Mi lehet a legrosszabb vége annak ha egy szülő nem engedi el a gyerekét?
Anyai nagymamám megcsinálta, hogy bement anyám főnökéhez, és valamivel elérte, hogy anyámat alacsonyabb szintű munkába átsorolták. Jó messze éltek az öregek, még csak nem is a szomszédban, valahogy mégis sok helyre elért a keze, hajlandó volt több száz km-t utazni. Fúrta a szüleim házasságát is. Aztán egy orvos rokonnal elintézték, hogy valami valótlan diagnózissal ráküldték anyámra a mentőt, és bevitték pszichiátrára, ott félrekezelték. A vizsgáló orvosok nem kérdőjelezték meg az orvos rokon szakvéleményét. Anyámnál tévképzetek alakultak ki idővel, több, mint 20 éve próbálják kikezelni, de folyamatosan gyógyszert kell szednie, csak néha nem akarja.
Könnyű azt mondani, hogy költözz el, meg a többi. Nagyanyám így is utánament. Nem tudta elviselni, hogy anyám diplomát szerzett, férjhez ment, és messzire költözött. Ilyen is van, még ha nem is minden eset ilyen. Számomra nagyanyám nem több, mint egy petesejt donor, én nem keresem, és a telefont sem veszem fel neki, ő egy nagyon gonosz ember.
16
Ha engem kérdezel ott tényleg van valami nagy gond, nem kell oda kamu diagnózis.
Azért az ilyen esetek elég ritkák, meg nem is derül ki addig amíg tényleges nem probálkozik lelépéssel.
A szülők részéről számomra ez nagyon úgy tűnik hogy érzelmi manipuláció. Viszont nem élhetsz ott örök életedre mert még jobban megzuhansz, nem lesz egy idő után már kapcsolatod sem. Ilyen idős korban vagy úgy élsz együtt a szüleiddel hogy önszántadból, mert még nincs hová menned, vagy kényszerből, mert félsz hogy "mi lesz ha...".
1. Szerintem ez csak üres duma, főleg ha 11 éves korodban történt. Arról nem esik szó, ami most lenne releváns: mai napig ezt emlegetik?
2. HA tényleg ilyen súlyos mentális problémákkal küzd az egész család, akkor ha velük nem is tudsz mit kezdeni, magadat mindenképp kezeltesd. Ha a barátnődhöz el tudsz menni + dolgozni, akkor pszichológushoz is (gyanítom nincs beleszólásuk). A leírtak alapján erre sürgősen szükséged lenne, hacsak eddig nem tetted meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!