Mit éreznétek, ha a gyereketek nagyon jól beszélne idegen nyelvet, míg ti az egyik legrosszabb nyelvtudók vagytok? (többi lent)
Tegyük fel,hogy kint vagytok valahol külföldön. És a kisiskolás gyereked nagyon jól tudja a nyelvet, ti meg úgy érzitek, kakik vagytok belőle és soha nem lesztek olyan jók,mint a gyereketek.
Ui.: ez egy elméleti kérdés.
Lehet,nekem rosszul esne: ő képes rá(ez persze jó), én nem vagyok rá képes(és emiatt esne rosszul)
Légyszi ne írjátok,hogy szívtelen _ög vagyok emiatt,meg nem szeretem/szeretném a gyereket...
Csak érdekel, hogy ha az elméleti kérdésből valóság lenne,mit éreznének a szülők. Bántaná-e őket az,hogy ők nem tudják elérni azt,amit a gyerekük.
Na ez nálunk nem elméleti kérdés, hanem ebben vagyunk. Én sosem tudtam nyelvet tanulni, anno annak idején a kötelező orosz nyelvvel is voltak problémáim. Emellett a nagyothallásom is erősen akadályozz.
Mi Angliában élünk már több éve. A fiam azóta leérettségizett, jelenleg technikusi suliba jár. Nagyon jól beszél angolul.
Én nem szégyellem, hogy nem vagyok jó angolos, inkább büszke vagyok a fiam sikereire. A lényeg, hogy ő tökéletesen boldogul..
Szerintem normális szülő örül annak, hogy a gyereke sikeres valamiben.
Mellesleg természetes is, hogy nyelvi környezetben egy gyerek jobban elsajátít egy nyelvet, mint a szülei.
A szülő ilyenkor motivációként is megélheti a gyerek nyelvtanulását, és jó esetben ő is nagyobb kedvvel áll neki tökéletesíteni a nyelvi képességeit. Ilyenkor nem szégyen a gyerektől segítséget, tanácsot kérni, hogy például hogyan mondana egy-egy mondatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!