 150-200 ezer korul adnak, de meg akkor is panaszkodnak.
2023. júl. 28. 12:57
 30/38 anonim ***** válasza:
88%
Egy-egy összeg csak úgy magában nem sokat mond... Lehet, hogy kap valaki 200 ezret, de mindent abból kell fizetnie (a lakhatását, a kaját, az egyéb háztartási kiadásokat, a gyógyszereit, stb.), meg az is lehet, hogy úgy kap 200-at, hogy amúgy mindent a szülők fizetnek, plusz eleve otthon is lakik, stb. Nagyon nem mindegy.
2023. júl. 28. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!