Miért ilyen kritikus velem a saját anyám?bővebben lent.
Egészen kicsi korom óta egyedül nevelt engem,és még két idősebb testveremet.Van egy 34 és egy 32 éves bátyám és nővérem.Szuleim elváltak.Lenyeg az,hogy azt tapasztalom,hogy soha semmilyen pozitív megerősítést sem kaptam anyamtol.Mindig alá becsült,úgy éreztem ,hogy azt hiszi nekem semmi nem megy.Emelett már rengeteg mindent megéltem.Dolgozok,tanulok,kilábaltam egy rossz parkapcsolatból,elhunyt a legjobb barátom,és szexuálisan bántalmaztak,voltam bulimias és anorexiás is.Rengeteg mindent megéltem,amin egyedül léptem túl.Soha nem éreztem azt,hogy mellettem állna,nála a segítség annyiban kimerült,hogy mindig saját magával peldalozott hogy neki mennyivel rosszabb volt.
Bátyám már régóta mentális beteg,de egyáltalán nem tesz érte,hogy meggyógyuljon.Anyam látja el ,többet dolgozik miatta.
Az se érdekelte sosem,hogy engem gyakran bántott lelkileg.
Hiába mondja nekem,hogy tudja hogy erős vagyok stb,meg is úgy érzem lehuz állandóan,de közben meg sajnálom,hogy ennyi mindent a hátára vesz.
Úgy érzem hogy nem igazán kaptam soha érzelmi támogatást tőle,és ez kihat a mostani életemre.
Nála egy pozitív megerősítés olyan,ami egyszerre kicsit jól hátba is rug.
Nem szándékos ,tudom,de valamiért úgy érzem tényleg hogy nem ért és nem is értett soha engem.
Nehéz időszakon megyek most is keresztül,és bár már felnőtt vagyok,valamiért bennem vannak a múlt beli sérelmek,meg rosszul esik hogy annak ellenére mennyi mindent sikerült elérnem,alá becsul.
Valami nem megy neki,hát akkor nekem se fog.
Miért ilyen velem?
Röviden és tömören: Mert sérült ember, aki a saját rossz sorsa elől abban keres vigaszt, hogy ha neki nem sikerült (többnyire mert meg sem próbálta), akkor másnak sem fog. És, ha a másiknak valóban nem, akkor az az ő számára egy csekély visszaigazolás, hogy tehát esélye sem volt őneki, ezért is jó, hogy ő meg sem próbálta.
Ez egy mérgező, önmagának tehetetlenséget tanító hozzáállás.
Az 1-est tovább viszem.
Ezt vetíti ki rád. Nem szereti magát, így igazából mást sem tud. Sajnálom.
Terápiában tudod ezeket a traumákat feldolgozni, hogy te ne vidd tovább ezt a mintát a saját családodba.
1. Terápia
#2-vel egyetértek. Ezt rendesen (és nem millió év alatt magadtól) csak pszichoterápia során tudod feldolgozni. Ne sajnáld rá a pénzt! Később egyéni boldogságban és boldogulásban(!) sokszorosan megtérül.
2. Ne beszélgess anyáddal ezekről! Egy jó darabig, ha egyáltalán.
Az én anyám nem mérgező, csak elcseszett pár dolgot nagyon a nevelésünkben. Ezek egy részét magamban helyre raktam terápiával. De ... anyámnak igen nehezére esett elfogadni, amiket a terápiám felhozott, noha a terápiára menést ő maga javasolta nekem. Szuicid gondolatai is voltak és nagyon kemény depresszió. Ha az én anyámmal, aki feleannyira sem mérgező stb., mint a tied, ez ennyire elrontotta a kapcsolatot egy időre, akkor a te anyád az észrevételeidet jobb esetben csak elutasítja, rosszabb esetben agresszív lesz veled. Ha valaha egyáltalán anyád szembenéz ezzel a helyzettel, akkor ott nagyon mélyre fog esni mentálisan.
3. Anyád kigyógyítása
Senkit nem lehet önmaga akarata ellenére egy ilyen helyzetből kisegíteni. 34 éves testvérről írsz, eszerint anyátok olyan 55+. Nagyon kevés az esélye, hogy ő valaha ezzel a problémájával érdemben foglalkozni fog vagy hogy te őt ebből kilépni segíteni tudod, amíg a fiával "kell" foglalkozni, és amíg apádtól el nem válik.
Szerintem rettenetesen nehezen tartja egyben önmagát is. Lohol, hogy teljesítsen, legyen pénz, gondozza a metálisan beteg felnőtt fiát. Kifelé igyekszik normális képet mutatni. Mindez hihetetlen erőfeszítésébe kerül. Egyszerűen képtelen a Te gondjaidat is megérteni, egyáltalán, tudomást venni róluk. Úgy gondolja, hogy két, számára gondot jelentő gyerekkel már nem boldogul, fél, hogy összeomlik, ha enged és beismeri, hogy valamit rosszul csinált, hogy elhanyagolt téged.
Ne próbálj ezen változtatni, ne keress nála megértést. Hagyd, hadd küzdjön a világgal, ez a küzdelem határozza meg őt önmagának.
Legyen elég az, hogy Te tudod, hogy mi az igazság. Éld az életed, keress társat, barátokat. Nővéreddel rendben van a kapcsolatod?
Oh hát nővérem külföldön él a párjával,aki kétszer megcsalt.Kitart mellette de egy nárcisztikus pszichopata a párja.Anno szerencsejáték függő volt(nővérem),és a tartozásait édes anyám adta meg helyette.
Felreraktam pénzt nem régiben ,és ki mentem hozzá szerencsét próbálni,de a pénzemet titokban elkoltotte.
Szeretem,de anyám 2.Soha semmi nem fontos,mindent kiforgat a maga javára hogy ha az én problémám kerül szóba is,neki ezerszer rosszabb,de természetesen anya mindig dicséri,ahogy a batyamat is,aki az ég világon nem tesz semmit,egesznap fekszik.Ennyi.
Én meg majd meghalok,hogy tartsak valamerre,de soha egy igazán pozitív szót sem kapok.
De olyan egyszerű dolgok mint egy konzerv kibontása.
Nekem ez úgy sem megy
Nekem semmi nem megy,meg is gyerekkorom óta mindennel egyedül küzdöttem meg,barátok nélkül.
1. "de a pénzemet titokban elkoltotte." Hogyan költötte el egy felnőtt ember a másik felnőtt ember pénzét? A nővéred számláján tartottad? Miért? Semmi értelme. Egy pénztárcában tartottad a párnacihában a vendégszobában, ő meg rájárt? Miért tartottad ott, nem nézted naponta, mennyid van?
Itt valami nem stimmel a sztoriban.
2. "Szeretem,de anyám 2." Ennek hol a vége?
3. "Soha semmi nem fontos,mindent kiforgat a maga javára" Ki forgatja ki?
4. Továbbra sem írtad le, hogy mi a bátyád baja, ami ellen szerinted tehetne. Eléggé fontosnak tűnik, ha anyád annyit mártíromkodik miatta.
5. Semmilyen más előrevivő út nincs mint, hogy elfogadod, hogy tőlük semmilyen érzelmi, és valószínűleg semmilyen anyagi támogatásra sem számíthatsz. Ennek legjobb módja a pszichoterápia.
1,Bele volt rakva egy dobozba náluk.Minek nézegessem?nem gondoltam,hogy az onnan eltűnik.2.Es ott a vége "szeretem nővérem ,de anyám kettő."
3:noverem
4: skizofrén
5: és igen,máshogy tényleg nem fog működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!