Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyermekvédelmi làtogatás?

Gyermekvédelmi làtogatás?

Figyelt kérdés

Gyermekelhelyezési perben vagyok jelenleg.

Én akarom nevelni a kislányomat, én vagyok az apa, a kislányom 8 éves.

Azt akarom hogy velem éljen.

Anyuka pedig dilis az uj kapcsolata miatt es szerinte most már a szeretője a gyerekem apja nem én...elmebeteg.

Jelenleg nem velem él a gyerekem de a szakítás előttig 80%ban én gondoskodtam róla...

En vittem oviba én mentem erte en fürdettem stb.

es ragaszkodik hozzàm, nagyon szeretjük egymást.

És a jövő héten jön ki hozzám a gyermekvédelem környezet tanulmányra a bírósági rendelet szerint.

Nem tudom mire számítsak?

Van egy jó környéken lévő szép nagy lakásom.

A kislányomnak mindene megvan nàlam.

Ruhái szekrénnyi mennységben, külön szobája van, tisztálkodó szerek, rengeteg jàtéka van.

Mire figyeljek még?

Bp egyik legdrágább ügyvédjét fogadtam fel és nagyon sokat segít nekem, mert a havi 1-2 napból a gyerekemmel mert anyuka elrejtette eltiltotta ma már havi 8 napnál tartunk hogy velem van.

A célom a minimum 15 nap/hó, vagy ha nem megy bele anyuka, akkor folyamatos per akár a gyerek 18 éves koráig.

2023. aug. 6. 19:14
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
47%

Egyszerűen add önmagad, meg a lakás önmagát. Nem árt ha rend van, de azért az se süssön, hogy pont a látogatásra takarítottál ki. Aki kijön, azt ne kínáld semmivel, eleve nem fogadhatja el, és könnyen rossz pontot szerezhetnél vele.

Hajrá!

Csak kíváncsiságból, ki az ügyvéded?

2023. aug. 7. 08:49
 32/39 anonim ***** válasza:
88%

Igazad van, és a gyereknek sem lesz baja a kétheti váltástól.

Inkább ez, mint egy olyan szülő, ahol új pasi van, aki vszeg hamarosan teljesen elhülyíti.

Bár nálunk lehetőségem lett volna a másik szülővel is élni, de a bíróság sajnos másként döntött.

Aztán lett egy féltesóm, onnantól kezdve meg szrnak a fejemre, ő a cuki, akinek minden szabad, én meg a negyedik kerék.

Barátomnál ugyanez. Elvált szülők, anyánál került elhelyezésre, új pár, két tesó, ő meg "csak volt" utána.

2023. aug. 7. 10:40
 33/39 anonim ***** válasza:
88%

"a gyereknek sem lesz baja a kétheti váltástól."

utáltam gyerekként. Szerencsére a szüleim hallgattak rám és belátták, hogy nekem mennyire rossz.

2023. aug. 7. 11:29
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

kérd a ideglenes elhelyezését a gyereknek nálad

amúgy ha jól tudom amíg nincs lezártul per és ítélet addig pont ufgyan annyi jogod van mint az anyának.

de kérdezd meg az ügyvédet h mi van ha a "láthatás" végén nem adod vissza az anyának a gyereket

elvileg (ha jól tudom) pont nem tehet semmit sem ahogy te sem tudtál.

am hol van a bejelentett címe e gyereknek? Nálad? mert az még ebben az esetben támpont lehet

de ismétlem erre kérdezz rá az ügyvédnél ! anélkül nem lépj meg ilyet h nem mondja h rendeben vagy hasonló

2023. aug. 7. 14:18
 35/39 A kérdező kommentje:

34.

Ezt a dolgot még az elején letisztaztam az ügyvédemmel.

A gyereket suliba kell vinni.

Ha magamhoz veszem-tudom hogy megtehetem-akkor elindulna egy-ki tudja a gyereket előbb elhozni/ellopni az iskolából dolog.

Mivel ez a dolog dolgozó emberként kivitelezhetetlen, felmondás nélkül...plusz a gyerekre is karosnak ítéltem...ezert ebben a gyerekemre való tekintettel engedtem.

A másik fontos dolog.

Hiába az új gyermekelhelyezesi törvény, hogy nem kell hozzá megegyezés es a bíró is elrendelheti....igazából kamu.

És a bíró csak abban az esetben rendeli el a megosztott felügyeletet, ha a különélő szülők között felhőtlen jó viszony es rendszeres kommunikació van.

Háborús felek eseten ez kizart.

Szóval 4 hónapja heti szinten beszélgetek ezzel a köpedék patkàny nővel mintha minden rendben lenne...eljatszom egy szerepet a gyerekemért.

És e miatt eljutottunk a havi 8 nap lathatasig.

Most egy kapcsolattartasi bővítési beadványt keszített elő az ügyvédem 10 napra...amit meg is fognak ítélni ha anyuka eddig benne volt a 8 napban minden további nelkúl.

Viszont ha beadom a beadvanyt es a biróság kötelezni fogja rá, akkor ujra indul a haború és minden megyegyezést mediaciót el fog utasítani.

Mert most arra próbàlom ráoltani hogy menjünk vissza mediációra es menjen bele a minimum 12 napba. Én már annyival is beérném (

Csak az meg neki kellemetlen...mert mikor eleinte voltunk a mediatornak 10 perc után leesett, hogy gonosz gyereket önös erdekei miatt ellennevelő ember, ezért kemènyen megfingatta.

Utána nem is akart többet jönni, így a kövi targyaláson ezt be is mutattuk, hogy anyuka visszautasította a mediációt.

Viszont most hogy beszelgetek vele heti szinten ugy nez ki rá tudom venni.

2023. aug. 7. 17:46
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
A gyermeketek már elég nagy. Ő mit szeretne?
2023. aug. 9. 07:04
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
36 16 éves kor alatt nem szokták figyelembe venni a gyermek véleményét tudtommal, ami elég szomorú, hiszen jogos a kérdésed, az is fontos, ő mit szeretne.
2023. aug. 9. 07:26
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
A bíróságon lehet nem veszik figyelembe a kereset de azért a szülőknek nem ártana.
2023. aug. 10. 20:48
 39/39 A kérdező kommentje:

Am annyi volt hogy feljött egy fiatal srác, mondta hogy siet...

Nem kért se vizet se üdítőt.

Megmutattam neki az egesz lakást, kinyitottam a hűtőt is, erre jaj hagyja már...

Megmutattam a lányom szobajàt a ruháit az ágyát íróasztalát kihúzva minden fiókot..erre ugyan ez nem szükséges.

A fürdőt is mindent próbáltam reszletesen megmutatni, de nem érdekelte.

Végül annyit mondott hogy igazán szép lakasom van és termeszetesen minden szempontból alkalmas gyermek nevelésére. Amit ott be is írt a papírjába én meg aláirtam.

10 perc se volt szerintem amíg itt volt....

Megkerdezte még mennyit keresek havonta es hogy mennyi a rezsim...ezt is beírta és le is lépett.

2023. aug. 16. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!