Hogy történik a gyermekvédelem kihívása?
1
Lehet, hogy én tudok rosszul valamit, de ha valakiről videót/hangfelvételt készítesz a beleegyezése nélkül, akkor nem az van, hogy a bíróság nemhogy figyelembe nem veheti, még fel is jelenthetnek személyiségi jogok megsértéséért?
Készíthet ilyen helyzetben hangfelvételt. Ha a szomszéd csak hangosan énekelne akkor is készíthetne mivel behallani a saját portájára és zavarja a nyugalmát.
Legközelebb hívd ki a rendőrséget. Névtelenül tehetsz bejelentést.
Kétlem, hogy tárgyalásra kéne járnod a későbbiekben.
Először mindenképp győződj meg arról, hogy valóban bántják. Ahogy az egyik hozzászóló is írta, lehet, hogy csak a testvérével játszik vagy valamit nem akar, sajnos vannak eléggé akaratos gyerekek.
Bizonyíték mindenképp kellene, minimum egy hangfelvétel, sajnos anélkül nem ér semmit, mert ha kimennek és épp rendben van minden, akkor le is zárják.
Én az egyik szomszédra az állatvédelmiseket hívtam ki, mert volt vagy 16 macska, ráadásul csont soványak voltak,a f ülük pedig tele volt fülatkával. Egy hétre rá ki is jött az állatorvos és a szomszéd fb-járól tudtam meg, büszkén posztolta a bejelentőt szidva, hogy az állatorvos kiment és mindent rendben talált. Szóval ha a gyermekekkel is úgy foglalkoznak, mint az állatokkal akkor ha nincs erős bizonyíték nem fogja őket érdekelni.
Fontos, hogy kiderítsd pontosan melyik házról van szó, akár menj a hang után, ha megvan akkor kukucskálj be, esetleg próbálj a közelükbe férkőzni azzal hogy viszel nekik sütit, mert "túl sokat sütöttél és gondoltad a gyerekek szeretik", így a gyereket is megnézheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!