Gyermekvédelmi làtogatás?
Gyermekelhelyezési perben vagyok jelenleg.
Én akarom nevelni a kislányomat, én vagyok az apa, a kislányom 8 éves.
Azt akarom hogy velem éljen.
Anyuka pedig dilis az uj kapcsolata miatt es szerinte most már a szeretője a gyerekem apja nem én...elmebeteg.
Jelenleg nem velem él a gyerekem de a szakítás előttig 80%ban én gondoskodtam róla...
En vittem oviba én mentem erte en fürdettem stb.
es ragaszkodik hozzàm, nagyon szeretjük egymást.
És a jövő héten jön ki hozzám a gyermekvédelem környezet tanulmányra a bírósági rendelet szerint.
Nem tudom mire számítsak?
Van egy jó környéken lévő szép nagy lakásom.
A kislányomnak mindene megvan nàlam.
Ruhái szekrénnyi mennységben, külön szobája van, tisztálkodó szerek, rengeteg jàtéka van.
Mire figyeljek még?
Bp egyik legdrágább ügyvédjét fogadtam fel és nagyon sokat segít nekem, mert a havi 1-2 napból a gyerekemmel mert anyuka elrejtette eltiltotta ma már havi 8 napnál tartunk hogy velem van.
A célom a minimum 15 nap/hó, vagy ha nem megy bele anyuka, akkor folyamatos per akár a gyerek 18 éves koráig.
Egyszerűen add önmagad, meg a lakás önmagát. Nem árt ha rend van, de azért az se süssön, hogy pont a látogatásra takarítottál ki. Aki kijön, azt ne kínáld semmivel, eleve nem fogadhatja el, és könnyen rossz pontot szerezhetnél vele.
Hajrá!
Csak kíváncsiságból, ki az ügyvéded?
Igazad van, és a gyereknek sem lesz baja a kétheti váltástól.
Inkább ez, mint egy olyan szülő, ahol új pasi van, aki vszeg hamarosan teljesen elhülyíti.
Bár nálunk lehetőségem lett volna a másik szülővel is élni, de a bíróság sajnos másként döntött.
Aztán lett egy féltesóm, onnantól kezdve meg szrnak a fejemre, ő a cuki, akinek minden szabad, én meg a negyedik kerék.
Barátomnál ugyanez. Elvált szülők, anyánál került elhelyezésre, új pár, két tesó, ő meg "csak volt" utána.
"a gyereknek sem lesz baja a kétheti váltástól."
utáltam gyerekként. Szerencsére a szüleim hallgattak rám és belátták, hogy nekem mennyire rossz.
kérd a ideglenes elhelyezését a gyereknek nálad
amúgy ha jól tudom amíg nincs lezártul per és ítélet addig pont ufgyan annyi jogod van mint az anyának.
de kérdezd meg az ügyvédet h mi van ha a "láthatás" végén nem adod vissza az anyának a gyereket
elvileg (ha jól tudom) pont nem tehet semmit sem ahogy te sem tudtál.
am hol van a bejelentett címe e gyereknek? Nálad? mert az még ebben az esetben támpont lehet
de ismétlem erre kérdezz rá az ügyvédnél ! anélkül nem lépj meg ilyet h nem mondja h rendeben vagy hasonló
34.
Ezt a dolgot még az elején letisztaztam az ügyvédemmel.
A gyereket suliba kell vinni.
Ha magamhoz veszem-tudom hogy megtehetem-akkor elindulna egy-ki tudja a gyereket előbb elhozni/ellopni az iskolából dolog.
Mivel ez a dolog dolgozó emberként kivitelezhetetlen, felmondás nélkül...plusz a gyerekre is karosnak ítéltem...ezert ebben a gyerekemre való tekintettel engedtem.
A másik fontos dolog.
Hiába az új gyermekelhelyezesi törvény, hogy nem kell hozzá megegyezés es a bíró is elrendelheti....igazából kamu.
És a bíró csak abban az esetben rendeli el a megosztott felügyeletet, ha a különélő szülők között felhőtlen jó viszony es rendszeres kommunikació van.
Háborús felek eseten ez kizart.
Szóval 4 hónapja heti szinten beszélgetek ezzel a köpedék patkàny nővel mintha minden rendben lenne...eljatszom egy szerepet a gyerekemért.
És e miatt eljutottunk a havi 8 nap lathatasig.
Most egy kapcsolattartasi bővítési beadványt keszített elő az ügyvédem 10 napra...amit meg is fognak ítélni ha anyuka eddig benne volt a 8 napban minden további nelkúl.
Viszont ha beadom a beadvanyt es a biróság kötelezni fogja rá, akkor ujra indul a haború és minden megyegyezést mediaciót el fog utasítani.
Mert most arra próbàlom ráoltani hogy menjünk vissza mediációra es menjen bele a minimum 12 napba. Én már annyival is beérném (
Csak az meg neki kellemetlen...mert mikor eleinte voltunk a mediatornak 10 perc után leesett, hogy gonosz gyereket önös erdekei miatt ellennevelő ember, ezért kemènyen megfingatta.
Utána nem is akart többet jönni, így a kövi targyaláson ezt be is mutattuk, hogy anyuka visszautasította a mediációt.
Viszont most hogy beszelgetek vele heti szinten ugy nez ki rá tudom venni.
Am annyi volt hogy feljött egy fiatal srác, mondta hogy siet...
Nem kért se vizet se üdítőt.
Megmutattam neki az egesz lakást, kinyitottam a hűtőt is, erre jaj hagyja már...
Megmutattam a lányom szobajàt a ruháit az ágyát íróasztalát kihúzva minden fiókot..erre ugyan ez nem szükséges.
A fürdőt is mindent próbáltam reszletesen megmutatni, de nem érdekelte.
Végül annyit mondott hogy igazán szép lakasom van és termeszetesen minden szempontból alkalmas gyermek nevelésére. Amit ott be is írt a papírjába én meg aláirtam.
10 perc se volt szerintem amíg itt volt....
Megkerdezte még mennyit keresek havonta es hogy mennyi a rezsim...ezt is beírta és le is lépett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!