Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha anyám borzasztóa...

Mit tegyek ha anyám borzasztóan kritikus és megtervezte az egész életem?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy érzem anyám soha nem fog változni de egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki járt már az én cipőmben és talált megoldást a helyzetre. Anyám sajnos minden léptembe beleszól, mindenben a hibát keresi, most voltunk 1 hetet családi nyaraláson és ott is folyton olyanokat mondott, hogy ne smink nélkül menjek le a strandra (23 /L vagyok), ne hozzak rá szégyent, meg kinevet, ha egy olyan ruhát veszek fel ami neki nem tetszik, tényleg MINDENBE, amibe lehet beleköt, pl. húzzam ki magam és ezt elmondja egy nap 10x mint egy papagáj. Még ha próbálja szépen burkolni is a kritikát, érződik rajta a bántó szándék. Sosem fogom ezt megérteni mert én mindig biztatom, támogatom, hogy csinos stb, de tőle nem ezt kapom vissza. Apám is teljesen ilyen egyébként, csak ő kevesebbszer szól be, de egy jó szava nincs az emberhez, csak olyanok, hogy kövér vagyok stb, egyébként a BMI-m alapján is teljesen normál kategóriába tartozom szóval csak arról van szó, hogy azt akarja, hogy sovány legyek, anyámat is folyton kritizálja, de ő hagyja is magát.

Külön élek tőlük egyébként kb.fél éve, épp azért költöztem el mert már nem bírtam, de azért is csesztetnek, hogy miért a barátommal vagyok, ok nélkül! Tényleg semmi nem jó nekik, órákon keresztül írhatnám, hogy mikbe kötnek bele cinikusan, és üvöltöznek velem. Azt éreztetik velem, hogy egy sz@r vagyok.

A kapcsolat megszakítása nálam nem olyan könnyű dolog, mivel egy helyen dolgozom velük...de elgondolkodtam már rajta, hogy hátrahagyom a hűségem fejéjük és lépek. Belefáradtam mindenbe, a bizonyításba, hogy nálunk nincs feltétel nélküli szeretet (részemről amúgy van...)

Én megtanultam elengedni ezeket a beszólásokat, de szeretnék jó kapcsolatot ápolni a szüleimmel - ilyen családban, ahol lehetetlen megfelelni, van erre lehetőség?

Bocsánat, ha kicsit hosszúra sikerült, a lényeg kb. ez.

2023. júl. 28. 13:39
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Pszichológushoz is jártam, ő sajnos úgy érzem nem segített, pszichiáter a gyógyszert írja, nekem a kineziológus vált be valamiért a legjobban, pedig nem hittem ezekben sosem, de találtam egy olyan hölgyet aki nagyok hasznos tanácsokkal látott el mindig, és sokkal jobban éreztem magam lelkileg utána, hozzá még vissza fogok menni.

A nyaralás előtt éppen egy “békés” korszakunkat éltük és hát igen, naiv voltam, mert ez hirtelen megváltozott. Sajnos mindig is nagyon hullámzó volt a családi “összhang”, van, hogy úgy tűnik, minden rendben, aztán robban mint a bomba. Nagyon sajnálom, hogy ez van, ha lehetne rend is..

Nekem meg abba kell hagynom, hogy úgy teszek, mintha semmi nem történt volna miután elhord apám pl minden szar embernek azért mert valamit nem úgy csinálok, ahogy neki tetszik, vagy nem az általuk megtervezett életet élem. (Pl ki a barátom, dolgos, tisztelettudó ember, csak sajnos rossz a családi háttere ami engem pont nem érdekel, nem ezért vagyok vele. ) Na mindegy, nem sorolom estig a dolgokat😅 Köszi a válaszokat

2023. aug. 17. 08:45
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor menj vissza ahhoz, akiben bízol, de pszichológus is lehet jó, legfeljebb a tieddel nem volt meg az összhang. Valójában nem a pszichológus segít, hanem te segítesz magadon, ő irányt, csak erőt és támogatást, figyelmet ad neked ehhez.
2023. aug. 17. 09:56
 23/24 anonim ***** válasza:
84%
Mi lenne a jutalom ha mindent a világon úgy csinálnál ahogy apunak-anyunak "megfelel"? Hihetetlenül boldog lennél? Vagy ők kihúznák magukat: az én nevelésem!? Kié a te életed? Tiéd vagy anyuéké? Nekik az a fontos, hogy te jól érezd magad? Vagy csak az, hogy ők? Hol érzed a feszültséget? Válladban? Gyomrodban? Mellkasodban? Vagy pillangók szárnyán repdesel, csobog az életed? Tudod, a tigris is tud dorombolni, de nem hiszem, hogy egy harapása után még egyszer megpróbálnál jóban lenni vele. Pedig olyan szép LENNE.
2023. aug. 17. 10:02
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a kineziológushoz menj vissza,ha ő vált be.
2023. aug. 17. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!