Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni,hogy anyukának...

Mit lehet tenni,hogy anyukának könnyebb legyen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Adott 5 gyerek. A gyerekek védelem alatt vannak. A 3 nagyobbnak van apaságija,a kicsiknek nincs. Apuka nincs jelen az életükbe! Anyuka depressziós egy ideje,szorong,pánik rohamai vannak,türelmetlen a gyerekekkel,segítség nélkül nem tudja őket ellátni. Minden napját a túl gondolás a pánikolás és a szorongás teszi ki. Anyuka el akar menni egy időre,hogy helyre tegye ön magát. Családba fogadáson gondolkodott,ami lehetséges anyai ágról. Viszont azt mondták neki,más emberek,hogy addig míg a papír elkészül maradnia kell. Anyuka viszont nem bírja,kimerült. Anyai ágról a mama,azt hiszi anyuka hisztizik,ez nem betegség... Segítsetek kérlek,mit lehet tenni? Apuka nem vállalja őket. Valóban várnia kell? Valóban elviszik a gyerekeket? Hogyan lehet a nagymamával megértetni,hogy anyuka beteg és segítségre szorul? Köszönöm az értelmes válaszokat!

2023. jún. 21. 10:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%

Nem kell várni. Szülőként bármikor bárkire rabizhatja a gyerekeit csaladbafogadas nélkül is. Simán ír kézzel egy levelet, hogy x gyereket erre meg erre a személyre bízza y ideig. Kézzel írt levél, minden gyerek teljes nevével, adataival, a saját teljes nevével, adataival, két tanú aláírása. Ennyi.

Off

Anyuka hova akar menni?

2023. jún. 21. 10:27
 2/15 anonim ***** válasza:
77%
De amúgy ki fogadná be a gyerekeket?
2023. jún. 21. 10:28
 3/15 A kérdező kommentje:
Anyuka nem tudom hová akar menni,nem végleg akarja őket hagyni,ez biztos. De tényleg szar állapotban van. Ezt látta ki útnak,de ezzel hajtották el ismerősök,hogy meg se próbálja mert ez nem így működik. És amilyen állapotban van el is hitte,nem járt utána,feladta. Anya nagymama tudná őket gondozni.
2023. jún. 21. 10:30
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
Ez nekem kicsit érhetetlen. A nagyival le kell ülni és elmesélni neki, hogy mivel járhat egy kezeletlen depresszió...Tragédia lehet a vége. Ha nem fogja fel, akkor mutassatok neki videót, cikkeket, hátha úgy felfogja. Az anyuka jár pszchológushoz? Kért már orvosi segítséget?
2023. jún. 21. 10:31
 5/15 anonim ***** válasza:
83%
Te ki vagy? Ha nagymama nem hiszi el, hogy anyuka beteg, nem kell rá bízni a gyerekeket
2023. jún. 21. 10:39
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem,még nem kért. És nem is mer addig amíg a nagymama nem bólint rá,hogy segít neki. Azt hiszi,csak hisztizik és vergődik,hogy nem akarja a gyerekeket nevelni. Sajnos már előre látható,hogy mivel jár. Eléggé szar állapotban van anyuka. Anyuka gondolt arra,jelez a családsegítővel,hogy hátha ő eltudja magyarázni a mamának. De fél,mivel védelem alatt vannak a gyerekek. Nem mer lépni semmit sem. Én a barátnője vagyok. Segíteni szeretnék neki,pontosan utána járni,mi hogyan működik. Milyen lehetőségei vannak. Segíteni szeretnék neki.
2023. jún. 21. 10:42
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha a nagymama így áll hozzá, nem fogja a gyerekeket gondozni. Nem is kell neki, bakker, ha anyuka nem bír a saját gyerekeivel, akkor majd a minimum 20 évvel idősebb nagyi bir? Vigyázz rájuk akkor te.
2023. jún. 21. 10:47
 8/15 anonim ***** válasza:
66%
Mindenképpen kérjen segítséget, mert a depresszió nem a vicc kategória, tudom, hogy miről beszélek. A nagyi majd nehogy akkor pislogjon nagyokat, amikor a lánya maga ellen fordul vagy a gyerekei ellen és elkövet valami hatalmas butaságot, amit ez az állapot okozhat. Azzal tudsz neki a legtöbbet segíteni, ha segítesz neki egy pszichológust, pszichátert találni, aki kezelésbe veszi. Melyik városban laktok?
2023. jún. 21. 10:57
 9/15 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es. Légyszi,neee... Csak fel tettem azt a kérdést,hogy a gyámügyön mit tehet? Milyen lehetőségei vannak?

Tudom,hogy nem vicc. Már maga ellen fordult. Ezért is írtam. Hogy egy kicsit eltudjon menni,ki zökkeni ebből az állapotból. A nagymama megfogja érteni,nem hülye nő. Segíteni fog neki,de nem tudjuk,hogyan magyarázzuk ezt el neki. A lánya próbálta,de elhajtotta azzal,hogy hisztizik.

Kedves 8-as. Fél,hogy ez miatt veszik el tőle. Próbáltam neki elmagyarázni. De esélytelen. Egész nap gondolkodik,és szerintem már túl gondolja saját magát be forgatja.

Bárki aki tudja,pontosan,hogyan működik a gyámügyön a családba fogadás és akkor mi történik ha anyuka segítséget kér,ne tartsa magában! Mindenkinek megy a zöld pacsi. Köszönöm

2023. jún. 21. 11:05
 10/15 anonim ***** válasza:
66%
Megegyszer, mint a legelső kommentemben leirtam, nem kell csaladbafogadas, nem kell bevonni a gyamugyet. A nagyival kell beszélni, ha rá akarja bízni a gyerekeket és aztán megirni a levelet. Nagyi bemutatja ha hivatalos személy érdeklődik az anyuka után.
2023. jún. 21. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!