Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lehet a legrosszabb vége...

Mi lehet a legrosszabb vége annak ha egy szülő nem engedi el a gyerekét?

Figyelt kérdés
Gyerek lassan 30 lesz, szülők és gyerek részéről is van bőven mentális probléma, a gyerek kb. csak amiatt van életben mert a szülei 11 évesen megfenyegették hogy öngyilkosak lesznek ha ő is és látja a szülein hogy milyenek , ki is nézi belőlük így nem mer lépni semmit, nappal dolgozik és a párjával van de este szinte mindig a szüleihez megy haza, akaratgyenge, a szülők semmit sem észlelnek abból hogy baj van, nekik ez így bőven oké, tudnék még mesélni mert több szempontból is borzasztóan hihetetlen, beteg és bonyolult ez a történet de egyenlőre ennyi elég.

2023. júl. 28. 21:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

"16

Ha engem kérdezel"

De nem kérdeztelek. A kérdésre válaszoltam, hogy egy kegyetlen szülő ilyen messzire is elmehet. Anyukám sem feltételezte, hogy mit fognak tenni vele, együttműködő volt, azt hitte, legkésőbb másnap hazajöhet. Ehelyett egyből begyógyszerezték mindenféle vizsgálat nélkül. Én akkor még középiskolás voltam.

Ha tényleg a szülő az, aki nem akarja elengedni a gyerekét, és nem a gyerek az, aki nem akar leválni, akkor borzasztó nagy tudatosság, határozottság, a határok nagyon szigorú meghúzása kell a gyerek részéről, hogy ne tudjon a szülő kárt okozni a gyereknek. Ez nálam már megvan, de engem nem a nagyanyám nevelt fel, a szüleimben nem volt meg, nem feltételeztek ennyire rosszat. Apámmal már többször beszéltem erről. Utólag neki is könnyebb okosabbnak lenni, az ő családja normális.

2023. júl. 29. 08:52
 22/27 anonim ***** válasza:
77%

21

Ez csak egy szófordulat nem kell olyan szigorúan venni. Én nem kötekedni akartam, ha esetleg így jött le neked akkor Bocsánat.

És azt sem kérdőjeleztem meg hogy ilyen ne történne meg. Azt mondtam az ilyen esetek ritkák. És hozzá tettem hogy nem derül ki addig a pontig, hogy egy szülő képes erre, amíg a gyerek nem teszi meg az első lépést a leválásig.

Mi nagyon félreértettük egymást.

2023. júl. 29. 09:07
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezért történhetett meg, mert ritka, mert senki nem feltételezte, hogy a nagyanyám képes eddig elmenni. Most persze nem érti, miért zárkózom el tőle. Remélem, létezik valami a halál után és nem ússza meg büntetlenül.
2023. júl. 29. 09:29
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Persze értem amit mondasz, és örülök hogy már nem kell félnetek tőle.
2023. júl. 29. 09:40
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

"Az a gond hogy nem megy mert akaratgyenge vagyok és én sem tudom mit akarok."

Hogy képzeled el az életedet 35 évesen? Hogy szeretnél akkor élni?

2023. júl. 29. 13:14
 26/27 anonim ***** válasza:
67%

Először azt hittem egy tizenéves ír magáról.De ki a fene hívja 30 évesen gyereknek magát???van baj nem kicsi

Amúgy ha valaki fenyeget az nem jelenti azt hogy meg is teszi,ott kell hagyni és kész.Ha kifogásokat keresel oké,legyen.De tönkreteszed saját magad,sőtt a szüleidnek is hagyod.

2023. júl. 29. 22:42
 27/27 anonim ***** válasza:
30 év múlva meg majd nézel magad elé azon gondolkodva, hogy mennyi minden maradt ki az életedből. Már rég lépned kellett volna, de még nem késő. Jól érzed magad így? Nyilvánvalóan NEM. Akkor menj el a párodhoz, vagy valahova. A szüleid nem lesznek öngyilkosok, ez érzelmi zsarolás. De maradhatsz így is, csak akkor az egész életed egy nagy kalap sz.r lesz.
tegnap 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!